'Dat mag ook wel als je zoveel investeert'

FinnDekker, 23-04-2019 om 09:50, 12201 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mark van Bommel vindt dat Ajax bijna verplicht is om kampioen te worden, vanwege de investeringen die men heeft gedaan in Amsterdam. De trainer van PSV noemt de titelconcurrent op dit moment ook de favoriet, iets wat ze het hele seizoen al zijn volgens Van Bommel.

'Ajax speelt op dit moment fantastisch. Ze zijn op drie fronten actief en blijven dus in het ritme', aldus de oud-voetballer, die het drukke schema van Ajax kennelijk beschouwt als voordeel in plaats van een nadeel, in gesprek met De Telegraaf. 'Hoe ze in Turijn en Madrid winnen zegt wel genoeg. Dan moet je gewoon heel erg goed zijn'

'Natuurlijk is Ajax favoriet. Dat waren ze voor het seizoen ook al. Toen heb ik wel gezegd: de favoriet wordt niet altijd kampioen. Maar het is duidelijk dat zij meer kwaliteit hebben en makkelijker scoren. Dat mag ook wel als je zoveel investeert, maar het moet er wel uitkomen', besluit de PSV'er.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3star
Wat een gelul achteraf. Vooraf misschien wel ja, maar als je 5 punten voor staat, 1-1 in de arena, 11 tegen 10 dan heb je gewoon gefaald hoor Bommeltje.
0 0
Adios
PSV koopt Romero (12 mil), Guti (6 mil), Dumfries (5,5 mil) en Angelino (5,5 mil) en verkoopt niemand voor meer dan 10 miljoen. Ajax heeft misschien iets meer uitgegeven, maar als je Kluivert voor 17 mil verkoopt, heb je ook iets meer te besteden. Daarnaast speelt Ajax 2x zoveel wedstrijden, waardoor je ook een bredere selectie nodig hebt. Maar dit is een soort wanhoopspoging van Marc om de druk op Ajax te leggen. Vorige week is die ingezet met interviews van hemzelf en zijn spelers, waar ze allemaal dezelfde quotes over Ajax hadden. Het laat zien dat ze het niet meer weten.
1 0
Pierre Heno
De druiven worden almaar zuurder voor Van Dommel. Maar hij heeft in essentie natuurlijk wel gelijk dat het niet aan PSV ligt dat zij nog in punten gelijk staan met Ajax maar dat Ajax dat volledig aan zichzelf te danken heeft. Alleen al die 5 verliespunten tegen Heracles zijn àlleszeggend. Hij heeft het dus niet slecht gedaan met PSV en heeft alleen maar kunnen aanhaken omdat Ajax het steeds liet liggen. Maar Ajax gaat nu niks meer laten liggen.
0 0
tmvde
Goed dat ze het in Eindhoven alleen over ons kunnen hebben.
0 0
OpaVerteld
De man zegt niets geks hoor.
Waarschijnlijk precies de argumenten die de reaguurders al hier zouden gebruiken als de situatie 180 graden contra zou zijn geweest :)
0 0
Sterspeler
Ik snap deze vent echt niet. Ooit als niet goed genoeg bevonden door Ajax en nog steeds geobsedeerd. Wat een gek.
0 0
MrPink
Heeft hij het nou weer over Ajax? Engnek.
0 -1
TontoKarnaggel
Vind dat altijd wel vreemd, je verkoopt voor 60 miljoen en haalt voor 30 miljoen spelers terug, en op basis van die 30 miljoen ben je dan favoriet?
Ook vreemd, sinds ik voetbal volg is een druk pogramma altijd als een nadeel beschouwd. Dit jaar schijnt het plotseling een voordeel te zijn.
1 -1
Juichtoon
Hahaha en dat volgens de man van all time koopclub PSV. PSV heeft inmiddels al voor een kleine 500 miljoen aan spelers gekocht vanaf 1975.
1 -1
AFCAPolarBear
Hahaha. begin van het seizoen zei hij nog dat PSV kampioen moest worden. En nu was Ajax het hele seizoen door al favoriet voor de titel. Zouden ze in Eindhoven blij mee zijn, 5 punten voor staan en dan nog vinden dat Ajax de favoriet is voor de titel. Andersom mocht de trainer gelijk zijn spullen pakken en aan de slag gaan in Eindhoven!
0 -1
10Sneijder10
Word iedereen hier ook moe van het feit dat er overal word geroepen dat Ajax maar even moet dokken voor de plaatsing van echte grasvelden? In alle stadions staan ze te juichen als Ajax geen kampioen word maar ondertussen zal Ajax wel "even" moeten dokken om zogenaamde goodwill te kweken. De pestpleuris voor ze.
5 0
AFCAPolarBear
Het stoort mij wel dat ze dat verwachten. Ik had zelf wel gelijk na het bereiken van de 1/4 finale het idee om alle kunstgrasvelden uit de Eredivisie weg te saneren. Puur uit eigen belang, want met kunstgras wil niet iedereen in naar Ajax komen.

Wat mij helemaal stoort is dat men vindt dat Ajax moet betalen omdat de 33e verplaatst is. Volgens mij is het de fout van de KNVB om geen rekening te houden met een 1/2 finale plaats CL van een Eredivisieclub. Dus de KNVB mag alle onkosten betalen!
2 0
Gecko
Wij hebben geen partnerfonds. Leningen. Schuld bij gemeente
Wegwezen met die enge club
Bah
1 -1
Bramble1988
van Bommel zegt hier niks verkeerd, echter lijkt het wel of hij op de vingers is getikt door de PSV leiding. Zijn uitspraken van de laatste weken sloegen natuurlijk nergens op en raakten kant nog wal. Dat zal de reden zijn dat een ieder hier zo op reageert!
1 0
Ansjo
PSV heeft een hoop middelmatige spelers die PSV niet zo snel zullen verlaten voor een club in het buitenland. Voordeel hiervan is dat ze hiermee wel een team kunnen smeden die lang met elkaar zullen spelen als je dat vergelijkt met Ajax waar het verloop van spelers nogal hoog is. Als Ajax een gedeelte van de selectie zo kan behouden wat het cement wordt van de selectie dan zal Ajax ook wat regelmatiger presteren.
0 0
Bramble1988
Gaat Ajax ook doen. Ik zie er max 4 vertrekken!
0 0
chloorbestendig
Eenieder die dit zegt kan je over het algemeen gelijk geven, als deze narcistische strontvlieg dit zegt zitten er hele andere bedoelingen achter, vies achterbaks mannetje.
0 -1
ARUCAMBA
Dat bedoel ik, manchester city, PSG en real madrid investeren ook veel, maar het is geen enkele garantie voor succes, cruyff zei altijd; "een zak geld maakt geen goal"
1 0
Woodenshoe
Wat een reacties allemaal.. Hij zegt hier toch helemaal niks geks? En beantwoord vragen van journalisten....
2 0
Liniaal
Ik begrijp er ook niks van. Ik zie het drukke programma ook deels als een voordeel, volgens mij wordt uit de CL campagne kracht en inspiratie geput. Verder zegt Van Bommel dat Ajax goed is, en dat dat ook wel mag als je behoorlijk investeert.
3 0
020bornraised
Deze man is echt niet goed bij z'n hoofd
1 -3
DirkvanDam
maar de ajacieden hebben het steeds over psv hahaha
0 0
Redrum
Zou van Bommel soms onzeker zijn?
0 0
Babayaka
pfff die gast is alleen maar bezig met ajax.
0 -1
uefasucks
"Ze zijn op drie fronten actief en blijven dus in het ritme"
0 0
BrandjeXL
Is toch héérlijk dit. Deze man haat Ajax tot op het bod en dat is zijn goedrecht dus wat zal het heerlijk als Ajax minimaal de dubbel pakt.
0 0
insectenverdelg
Als van Bommel op 3 fronten actief was en Ajax niet, Had Ajax van goed uitgerust zijn ipv het ritme gebrek. Verder zijn t allemaal zelf, zuur verdiende centjes Mark. Geen schimmige constructie met gemeentes rn allemaal sponsors uit de hele regio voor nodig.
0 0
MichelAngelo66
Klinkt wel allemaal een beetje zuur. :)
0 0
Liam
Ze hebben geluk dat Ajax nu pas investeert. Dat hadden ze al veel eerder kunnen doen en waren ze al veel eerder de sjaak geweest. Ajax had miljoenen maar speelde desondanks met een veredeld jeugdteam. Dat is nu afgelopen Mark! Deal with it.

PSV heeft overigens bijna net zoveel geinvesteerd hoor met Gutierrez, Lozano, Romero, Dumfries, Angelino...dat is samen ook 50-60 miljoen.
2 0
Web
Dat Ajax en PSV gelijk staan in de competitie, heeft met de zwakte van de competitie te maken
PSV is zeker 25 procent minder dan Ajax, maar dat is nog genoeg om heel veel te winnen in Nederland
Speelde deze twee teams in de Duitse of Engelse competitie, stond Ajax heel veel punten voor op PSV.
Maar het is helemaal niet normaal dat je wat Ajax investeert heeft, het zo bijzonder goed in de CL doet. Dat is zelfs heel bijzonder, en dan ook nog eens de manier waarop.
3 0
Redrum
Mark perst er nog uit wanhoop wat tactische complimenten uit om de druk bij Ajax te leggen. Deze pakt hij zo in dat hij tegelijkertijd zichzelf al indekt voor het mislopen van de titel. De heer van Bommel is al vanaf het begin van zijn aanstelling als trainer bezig de boel te manipuleren via de media. Net zoals hij tijdens de wedstrijd de arbitrage 90 minuten lang probeert te manipuleren via de vierde official. Het is gewoon een heel raar en vooral naar mannetje. Het is één groot toneelspel wat meneer speelt, met als enige doel om de boel te manipuleren. Dit is ook de reden dat zijn team na de winterstop compleet bagger speelt en het niet beter wordt. Van Bommel had al lang moeten toegeven dat ze kut spelen en dat er wat moet veranderen. Maar nee hoor, gewoon blijven ontkennen en alleen maar focussen op Ajax. Kom op Ajax, winnen vanavond en het is klaar met van Bommel.
1 0
Bjorn
De kop van het artikel is wat negatief, maar hij zegt voor 90% positieve dingen over Ajax' prestaties. Het kan dus wel.
0 0
De Stift
Als ik speler van PSV zou zijn, zou het klinken alsof mijn trainer de strijd al heeft opgegeven.
0 0
Jelephi
Hier kan je toch alleen maar om lachen. Lijkt wel een borderliner. De ene dag zijn we nerveus en hebben we spanning, de andere dag zijn we het beste team met de beste spelers en hebben we de grootste kansen op het kampioenschap.
0 0
pizzapunt
Slinks de druk opvoeren, maar hij heeft gewoon gelijk, Ajax moet kampioen worden. Dat de druk op onze schouders ligt de laatste dagen hebben we aan onszelf te wijten door slappe resultaten (met name januari). Daar hebben we 8(?) punten laten liggen tegen Feyenoord, Heerenveen en Heracles.
0 0
Web
Hij heeft in die zin gelijk, Ajax is zeker 25 procent beter dan PSV.
Maar ook al is PSV 25 procent minder, win je nog zowat alles in de competitie.
Daar zit het in
0 0
pizzapunt
Toch zou ik het niet anders willen, die weerstand omhoog wel natuurlijk, maar ik moet er niet aan denken om 2 maanden van tevoren al kampioen te worden zoals PSG afgelopen weekend. Ik blijf hopen dat niet alleen Ajax maar de gehele top van het NL voetbal meegroeit.
0 0
Ajax4proud
Haha, eerst sluw zeggen als we alles winnen dan zijn we er normaal gesproken en nu met dit verhaal op te proppen. Maar goed, Ajax heeft nog 3 wedstrijden te gaan, als Ajax die allemaal wint dan laat het me windeieren wat een ander subtiel negatief te zeggen heeft over Ajax.
0 0
RoelH
geeuw
0 -1
PuurGeluk
Ik schijt en kots tegelijk als de naam Van Bommel voorbij komt....kut daar ga ik weer....
1 0
Marcao
@AS: geen woord meer besteden aan deze pisvlek.
1 -1
Red Devil
Wat zal die schopper ziek zijn.
Heerlijk om zijn avond te vergallen.

v Hanegem loopt ook weer te janken in zijn collum in het AD.
Gefrustreerde kakkerlak.
1 0
sebastiaan1900
De gunfactor ligt dit jaar bij Ajax. 1) de Ajax-trainer, van zero naar hero. Dat roept in NL veel waardering op. Het is bovendien geen blaaskaak. Provincialen hebben iets met hem 2) Sympathieke spelers als De Ligt en de Jong. Bovendien Nederlanders 3) de uitstekende Europese prestaties, waar vrijwel heel Nl trots op is 4) de grote hekel die veel mensen hebben aan Mark van Bommel met zijn nare maniertjes. Ook heeft PSV een aantal irritante spelers als Schwalbe Luuk en vieze Chucky.
3 0
FrankDeB
Je overschat de rest van Nederland. Het zal je verbazen hoeveel mensen, die niet voor Ajax of PSV zijn, het alsnog PSV meer gunnen dan Ajax.
0 0
MK77
Cheating Chucky/ HuiLuukebalk de Jong
0 0
AlexIbarra
Huileballuuk.. :)
2 0
MK77
Jij wint
0 0
voorkennis
Voor dit weekend riep van Bommel nog, als we 4x winnen zijn we kampioen en nu is PSV ineens de underdog.
Indekken noemen we dat....
2 0
JariJari
Wat een fucking huilebalk.

Cocu was zoveel sympathieker. Bommel heeft gunfactor 0.
9 -1
MPAjax
Op drie fronten actief zijn en in een ritme zitten heeft niks met elkaar te maken. Het heeft veel meer om handen.
2 0
ETM
Tsja dit is puur een compliment aan zichzelf geven. Hij verpakt het leuk. Hij zegt maw dat hij minder materiaal heeft, en dat het dus heel knap is dat ze nog meestrijden.
3 0
Caparzo
Sja wat Herr von Bommel hier zegt is geen speld tussen te krijgen. We hebben mazzel dat hun geluk in de tweede seizoenshelft deels uitgewerkt is, en dat de 1-2 bij/tegen ons niet viel.

Ze slepen in uitwedstrijden meestal nog net met pijn en moeite een puntje eruit terwijl dat voor de winterstop steevast 3 punten waren, zonder dat had de platte kar al door lampengat gereden, terwijl wij nu de beste papieren hebben.

Vanavond winnen, donderdagavond is Bommel hopelijk mak (de 5-0 van vorig jaar hoeft niet, een luizige 1-0 in de 93min is ook goed, en anders tenminste een gelijkspel)..
2 0
ETM
Qua puur resultaat kun je er niet omheen dat PSV het in de eredivisie erg goed gedaan heeft. Bij PSV in Europa heb ik wel mijn bedenkingen. Pool des doods en zo, maar uiteindelijk dus niet het tactische vermogen om maar in de buurt te komen van een verrassing. Veel al weggespeeld, hoewel de uitslagen nog mild waren. En als er PSVers bestaan die voor hun spelplezier voetbal kijken zou ik ook zo mn bedenkingen hebben bij trainer Van Bommel.
2 -1
KlasseLasse
al vind ik persoonlijk wel dat ze al meer voetballen dan onder cocu
1 0
Joker
weer over ajax
4 0
Koekepeer
Typisch dat hij nou juist zei dat wij het over PSV hebben!

*zei
1 0
Joseph
Ajax heeft de afgelopen 2 jaar 78 miljoen geïnvesteerd, PSV 45 miljoen. Weinig te klagen daar bij PSV hoor.
3 -2
FWAjacied
Nou ja, dat is toch wel een aardig verschil toch?
1 0
AlexIbarra
Als je voor 138 miljoen laat gaan en voor 78 miljoen koopt ga je er in theorie nog steeds 60 mln op achteruit.

PSV verkoopt haast niets en kan / hoeft dus ook minder te investeren.
Ik had graag Sanchez, Klaassen, Kluivert en Riedewald er nog bij gehad, ipv terug te vallen op Magallan, Labyad, Bandé of linksback Mazraoui.

Nu verkopen we Frenkie voor 75 mln, als we een aardige vervanger kunnen vinden voor 20 hebben we volgens mij niet echt 'geinvesteerd'.
0 0
Joseph
Dat is een verschil ja, maar hij praat hier over de eredivisie en dan is het een bestedingspatroon van een topclub. Als je kijkt wat er Europees gedaan wordt, mag je concluderen dat Ajax veel beter met hun geld om gaat.
0 0
AFCAwooz
Ja maar het is populair om op v Bommel af te geven dus roepen we maar wat. Maakt niet uit als het onzin is.
1 -1
sjaakthenler
Alsof je met 33 miljoen meer makkelijk kampioen wordt? We mogen blij zijn dat er weinig blessures hebben. Had namelijk door het drukke schema makkelijk anders gekund en dan had je nu waarschijnlijk 2e gestaan.
0 0
HenryVakH1972
Psychologisch spelletje dit van die Bommel
2 0
SamW
Van Bommel begon sterk dit seizoen en zei ook dingen die logisch waren. In die eerste maanden kwam hij rustig over en was ik zelfs een beetje jaloers op zijn media-presentatie in vergelijking met Ten Hag. Intussen is dat omgedraaid. Van Bommel is al een tijdje in paniek, probeert de coole trainer uit te handen en speelt psychologische spelletjes die zo doorzichtig zijn dat mijn kleinkind van anderhalf er nog doorheen prikt.
Maar hier zegt hij natuurlijk niets geks. En ook 'het moet er wel uitkomen' is de spijker op de kop. Kijk maar om je heen in de grote competities. Daar zijn de investeringen ook lang niet altijd een garantie voor succes. Bij ons wel en dat is een extra compliment aan de staf en spelers.
4 0
Bensco
Ja dat had ik dus ook maar dat was gewoon Van Marwijk die je hoorde praten. Van Bommel zou zogenaamd vanuit zijn eigen visie willen voetballen en aanvallend voetbal nastreven. Welke eigen visie? die heb je niet als je voor het eerst trainer bent.
0 -1
Jariiii
Opééns komt hij hier mee aanzetten, hoor. Wat ongelooflijk doorzichtig.
2 -1
JPM
Vooropgesteld: Mark is een walgelijke kwal.

Maar, AS - goedkope titel dit. Zegt hier in principe niets mis en deze clickbait lokt in dit geval puur reacties uit. Beetje jammer; ik denk dat AS deze dagen genoeg views en clicks binnen haalt gezien het ongekende seizoen dat we draaien. Totaal niet nodig dit toch?
3 -1
433metdepuntnaarlinks
"Maar het moet er wel uitkomen" - het komt er al uit, al maanden. Het is nu zaak om jezelf ook te gaan belonen.
0 0
Bouke
ha ha ja erg simpel dit.. "als je zoveel investeert dan moet je wel kampioen worden" hij vergeet er bij te zeggen dat Ajax steeds hun beste spelers kwijt raakt (Sanchez/Klaassen) Traore moest weer terug ja dat je dan investeert is toch logisch ? Wat gaan ze in eihoven doen als Lozano voor 40 mln wortd weggekocht ??
4 0
AFCA0492
schulden afbetalen
5 0
Bensco
Aanbetaling doen bij de gemeente voor een nieuwe lening.
0 -1
PuurGeluk
De gemeente ja!
0 0
Toon meer reacties