Van den Brom: 'Ajax blijft niet vijf dagen in rouw zitten'

BVeenstra, 11-05-2019 om 13:35, 8917 views, AZ, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

AZ-trainer John van den Brom gelooft niet dat Ajax zondagmiddag nog in rouw zit. De oefenmeester lijkt dan ook een zege van Ajax te verwachten op FC Utrecht. Zelf hoopt hij met AZ te winnen van titelconcurrent PSV.

'Het wordt een interessante speelronde', zegt Van den Brom op de officiële site van AZ. 'We krijgen in de één-na-laatste speelronde een tegenstander die nog voor het kampioenschap strijdt. PSV móet winnen om nog enigszins zicht op de landstitel te houden. Het is mooi dat het nog zo spannend is. En wij moeten een resultaat boeken om de vierde plaats veilig te stellen. Daar gaan wij vol voor. Want wat er bij Ajax - FC Utrecht gebeurt, hebben wij geen invloed op.'

Bij een zege is AZ zeker van plek vier en dus Europees voetbal. 'Daarom wil ik goed afsluiten. We hebben dit seizoen thuis tegen Feyenoord een punt gepakt en gewonnen van Ajax. En nu gaan we voor een resultaat tegen PSV. Als dat lukt, is het een afscheid in stijl. Dan is ons doel om Europees voetbal te halen gerealiseerd.'

Tegenover De Telegraaf vraagt Van den Brom hoe Ajax zal reageren op de klap van afgelopen woensdag. Toch denkt hij dat het mee zal vallen. 'Je blijft niet vijf dagen in de rouw zitten. Bovendien hebben ze iets om voor te spelen. Maar dat geldt uiteraard ook voor PSV. En voor AZ én FC Utrecht. Vier ploegen die nog ergens zicht op hebben, dát maakt deze speelronde zo mooi.'

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van FC Utrecht? Zet dan in en krijg 9 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
John is n normale kerel die er meestal wel goed kijk op heeft, we vergeten ff dat hij bij Ajax gespeeld heeft. Dus in de (toen niet echt internationale) top. Bommel heeft natuurlijk op n veel hoger nivo gespeeld, zn hele carriere bekeken. Daar heeft-ie kennelijk geleerd dat het slim is om rare, pseudo-psychologische spelletjes te spelen. Met zo'n uitspraak als 'ik zie Ajax hier niet 1,2,3 overheen komen' maak je echter alleen jezelf maar belachelijk, Mark. John doet daar allemaal niet aan mee en heeft dus de realistische inschatting gemaakt.
0 0
Joseph
Ik denk dat die jongens enorm gemotiveerd zijn om dit seizoen een echte prijs te pakken om dit seizoen compleet te maken.

Normaal gesproken zal er geen enkele belangstelling zijn voor de eredivisie kampioen, maar met de prestaties van Ajax zal het toch in meer kranten buiten Nederland benoemd worden. Belangrijk dat ze deze titel pakken!
2 0
mickey2602
Heb via Facebook al een artikel gezien dat er supporters van AZ zijn die het liefst zien dat AZ verliest want "ze willen liever PSV als Ajax kampioen"...
Laten we hopen dat de spelers en de trainer er wel anders in staan...
Maar daarvoor geldt hetzelfde als wat van de Brom in dit stuk zegt,wij moeten kijken naar onszelf want op de andere wedstrijd hebben we geen invloed.
0 -2
Cisco2
Onzin, AZ moet winnen om Europees voetbal veilig te stellen. Jij bent dat fans liever niet Europa in gàan en PSV kampioen zien worden?

Je bericht is pure kolder en stemmingmakerij. Kom met bronnen als t echt waar is. Geloof r niks van.
1 0
ETM
'Er zijn AZ supporters die..'

Wat boeit dat?
1 0
Dit is mijn club
Zou voor de verandering eens leuk zijn als AZ ook eens het uiterste geeft tegen dit luizenclubje. Vrees echter dat het voor de zoveelste keer een vrije doortocht wordt. De motivatie tegen Ajax is nu eenmaal altijd groter (zoals bij de meeste in de eredivisie).
8 0
Labrador
Ik denk dat het wel een groot voordeel is dat we onze laatste thuiswedstrijd spelen en niet in speelronde 26 zitten. De spelers zullen echt wel beseffen dat het dr op of dr onder is. Ajax moet, Utrecht mag
1 0
ajax4ever01
PSV gaat tegen AZ gewoon winnen hoor maak jullie je maar geen illusies, wij zullen het gewoon zelf moeten doen tegen Utrecht en De Graafschap en met onze huidige teamgeest moet dit het ook gaan lukken lijkt mij.
7 0
Klasseman
Alsjeblieft wel zonder die Schone anders weet ik het nog niet
1 -5
FrankDeB
Tegen Utrecht kan nog wel. Maar inderdaad, volgend seizoen zullen we echt moeten stoppen met Schöne als vaste basisspeler. Vind het een topgozer, maar hij kan het niveau waar Ajax naar streeft niet aan.
0 -3
Joseph
Volgens mij zal het niet de eerste keer zijn dat Ajax in de problemen komt met Schone op het middenveld. Dat is al jaren een zwakke plek als een team besluit te voetballen.
0 -3
grannig mokum1
Wat denken juillie dat van den Brom hopen dat Utrecht wint en Az verliest van pisvee?.. Want hij wordt wel trainer van utrecht volgende seizoen
0 0
Ajacied33
Utrecht is al zeker van play offs. Dus maakt voor Brom weinig uit lijkt me
0 0
Kokakola
Utrecht kan in theorie nog boven AZ eindigen. Als je vierde wordt, ga je direct naar de voorrondes van de Europa League. Eindig je 5de komen er nog play-offs aan het einde van dit seizoen.
0 0
Ajacied33
Ook zonder Lozano counteren ze naar een 0-2 winst. Al hoop ik op een ontketend AZ dat die vuile huichelaars met 3-1 verslaat. Gatver, wat haat ik die club.
4 -1
Klasseman
Waar slaat dat nu op, wat kan mij PSV nu schelen, maar ga er niet zo op tekeer klootzak
0 -11
Freddy Al
Ga je moeder pesten ,kleuter.
0 0
TontoKarnaggel
Ik haat niemand en zeker geen voetbalclub maar aangezien psv in echt alles de absolute tegenpool is van Ajax is het wel de club waar ik het meest een hekel aan heb, kan gewoon niet 1 ding bedenken dat ik mooi vind aan die club. Figuren als v. bommel, waterreus en jij helpen ook niet echt mee moet ik zeggen.
2 0
PetrusKeizer
zo is t. Haat is een hele slechte karaktereigenschap. Ergens n hekel aan hebben is nogal normaal. En aan PSV kan je alleen maar een gezonde hekel hebben, dat was in t verleden trouwens anders, toen was t een normale concurrent.
0 0
Ajax4glory
PSV kan mij persoonlijk niets schelen maar ook ik heb een gruwelijke hekel aan PSV
0 0
Ajacied33
Je voelt je stoer he internetheld. Denk je dat wij niet weten dat jij een lamp bent? Verwijder jezelf van hier en ga naar je eigen grafclubje toe
3 0
3*stars*3
Jij vraagt je af waar het op slaat en noemt hem daarna een klootzak?
Waarom zo gepikeerd reageren, fuck PSV en ja, heb ook een gruwelijke hekel aan dat tyfusclubje.

Hoop dat Az ze aanpakt morgen en wij Utrecht goed aanpakken.
Woensdag dan die schaal meenemen uit Doetinchem en helemaal niets voor en in Eindhoven.
2 0
Koningtoto
psv dood.
2 0
Boer Gijs
Az maakt niks klaar tegen die sneue club
3 -3
MankeNelis
Nou Brommer flik het ook een keer tegen die lampies.
4 0