Denswil loopt kampioenschap mis door Marin

FinnDekker, 16-05-2019 om 22:35, 23406 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Er werd niet alleen in Nederland gespeeld deze week. Ook in het buitenland werden de nodige (competitie)wedstrijden afgewerkt. En natuurlijk kwamen er ex-Ajacieden in actie. Ajax Showtime heeft ze voor je op een rijtje gezet.

Donderdag 16 mei

De één-na-laatste speeldag in België stond donderdag op het programma. De kampioen van België is bekend: Racing Genk heeft de titel gewonnen. Het Club Brugge van oud-Ajacieden van Mats Rits en Stefano Denswil moest winnen van Standard Luik om KRC Genk nog bij te blijven. Maar toekomstig Ajacied Razvan Marin wist het tweetal een halt toe te roepen. Door twee goals van de nieuwe aankoop van Ajax won Standard Luik met 2-0. Jelle Van Damme speelde ook op donderdag. Zijn Royal Antwerp FC ontving thuis KAA Gent. In de 95ste minuut maakte de uitploeg de winnende: 1-2.

Dinsdag 14 mei

In Engeland werd vandaag gevoetbald in de play-offs om Premier League-voetbal. Met Huddersfield Town, Fulham en Cardiff City waren de degradanten van het hoogste niveau al bekend, maar de promovendi vanuit de Championship moeten nog bepaald worden. Dinsdagavond verdedigde het Aston Villa van Anwar El Ghazi een 2-1 thuisoverwinning tegen West Bromwich Albion en de winnaar daarvan zou naar de finale gaan.

De voormalig Ajacied begon in de basis bij de club uit Birmingham en kende een ongelukkige start. Even later kwam de opponent ook nog op voorsprong, wat betekende dat het bij die stand uit zou draaien op een verlengingen. Aston Villa wist niet meer gelijk te maken en dus kwam het ook zo ver. Ook het extra halfuur aan voetbal bleek echter niet genoeg om tot scoren te komen voor een van beide ploegen, terwijl El Ghazi halverwege de verlenging gewisseld werd. Via strafschoppen bleek Aston Villa te sterk voor West Bromwich Albion en dat betekent dat die ploeg zich bevindt in de finale van de play-offs. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Hoe gaat het met Denswill de laatste maanden ,zou hij voor ons een optie zijn ?
0 0
WZAWZDB14
Is marin een linkspoot?
0 0
Amsterdamsetrots
Nee rechts!
0 0
3*stars*3
Die Emanuel Dennis van Brugge was de beste man aan hun kant.
Snel, behendig, passeert met beide benen en gaat binnendoor en buitenom.

Heb zijn naam nooit eerder gehoord maar viel mij net echt positief op.

On-transfer van Marin lijkt hem echt vleugels te hebben gegeven.
Benieuwd wat voor rol hij in het nieuwe Ajax krijgt.
3 0
supporter sinds
Marin was de beste man op het veld. zeer goede speler. Ik volg het Belgische voetbal een beetje maar die Emanuel Dennis is erg wisselvallig. Geen speler voor Ajax in ieder geval.
1 0
lauw
Heb hem nu een paar keer gezien en ik ben onder de indruk moet ik zeggen.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Zo te zien hebben we de opvolger van Lasse al in huis.
3 0
talent020
Die Marin heeft echt een goede vrije trap in de benen,
4 0
AjaxDaniel
Heeft een goede trap inderdaad, die penalty in deze wedstrijd schoot hij ook ongenadig hard binnen.
3 0
AJAIXIXIXI
Gaat El Ghazi niet aan het eind van het seizoen terug naar Lille?
1 0
Dolberg25
Ja
0 0
Labrador
Geweldig hoe de play offs daar leven. Volle stadions, strijd en passie.
2 0
Tomajax1990
Haha ik zat gister te schakelen tussen Almere-Cambuur en west brom-aston villa, echt bizar
1 0
PetrusKeizer
zou toch prachtig zijn? Ik gun het Anwar van harte, altijd n mooie speler gevonden. Kieft was trouwens helemaal lyrisch over hem, kan je nagaan. En nog wel met Aston Villa, dat is natuurlijk een club met een enorme naam en traditie in Engeland waarbij zeg maar een Swansea totaal verbleekt.
5 0
Ajacied33
In België gaat het niet alleen om de EL tickets AS. Doordat Genk zondag verloor is het daar ook zeer spannend wie er kampioen wordt. Club of Genk? Verder gun ik El Ghazi promotie met Villa naar de PL
1 0