De Jong hoopt op misstap Ajax: 'Vaak dingen meegemaakt'

GinoHaverkamp, 26-04-2019 om 08:20, 5347 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Luuk de Jong heeft er nog vertrouwen in dat PSV op de valreep de titel kan binnenhalen. Al begrijpt de spits van de Eindhovenaren wel dat het daarbij afhankelijk is van een misstap van Ajax. 'Ik heb vaak dingen meegemaakt dat het nog kan, dus we geloven er nog honderd procent in', laat de aanvaller weten aan Voetbal International.

'Dat vertrouwen is er zeker nog', benadrukt De Jong. 'Als we daar (in de titel, red.) niet meer in geloven, kunnen we beter stoppen. We hebben tachtig punten, samen met Ajax, een geweldig nummer natuurlijk. Dat is knap van Ajax, maar ook van ons. Doelsaldo gaat niet meer lukken, dus moeten we de resterende twee wedstrijden winnen.'

PSV moet het in de Eredivisie nog opnemen tegen AZ en Heracles Almelo, terwijl Ajax nog af moet zien te rekenen met FC Utrecht en De Graafschap. Dat De Jong hoopt op een misstap van Ajax, is onder meer gebaseerd op het seizoen 2015/16. Toen gingen Ajax en PSV ook gelijk met elkaar op en hadden de Amsterdammers een beter doelsaldo. In de laatste speelronde speelde de ploeg van toenmalig trainer Frank de Boer echter gelijk tegen De Graafschap, waardoor PSV alsnog kampioen werd.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Murph
Aan die jankkop te zien heeft hij al misstap gemaakt.
0 0
Ajax75Amsterdam
Dat sommige supporters van andere clubs de moeite nemen om op een Fan site van Ajax in te loggen , en dan ook nog roepen dat het balen is op doelsaldo kampioen te worden.Dat is toch zeker omgekeerd ook zo dan , maar van Ajax is het een veel grotere prestatie . TM de laatste weken overal voor spelen PRIJZEN , terwijl PSV naja dat is bekend dit kampioenschap is dik verdiend . Je zult als PSV zijnde met goed fatsoen die schaal hoog moeten houden terwijl iedereen in NL en daarbuiten weet Dat Ajax het verdient . Was onder Peter B ook zo . Maar JHA verdienen is het een , ik hoop op gerechtigheid Absoluut.
0 0
Suarez01
De zoveelste psv'er die alleen zichzelf voor de gek houdt maar het toch weer in de media verkondigt dus voor joker staat. Luuk: het is over en uit voor jullie
0 0
Vierendertigste
Gaat echt niet meer lukken, Luukie de Jangerd.
Kampioen Zielig Kijkers!!
0 0
PetrusKeizer
Luuk Huichelhuilhoofd, topscorer. Niet met hoofd en voeten, maar met de mond.
0 0
blueberry
Heeft wel het doelpunt van Sadilek geclaimd hebben geprotesteerd bij de KNVB dat de Jong de bal nog heeft geraakt dus de Jong wilde de goal. Droeftoeter zo oncollegiaal als wat. Hoor net dat het toch niet doorgaat
0 0
Klasseman
Dat is gelul natuurlijk, hij wil graag topscorer worden. Als Tadic dit had gedaan was het wel goed geweest die heeft hetzelfde doel
0 0
Redrum
Hoe smaakt die pik van Luuk eigenlijk? Net zo zout als zijn tranen?
0 0
Gonzo
Ze gaan in beroep en gaan het weer bekijken. Jankerd wil het zoooo graag.
0 0
Cello
Dat is er wat er overblijft. Hopen op een misstap van je concurrent, want zelf, op eigen kracht gaat het niet meer lukken.....dan hadden ze tegen Willem II toch echt er een stuk of 6 a 7 in moeten prikken. Maar dat kunnen ze niet en dus zullen ze die achterstand in doelsaldo ook niet meer goed maken. En dat realiseert Luuk zich. Blijft er verder niets anders over dan 'hopen tegen beter weten in' dat Ajax een misstap begaat.
Alleen gaat Ajax zich niet meer laten piepelen, daarvan ben ik overtuigd. We zijn kwalitatief zo gegroeid dit jaar, dat zelfs al spelen we een mindere wedstrijd, dat je dan zelfs nog altijd het gevoel hebt dat het goed komt (zoals uit bij Groningen).
Maar thuis tegen het zwalkende Utrecht (dat recent wederom verloor van Emmen) en De Graafschap uit (dat eerder dit jaar er met 8-0 af ging tegen Ajax)..... zie ik ons echt geen fouten meer begaan.
0 -1
Klasseman
Paar weken terug waren wij afhankelijk van een misstap van PSV we mogen Vitesse wel dankbaar zijn
0 0
Godenzoon24
Wat de vorm van Utrecht ook is die kunnen altijd iets extras tegen ons. Daar hebben we het altijd moeilijk tegen. Plus ons drukke programma zou ik t allemaal niet te hard roepen.
0 0
Bonno1978
Ze proberen in de hoofden te gaan zitten van de Ajacieden, wat hun enige kans is momenteel. En het moet gezegd worden. Ajax is vaker bij het zien van de finishlijn gesneuveld. En dan kan je wel zeggen: ‘dit team is mentaal zo sterk, dat gebeurt niet meer’, maar dat weet je niet. Het mooiste zou zijn dat PSV het zelf laat laat liggen en dan Van Bommel voor de camera.....
4 0
Godenzoon24
Idd tegen Groningen ging het al bijna mis!
0 0
Ferd
En voor PSV ging het thuis tegen graafschap bijna mis
0 0
Labrador
Bijna is niet helemaal. Ajax had ook nog een wedstrijd in de benen. Dan is Groningen gewoon kut. Zeker uit. De ontlading na afloop zegt wel wat over dit team. Als je dan ziet hoe ze tegen Vitesse staan te ballen dan zijn we echt gegroeid in het afgelopen jaar. Ajax hoeft momenteel niemand te vrezen. Laat PSV maar roepen.
0 0
Godenzoon24
Wordt die pingel gegeven ben je klaar!
Maar gaat er mij om dat we niet moeten denken dat we er al zijn. Laten wij het niet zo als Psv doen met hun grote smoelen.
0 0
Labrador
Ow wij zijn er zeker nog niet. Helemaal eens. Maar mijn punt is dat in de huidige vorm en met deze hongerige groep mijn vertrouwen wel groot is.
0 0
Labrador
weten ze bij psv eigenlijk wel dat ze zelf ook moeten winnen?
0 -3
Redrum
Dat is nou juist het hele trieste van al die praatjes de afgelopen weken. Ze spelen zelf al maanden compleet baggervoetbal en hebben met iedereen de grootste moeite. Toch gaan ze er maar vanuit dat ze zelf alles wel even winnen. Nou wisten zij misschien al dat Willem 2 hun een walk-over zou geven, maar AZ uit zullen ze meer tegenstand krijgen denk ik. Maar goed, zelfs al krijgen ze ook daar de punten cadeau dan is er nog niks aan de hand. Ajax wint twee keer en dan halen ze ons niet meer in op doelsaldo. Als WIllem 2 zo onthutsend zwak had gespeeld tegen Ajax als gisteravond, dan had Ajax er met 0-8 overheen gewalst. De helden uit Eindhoven kregen echter slechts 5 balletjes op goal waarvan er wel 3 raak waren.
2 -2
Cello
En dan moet je nagaan, dat Willem II gisteren zo vriendelijk was dat ze bijna alle ballen inleverden bij PSV. Het was gewoon genant om te zien hoeveel passes er fout gingen. Des te opmerkelijk, omdat Willem II juist staat voor goed en verzorgd spel. Daar bleek gisteren helemaal niets van.
En PSV. Dat was op een paar individuele hoogstandjes na niet in staat om medogenloos met al deze vrijgevigheid van de Tilburgers om te gaan.
Had je echt 'op eigen kracht' nog ergens kans op willen maken, door bijvoorbeeld alles te winnen en dan kampioen te worden.......dan had je er gisteren tegen Willem II, dat je alle kans bood, toch echt heel veel meer moeten scoren.
Maar we hebben het gezien; dat kan PSV niet!.
0 0
Redrum
Wat Willem 2 liet zien was gewoon je reinste competitievervalsing. Die hadden de wedstrijd net zo goed schriftelijk af kunnen doen. Het is gewoon een regelrechte schande dat psv slechts 3 keer wist te scoren. Ajax had dit Willem 2 met 10-0 op hun kloten gegeven.
0 0
eriksen23
Vind hem uiterst irritant op het veld, zeikt als een wijf maar zegt wel vaak zinnige dingen buiten het veld. Lijkt in geen enkel zin op zijn trainer of Dumbfries bijvoorbeeld. Bij Dumfries krijg ik altijd het idee dat hij elke nacht wakker wordt met een nachtmerrie omdat hij David Neres ziet in zijn dromen.
1 0
Redrum
Dumfries wordt elke nacht gillend wakker en constateert dan dat er iemand in zijn bed heeft gepist. Tot op de dag van vandaag is hij er nog steeds niet achter wie de dader is.
2 0
Klasseman
Respectloos, knap hoor imbeciel
0 0
Redrum
Sorry, heb ik je favoriete speler beledigd? Het spijt me echt man. Nu snel ff uitloggen en een forumpje zoeken van psv, want hier heb je echt geen moer te zoeken ouwe droeftoeter.
0 0
ajaxminimax
Wat is er respectloos aan?
0 0
Klasseman
Als je dat niet snapt
0 0
MrPink
Hahaha
0 0
Maarten79
Ik hoop op een misstap van De Jong: enkel verzwikt.
1 -2
Engeltje
gelijk hebben ze, aan ons om het tegendeel te bewijzen, krijgen niets cadeau PSV heeft dat altijd beter voor elkaar
0 -1
Schip
Moeten we ze niet een pak kaarten sturen of i.d.? Ze lopen alleen maar over Ajax te kleppen. Hebben niets omhanden daar. Geen Europees, geen beker. Die gasten vervelen zich echt kapot. Ik vind dat bijna onmenselijk worden.
1 0
Klasseman
Hebben wij de afgelopen 4jaar gehad!!! Baal dat we straks alleen op doelsaldo kampioen worden vind dat een groot min punt
0 0
ajaxminimax
Wat boeit dat? Kampioen is Kampioen... ik hoop maar 1 ding en dat is dat we die titel binnenslepen, vooral om die verschrikkelijk grote bekken van psv
0 0
Bobson
Viergever, De Jong en Dumfries: Nog twee keer winnen en we zijn kampioen.
Van Bommel: We hebben niet afgesproken om dat te zeggen maar wat een mooie drive van de spelers :'-) hilarisch
1 0