Pochettino: 'Ben hoe dan ook trots'

ArthurV, 04-05-2019 om 17:35, 5179 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ondanks het 1-0 verlies bij Bournemouth, is Tottenham Hotspur-trainer Mauricio Pochettino ontzettend trots op zijn ploeg. De oefenmeester kijkt terug op een uiterst succesvol seizoen met de Londenaren en alles wat nog gewonnen wordt, is mooi meegenomen. 

'Het is lastig iets positiefs mee te nemen uit deze wedstrijd. Maar we hebben er wel een berg energie in gestopt', spreekt Pochtettino, geciteerd door Voetbal International, over de wedstrijd tegen Bournemouth. 'Het is pijnlijk dat we zo'n tijd met twee man minder speelden. Maar goed, we moeten weer door. We kunnen wat er gebeurd is niet terugdraaien. Er wachten ons nog twee finales en we hebben het in eigen hand', doelt de manager op de komende duels met Ajax en Everton.

'We zullen zien wat er gebeurt', vervolgt de Argentijn. 'Ik ben hoe dan ook trots. We knokken met zes teams om een plek in de top vier. Je kunt er niet met z'n zessen staan, dus ben ik een trots man. Los van wat er gebeurt in de competitie en wat er gebeurt in de halve finale van de Champions League.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Moura en Sissoko speelde even als tegen Ajax erg sterk. Son hield te lang de bal bij zich steeds, maar het is zeker oppassen straks tegen Moura en Son, die kunnen iemand uitspelen en combineren. Verder vond ik veel spelers erg matig hoewel Spurs wel gewoon vrij makkelijk leek te gaan winnen.
Spurs creeerde voldoende kansen in de 1ste helft maar was niet scherp voor het doel en bovendien was die doelman van Bournemouth uitblinker Ook gaven ze nauwelijks wat weg. Wachten was op de goals voor Spurs. Maarja toen in no-time dus met 9 man verder.. Vervolgens was Bournemouth hemeltergend slecht in het gebruik maken van de situatie.
Pochettino zegt niets verkeerd. Als je de halve finale van de CL haalt mag je sowieso trots zijn. In een seizoen met ook nog eens zoveel blessureleed is een top4 plek ook een knap resultaat.
0 0
Radie125
Met deze uitspraak gooit hij de handdoek in de ring
2 0
Schip
Ik vind dit juist meer een goede manier van motiveren. Had hij direct mee moeten komen, in plaats van die geforceerde underdog positie. Nu is dit veel minder geloofwaardig, al denkt ik dat hij het wel meent.
0 0
L1tman3n
Precies
0 0
goajaxgo
Ik dacht: met deze uitspraak wil ie de indruk wekken dat ie de handdoek gooit.
0 0
Koekepeer
Precies wat ik dacht
0 0
goajaxgo
Toch verwacht ik dat woensdag erg moeilijk gaat worden. Ajax moet hoe dan ook scherp blijven.
0 0
Jariiii
De beslissende wedstrijd van een halve finale Champions League? Nee man.
0 0
DannTheDon020
Beetje de van Bommel van Engeland! Trots zijn na een zaadpot!
1 0
JohnnyD
Vind het eerlijk gezegd, meer de Frank van Engeland als ik naar zijn voetbal kijk. Duurde ook altijd ff voordat ik in de gaten had welke kant ze nou op speelden. Bommel volg ik eerlijk gezegd nauwelijks.
0 0
Stone020island
Doet het gewoon heerlijk. Heeft niks uit mogen geven deze zomer en haalt waarschijnlijk toch gewoon de top 4 en staat wel grwoon in de halve finale van de champions league.
0 0
Ajax meister
Ik denk dat hij bedoeld op het hele seizoen. Er komt hoe dan ook een niet verwachte finalist. Niemand had verwacht dat Ajax en Spurs zo ver in de cl kwamen, laat staan de finale.
2 0
Cello
Pochettino en zijn Spurs kunnen ondanks die trots die hij heeft voor zijn team ook zomaar met lege handen staan aan het eind van het seizoen. En welbeschouwd is minimaal de 4de plek in de PL het belangrijkste voor de Spurs....immers dan verzekert het zich van CL volgend jaar.
Natuurlijk kan dat ook via winst van de CL dit jaar maar die kans is toch echt minder groot.
Daarnaast...het heeft alo aardig wat punten de laatste weken laten liggen in de PL. Ze hadden allang zeker van een CL-ticket voor volgend seizoen kunnen zijn.

Uitschakeling tegen Ajax en puntverlies tegen Everton en het seizoen gaat als nachtkaars uit.
0 0
Bky
Pochettino na historische vernedering tegen Ajax: "Ben toch niet meer zo trots".
1 0
AFCAPolarBear
Allegri zou zeggen: "Ajax heeft weer geluk dat ze Tottenham hebben geloot, want ze zijn de weg helemaal kwijt."
Pochettino: "Het is niet eerlijk dat Ajax nu al in Nederland is en hierdoor beter kan wennen aan de omstandigheden. In de halve finale moet alle teams gelijke omstandigheden hebben. Ze hadden de wedstrijd van vandaag in Nederland moeten laten spelen!"
1 0
OpNaarNummer4
Die hebben een kleine helft met 9 man ruimtes moeten dichtlopen waar je normaal 11 man voor hebt.
5 0
Meso
Hoe mooi is het dan dat het ook allemaal voor niks bleek te zijn als Aké in the dying seconds scoort hahaha.....
0 0
Ajax meister
Tja hoernemouth bleef tot de 90ste min met 7 verdedigers spelen.
1 -1