'Nederland moest zesde competitie van Europa worden'

GinoHaverkamp, 22-05-2019 om 07:15, 6136 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Voor nieuwbakken Eredivisie-directeur Mattijs Manders is het doel helder: de Eredivisie moet de zesde competitie van Europa worden. En daar moet het nodige voor gebeuren.

'We moeten met elkaar vooruit, de Eredivisie moet meer vermarkt worden', stelt hij in het Algemeen Dagblad. Nederland moet de zesde competitie van Europa kunnen zijn na Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk.'

En daarvoor moeten er nog wel de nodige stappen gemaakt worden. Vooral op commercieel vlak, vindt Manders. 'Daar (bij de wil om de zesde competitie van Europa te zijn, red.) hoort ook een bepaalde waarde bij in de vorm van televisiegelden. Dat is best een ambitie.'

Om het één en ander te veranderen binnen de competitie, gaat Manders het eerste halfjaar van zijn dienstverband bij de Eredivisie CV vooral op pad. 'Ik wil bij alle clubs langs en ook bij de KNVB. Ik zit er in ieders belang en ben er ook niet om in mijn eentje dingen te beslissen', laat hij weten. Vanaf 1 juli begint de vijftiger aan zijn dienstverband bij de Eredivisie CV.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HStorm
Om een grotere competitie te worden moeten simpelweg de salarissen omhoog.

Hoe kun je met het beter vermarkten van de Eredivisie ervoor zorgen dat over de gehele linie de salarissen in NL drastisch verhoogt worden? Ervan uitgaande dat andere landen stil blijven op dat vlak nog los van wat de knvb voor invloed kan uitoefenen bij de clubs waar het toch uiteindelijk om draait en met een eigen programma? Clubs die overigens niet altijd even positief staan tegenover de knvb?

Deze uitspraak is voor de bühne zoals zo veel bobo's niet kunnen nalaten. Er zal ongetwijfeld winst te behalen zijn binnen de Knvb marketing afdeling maar de lat zo hoog leggen schept valse verwachtingen ben ik van mening en kan mij hier behoorlijk aan storen want NL komt geen stap verder zo en wordt afhankelijk van het incidentele succes van Ajax.

Het Nederland voetbal heeft een groot probleem in relatie tot de Europese (financiële) verhoudingen die relatief gezien alleen maar groter gaan worden en is afhankelijk van goede lichtingen jeugdspelers om in de (sub) top enigzins mee te kunnen doen.

De grondleggers van het moderne Europese Champions League circus (uefa met Blatter net aangesteld) hebben ervoor gezorgd dat het financiële verschil niet meer te overbruggen is.
Hier staat of valt alles mee. Zolang dit systeem bestaat zullen we genoegen moeten nemen met die goede jeugdlichtingen en geluk. Dat zou een van de belangrijkste punten moeten zijn van een overkoepelende organisatie als de Knvb.

Of doe anders een poging om de competities van België en NL samen te voegen, misschien Denemarken erbij. Alleen de top teams uit die landen want alleen dan kan het plafond hoger worden gelegd want niemand gaat 200 eurie voor een kaartje neerleggen als je er dan wel mee zou komen wat ik sterk betwijffel.

Blah blah
0 0
Kokakola
Graydonmannetje.
0 0
JanTa
De 6e competitie van Europa worden, kijk eens naar het rechterrijtje dat zijn clubs met een begroting van 6 miljoen en daar staat het water nu al aan hun lippen. Kijk dan ook eens naar de KKD waar spelers zijn die nog minder verdienen dan het minimum loon en er een baan bij moeten hebben. Ambities tonen OK maar zorg er wel voor dat deze realistisch zijn maar onder de huidige condities zal het alleen maar verder wegglijden.
1 -1
trainerdv
Qua inwoners op plek 10 (met Ukraine, Polen en Roemnië boven ons), qua economische status (per hoofd en als land) nog veel hoger. Qua toeschouwers op de 7e plek. Heel ambitieus is het dus ook weer niet. Maar zonder Champions League plekken wordt het toch nooit wat met de Eredivisie, dus ga maar leuren bij Gazprom, Ford, de Uefa, Heineken, de maffia, Mastercard, Playstation etc. Met PEC, Heerenveen en Fortuna 'om de tafel' ga je toch niks bereiken...
1 0
Schip
Het is veelzeggend dat ik licht vrolijk wordt van een teken van ambitie van de KNVB. Die hebben decennia lang niets gedaan en hautain achterover geleund. En die opleidingen maar laten verwateren. Met desastreuze gevolgen.

Maar ambitie is één ding, visie een tweede. En op dat punt hoor ik niets.
1 0
trainerdv
Uuhhm. Dit heeft niks maar dan ook niks met de KNVB te maken en dus ook helemaal niets met voetbal. Niets met de clubs en niets met Oranje. Dit gaat om de marketing van de eredivisie.
0 0
Schip
Je hebt gelijk, niet goed gelezen. Er zit natuurlijk wel degelijk een relatie met het voetbal, hij zegt niet voor niets met KNVB ook in gesprek te willen over het gedeelde belang.

Maar ik zou willen dat de KNVB eens zulke doelstellingen uitsprak en belangrijker nog, dat er een plan aan wordt gekoppeld.
0 0
AlexIbarra
Rusland, Turkije en Portugal allemaal structureel voor blijven wordt lastig.
Maar ergens tussen plaats 6 en 9 moet wel het streven zijn idd.

Dat hij vervolgens zegt eerst eens een half jaar met iedereen te gaan praten, klinkt wel een stuk minder daadkrachtig om eerlijk te zijn. Het zal mij benieuwen..
0 0
AjaxDaniel
Portugal heeft 7 miljoen inwoners minder dan Nederland. Het zou niet moeilijk moeten zijn om die competitie voor te blijven. Daarnaast stelt die competitie op de top 6 na ook net zo weinig voor als de Eredivisie.
1 0
Schwalbino
Vergeet ook Oekraine niet met hun 48 miljoen inwoners. Op den duur ga je die landen met heel veel meer inwoners niet voorblijven. Hun markt is veel groter.
0 0
Jelephi
Kunstgras en play-offs Eredivisie. Begin daar eens mee.
Denk ook eens na of je het aantal Europese plekken wat je nu hebt wel zo wilt inzetten. Je gaat praktisch elk jaar met 2/5 of 1/5 de groepsfases in. Dat is funest voor de overgebleven teams die alle last dragen. Zie onszelf als voorbeeld.
0 0
AjaxPassion
Dat gebral altijd over plekken afstaan, dat is toch helemaal geen optie??? Waar haalt iedereen (die elkaar nalult) dat toch vandaan?
0 0
AjaxPassion
Stevige ambitie, maar ik juich het toe. Ben benieuwd of het lukt om Rusland en Portugal voorbij te gaan. Ajax heeft iig alvast het goede voorbeeld gegeven, maar dan moet de rest wel aanhaken. Portugal heeft bijv. Gewoon 2.000 volle punten meer behaald dit jaar.

Anders gewoon met België samengaan.
4 0
JariHeijden
Ik vind het ook nogal ambitieus en ik juich het ook toe. Wel fijn dat een directeur zo'n stip op de horizon durft te zetten.

Ik kan me echter niet voorstellen dat we Rusland kunnen inhalen. Ook Portugal wordt moeilijk. Als wij achtste zouden zijn (wat België nu is), zou ik heel tevreden zijn. België presteert veel constanter dan Nederland in Europa. Maar zij hebben geen finale en halve finale kunnen bijschrijven in de afgelopen jaren.
Ik denk dat het grote probleem niet zozeer het voetballende niveau is, maar het mentale niveau. Hoe kan het dat Feyenoord afgelopen seizoen van Trencin met 5-1 verloor. Dat was de nr. 5 van Slowakije!! Of Utrecht wat jaren terug van een Luxemburgse club... Dat ligt niet aan de intrinsieke voetbalkwaliteiten. Dat heeft met mentale hardheid te maken. De absolute wil om ten koste van alles te willen winnen. Ajax had dat dit jaar wel. Zeker iemand als Tadic bracht dat mooi over op de ploeg. Ik mis dat teveel in Nederland. Teveel het gevoel van vrijblijvendheid. Als we daar een slag kunnen slaan, kunnen we nog best ver komen. En ja, natuurlijk is onze competitie in de breedte niet geweldig. Maar alleen Ajax en een klein beetje PSV die de punten de afgelopen vijf jaar binnenhalen is natuurlijk niet kloppend. Van PSV mag meer worden verwacht, maar zeker van Feyenoord. En ook van AZ.
4 0
AjaxPassion
Helemaal eens met je 1e 2 alinea's, denk er precies zo over en had het nietbeter kunnen verwoorden ;-).

Je laatste niet helemaal. Mentaliteit de schuld geven vind ik een zwaktebod omdat je het werkelijke probleem niet kunt blootleggen. Bik Feyenoord is het een gebrek aan een goed strijdplan en overtuiging vanuit zichzelf, zij kunnen alleen anticiperen en zich instellen op een betere tegenstander. Zelf het spel maken (voornamelijk tegen zwakkere tegenstanders), lukt ze niet. En waar dat dan aan ligt daar valt over te twisten. Maar voetballend vermogen (creativiteit, compact en snel spel) ontbreekt daar iig weldegelijk.

Je laatste stuk uiteraard wel weer mee eens.
0 0
vdhaas
Met een beetje ambitie is niks mis. Hopelijk treedt hij ook daadkrachtig op. Kunstgras verbieden lijkt me een goede start.
4 0
Hans Kraay Jr.
Hij gaat op pad(t).

Zou hij de trein pakken?
0 -4
JSF
Ah, ik lees het het al: veel Derksen adepten hier. Geef die man eerst eens de kans er wat van de maken. Te beginnen met het per direct afschaffen van de kunstgrasvelden. Anders blijven we een tweederangs competitie
10 0
JariHeijden
Ik vind het nieuwe plan over geldverdeling binnen de eredivisie wat dat betreft wel positief. Clubs die Europees voetbal spelen dragen bij aan clubs die geen Europees voetbal spelen, maar dan wel enkel aan de niet-kunstgrasclubs. Dat soort prikkels werkt wel. Het probleem is dat je kunstgrasvelden niet kan verbieden, want het mag van de FIFA. Dus zal je het op een andere manier moeten regelen.
1 0
GdlT
Zolang de KNVB toelaat dat professionele wedstrijden op kunstgras worden gespeeld zal de Eredivisie nooit de zesde competitie van Europa worden.
5 -1
Ajax-4-ever
Tja je kan het open deuren intrappen noemen maar het is nou eenmaal de doelstelling, wat moet hij anders zeggen?
3 0
Ajax-4-ever
Tja je kan het open deuren intrappen noemen maar het is nou eenmaal de doelstelling, wat moet hij anders zeggen?
1 0
Ajacied33
"Graydon" mannetje met zijn open deuren intrappen...
1 -3
behangdelul
In de categorie: vanaf nu moeten we alles winnen....
Ijdeltuit
1 -4
Cupmetgroteoren
Kampioen open deuren intrappen die Manders. Ijdeltuit.
1 -4
DanielAjax
Van mij mag hij best open deuren intrappen. Mits hij die deuren ook entert.
2 0