Alderweireld: 'Tweede helft manier om het te doen'

BVeenstra, 01-05-2019 om 07:35, 3790 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Toby Alderweireld baalt als vanzelfsprekend van de 0-1 nederlaag van 'zijn' Tottenham Hotspur tegen Ajax in de heenwedstrijd van de halve finales in de Champions League, maar de Belg ziet nog altijd volop kansen om de finale te bereiken. In Amsterdam moeten de Engelsen de lijn van de tweede helft van dinsdagavond voort zien te zetten.

'We zitten nog steeds in de competitie', stelt Alderweireld in gesprek met Ajax TV. 'Ik denk dat Ajax heel goed begon. Zeker in de eerste twintig minuten waren ze stukken beter dan wij. Daarna hebben we het omgedraaid en hadden we meer de controle. In de tweede helft hebben we een stuk beter gespeeld en toen had Ajax het een stuk moeilijker.

De 0-1 nederlaag is voor Tottenham Hotspur geen goede uitgangspositie, maar de Belgische verdediger denkt dat alles nog open ligt. 'We willen doorgaan en het is geen goede eerste zet, maar alles ligt nog open. We moeten daar gewoon winnen, al wordt dat niet makkelijk. 0-1 is geen goed resultaat, maar ook geen drama. De tweede helft is wel een manier om hoe we het kunnen doen.'

Volgende week woensdag keert Alderweireld dus - al is het voor even - terug in Amsterdam voor een halve finale Champions League. 'Of ik dat verwacht had? Haha, ja misschien in het shirt van Ajax dan. Het wordt een wedstrijd op heetst van de strijd, weer bikkelen denk ik. We moeten er klaar voor zijn en hopelijk kunnen we het omdraaien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Ajax zal daar toch geen 2de keer in trappen.
0 0
Leviathan
Misschien in het shirt van Ajax.. Volgens mij had hij maar wat graag dat shirt gisteren aan gehad ipv die van Tottenham.
0 0
MichelBoerebach
Nee joh, die kijkt na de wedstrijd even naar zijn bankrekening en denkt: Ach, zo beroerd is het allemaal niet.
0 0
Gonzalez75
Tottenham heeft geen echte kans gehad. Het is lange halen naar voren. Als ze denken dat Son het even doet, het is 1 speler en geen messi. Tottenham moet aanvallen, dus er komt ruimte. Wij gaan naar de finale. Klaar.
1 0
Jari83
Niemand die ons stoppen kan.
0 0
Joseph
In Amsterdam gewoon direct beginnen met Mazraoui, Ajax verzuipt als er fysiek gespeeld wordt op het middenveld als Schone er staat.
0 -1
Rentokill
Dus komen de Spurs volgende week met een 4-4-2 opstelling en lange ballen. Ten Hag zal zn selectie moeten bijleren hoe ze harde strijd moeten combineren met rust aan de bal. Dynamiek.
2 0
josajacied
Dan moet Toby bij een terugkeer ook maar wat strafregeltjes schrijven.
De lange bal spelen en bijsluiten is nooit de manier om het te doen.
0 0