Oud-Willem II'er Kargbo geschorst voor matchfixing

GinoHaverkamp, 25-04-2019 om 07:40, 3830 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De carrière van Ibrahim Kargbo zit erop. De oud-verdediger van Willem II is door de FIFA geschorst voor het leven vanwege matchfixing. Dat schrijft onder meer De Telegraaf.

Kargbo zou geschorst zijn vanwege het beïnvloeden van meerdere voetbalwedstrijden, waaronder één van Willem II tegen Ajax, of een poging daartoe. Welke wedstrijden dat precies zijn, is niet bekend. Zelf heeft de oud-Willem II'er altijd ontkend dat hij iets met matchfixing te maken heeft gehad.

De 37-jarige verdediger is in een eerder stadium al door de KNVB geschorst voor matchfixing, waardoor hij in Nederland niet meer actief mag voetballen. De bond concludeerde in 2016 namelijk dat Kargbo betrokken was bij een 'verkochte' wedstrijd van Willem II tegen FC Den Bosch in 2010.

De speler uit Sierra Leone werd ook verdacht voor het aannemen van geld om de resultaten van de uitwedstrijden van Willem II bij Ajax (4-0) en Feyenoord (1-0) uit het seizoen 2009/10 te beïnvloeden. Onderzoek van justitie leverde te weinig op om Kargbo verder te vervolgen. 

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Restored
Nu die knipoogkroaat nog
2 0
Oeroeboeroe
AS? "heeft ontkent"??? Dat de bezoekers er grammaticaal af en toe een puinhoop van maken betekent niet dat jullie je dat ook kunnen permitteren.
1 0