WK wordt 'gewoon' met 32 landen gespeeld

FinnDekker, 22-05-2019 om 22:00, 1670 views, FIFA |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Er komt geen uitbreiding van het aantal landen op het WK. Althans, nog niet op het aanstaande Wereldkampioenschap in Qatar. Het idee en de plannen waren er, maar in 2022 wordt uiteindelijk gewoon met 32 landen gespeeld. 

Dit nieuws meldt organisator FIFA in een persbericht. Na onderzoek naar de mogelijkheden is geconcludeerd dat de nieuwe opzet niet haalbaar is. Vooral de factor tijd zou roet in het eten hebben gegooid. Er was te weinig tijd om het plan uit te voeren.

Wel blijft het WK in een ander opzicht anders dan alle voorgaande toernooien. Namelijk gezien de periode waarin het wordt gehouden, in november en december. Het WK in 2026 in Mexico, de VS en Canada wordt naar verwachting wel met 48 landen gespeeld. 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
48 landen.... da fuck. Je hebt er nu al zoveel saaie landen bij met ontiegelijk lelijk en saai voetbal. Nu komen er dus nog meer van die landen bij. Zal de kwaliteit van het toernooi niet verbeteren.
1 0
Ozymandias
In de woorden van Meja:

"It's all 'bout the money
It's all 'bout the dun dun do do do dumb
I don't think it's funny to see us fade away
It's all 'bout the money
It's all 'bout the dun dun do do do dumb
And I think we got it all wrong anyway"
1 0
Labrador
48 landen... Flikker toch op man. Wat een ellende. Dan krijg je landen als Togo en Georgie op het WK. Leuk voor de centjes maar sportief voegt het 0.0 toe
1 0
Cisco2
"Het WK in 2026 in Mexico, de VS en Mexico" ?
0 0
Ajacied33
Ze bedoelen uiteraard Canada ipv Mexico als 3e land
0 0