Denswil: 'Kan de Ajax-stijl niet kopiëren'

NielsOpdam, 11-05-2019 om 22:45, 5920 views, Het Nieuwsblad |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Stefano Denswil denkt niet dat Belgische clubs de Ajax-stijl kunnen kopiëren. Dat vertelt de oud-Ajacied in gesprek met Het Nieuwsblad. Ook gaat Denswil in op de prestaties van de Amsterdammers in de Champions League.

'Ik denk niet dat je de Ajax-stijl kan kopiëren', opent de centrale verdediger van Club Brugge. 'Je kan je best doen om in die richting te evolueren, maar om zo te spelen, met één op één druk zetten en een keeper die met rechts en met links ballen op je borst legt… Hier zie je dat niet, een doelman die een middenvelder aanspeelt. Durven ze het niet of kunnen ze het niet? Ik weet het niet.' 

Denswil zag zijn oude club furore maken in de Champions League, maar toch heeft hij geen spijt van zijn vertrek. 'Nee, want ik ben hier en hier speel ik toch ook Champions League? Wij hadden er ook kunnen staan.' Denswil vindt de uitschakeling 'sneu' voor Ajax. 'Zeg maar pijnlijk. De eerste helft was voor Ajax en de tweede voor Tottenham. Ik ken er nog een paar jongens. Daley Blind, Veltman, Ziyech. Maar de meesten zijn nieuw. Het is al vijf jaar geleden dat ik bij Ajax speelde.'

Denk jij dat Ajax met 2-0 van FC Utrecht wint? Zet dan in en krijg 8,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Denswil en Serero zijn de enige Ajacieden waarbij ik het gevoel heb dat de club ze niet helemaal eerlijk heeft behandeld.

Waarom Moisander als enige Ajacied van de laatste 10 jaar wél gewoon mocht spelen met een aflopend contract, is me nog steeds een raadsel. Ik zeg niet dat Denswil beter was, maar snap dat het kut voelt als alleen voor jouw concurrent zo'n uitzondering wordt gemaakt..

Ik gun hem het beste.
0 0
ajaxinho
Prachtige en realistische woorden.
Ik zie hem nog graag terugkomen.

Een fysiek sterke voetballende verdediger.
1 -1
Juichtoon
Ik zeg plop.
0 -3