Van Bommel begripvol over verplaatsing

BartVeenstra, 19-04-2019 om 15:45, 5531 views, NOS, AZ.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

PSV-trainer Mark van Bommel en AZ-trainer John van den Brom kunnen begrip opbrengen voor het verplaatsen van speelronde 33 naar woensdag 15 mei. De speelronde wordt, mits iedereen akkoord is, verplaatst, zodat Ajax zich optimaal kan voorbereiden op de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur in de Champions League.

Ajax zou in eerste instantie op zondag uit bij De Graafschap spelen, waarna op dinsdag de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur op de agenda staat. Van Bommel ziet in dat dat niet kan. 'Als je op zondag speelt, kun je dinsdag niet weer Champions League spelen', citeert de NOS de oefenmeester.

Door de wijzigingen komt het programma van PSV wel ietwat in de war. De Eindhovenaren spelen daardoor ruim twee weken geen wedstrijd. 'Wanneer ga je trainen? Wanneer geef je de spelers vrij? Ga je tussendoor misschien een oefenwedstrijd spelen? Maar nogmaals, we kunnen hier pas over praten zodra het een voldongen feit is.'

John van den Brom

Ook Van den Brom kan begrip tonen, al ziet hij wel een probleem voor zijn eigen elftal. 'Door deze verplaatsing zit er straks een gat van negentien dagen tussen AZ - Heracles en AZ - PSV', zegt Van den Brom op AZ.nl. 'Het heeft dus zeker consequenties voor onze planning. Om in het ritme te blijven, plannen we een oefenwedstrijd tegen De Graafschap in.'

Wel kan hij leven met het besluit van de KNVB. 'Het hoofddoel van de verplaatsing is duidelijk: Ajax optimaal laten voorbereiden op de halve finale van de Champions League. Ik vind dat we dat als clubs moeten ondersteunen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
je kan veel van de man zeggen, maar niet dat hij dom is. Integendeel. Hij maakt publicitair slim gebruik van deze situatie. Hangt namelijk de redelijkheid zelve uit, terwijl de omzetting helemaal niet slecht uitpakt voor psv,
0 0
AmSTERdamzuid
Waarom die beker finale tijdens ontkoping seizoen?:? zo vaaag
0 0
Hagmag
Van Bommel begrijpt dit wel.
Mijn advies aan van Bommel is om zeker minimaal 3 oefen wedstrijden te gaan plannen en te gaan spelen.
1 0
Hagmag
Van Bommel begrijpt dit wel.
Mijn advies aan van Bommel is om zeker minimaal 3 oefen wedstrijden te gaan plannen en te gaan spelen.
0 0
Stroeve
Hij wordt vaak terecht gehaat hier, maar dit is wel sportief van Van Bommel.
2 -1
AFCA-B93
Als er iemand is die weet hoe belangrijk rust tussen zoveel wedstrijden is, is hij het wel gezien zijn topclubs. Had ook niet anders verwacht dan dat hij zo reageert
3 0
MPAjax
Veranderd in feite niks alleen een datum, alle wedstrijden winnen is nog steeds het streven
2 -1
Caparzo
Wijze woorden van beide de heren, ze snappen ook donders goed dat we Europees ook de ass van hun club redden, met gemiddeld even veel coëfficiëntenlijst-punten in de afgelopen 5 jaar als hun of erger nog 010, stonden we nu niet eens meer in de subtop van Europa maar ergens rond plek 16-18.

Dat we dit seizoen eindigen op 11 (waardoor dus in 20/21 de kampioen direct de CL ingaat, en de bekerwinnaar de EL) is 100% aan Ajax te danken. Hadden we het zwarte drama in Oostenrijk niet gehad, hadden we vorig jaar ook Europees gespeeld, hadden we zo'n 2-3 UEFA punten meer gehad waarschijnlijk en stonden we nu misschien zelfs net 10e voor Turkije. Maar we kunnen het niet alleen.

Ik mag hopen dat Stam (010 schandalige impotente lamlullen dit jaar, een grove wanprestatie) en in mindere mate Bommel (daar zat dit jaar gewoon niet meer in door te weinig kwaliteit voor de CL, ze hebben tenminste net als ons wel .800 bonus voor de CL plaatsing geleverd) eindelijk echt mee gaan helpen, en hopelijk AZ en Vitesse of wie dan ook ook, want we kunnen het niet alleen, dan blijven we strijden om hooguit plek 11.

We starten volgend jaar weer als 12e omdat er bij NL 1.908 punten meer wegvallen als bij Oostenrijk. Die 2 daaropvolgende jaren hetzelfde verhaal, 1.950 punten en 1.725 meer vallen weg bij NL. De komende 3 jaar 11e blijven is dus een helse klus en alleen bijna onmogelijk, want 2 volle punten verschil maken per jaar is echt niet makkelijk.

Gelukkig staan we dankzij Juve en de halve CL-finale al weer .783 punten op Oostenrijk voor (winst 2.000 halve finale bonus 1.000 / 5 = .600) en kunnen we nog max. 1.000 punten binnen harken (als we 3x winnen en met de cup omhoog staan), dus dat zijn er tenminste al wat van de 1.908.

Pas in het 4e jaar is Oostenrijk de sjaak en niet zo’n beetje ook; 6.850 punten meer vallen weg. Een ‘astronomisch’ hoog aantal wegens het slechtste Nederlandse Europese seizoen ooit (17/18), en een absoluut topjaar van voor Oostenrijk. Maar dan zitten we in 2023.

Tot dan is het vechten om plek 11, ik hoop dat het Nederlandse voetbal dat nu eindelijk ook beseft en wakker is geschud. Als we gemiddeld met alle clubs jaarlijks zo'n 7 punten halen en om de 2, 3 jaar een uitschieter, spelen we om de 9e plek of misschien zelfs hoger. Daar moeten we weer naartoe, met verplicht echt gras voor alle clubs, zodat de ED weer ietsje gaat voorstellen.

Is ook voor ons veel leuker, we hebben een redelijke tegenstand nodig. Als het zo doorgaat worden we snel het Bayern of (erger nog) PSG van Nederland, dat is 1 à 2 seizoenen leuk, daarna wil je 'echt' kampioen worden, na een zinderende strijd van 32 of 33 wedstrijden ofzo, zo moet het zijn.
4 -1
Stroeve
Mooie uiteenzetting, maar de kampioen van 2019/2020 is toch al verzekerd van directe plaatsing voor de Champions League? En de bekerwinnaar voor de Europa League? Verder heb je honderd procent gelijk: alle clubs moeten hun beste beentje voorzetten om te zorgen dat we Europees blijven meetellen. Dan wint iedere club, zelfs de Nederlandse clubs die geen Europees voetbal spelen. Want de eredivisie kan dan een serieuze competitie zijn over de hele breedte.
1 0
Caparzo
Klopt, dus in 20/21 dan direct de CL/EL ingaat/start.
1 0
Stroeve
Je hebt helemaal gelijk.
0 0
Bensco
mooie uitleg man!
1 -1
Redrum
Psv is zich er gewoon bewust van dat ze zichzelf al voldoende voor lul gezet hebben door het grenzeloze gejank na de verplaatsing van Ajax - Pec Zwolle. Ook is het besef eindelijk doorgedrongen dat alle wijzigingen alleen maar in hun voordeel zijn, zo ook deze nieuwste wijziging. Zij eindigen nu opeens met een thuiswedstrijd en wij met een uitwedstrijd.
5 -2
Schip
Beide punten inderdaad.

Voor Ajax wordt alleen de CL 'makkelijk' gemaakt, de titelstrijd moeilijker. Maar het is het waard.
2 -1
Redrum
Precies, dankzij de verplaatsing van Ajax - Zwolle had Ajax opeens 3 dagen minder rust richting AZ uit. Alle verplaatsingen maken de competitie voor Ajax alleen maar zwaarder, waar psv logischerwijs voordeel van zou moeten hebben. Ajax wordt alleen geholpen om meer rust te hebben richting de CL-wedstrijden, iets dat in het belang is van het Nederlandse voetbal. Helaas gaat deze simpele logica er bij de meeste blinde Ajax-haters simpelweg niet in. Die simpele pauperdebielen denken serieus dat de KNVB Ajax helpt om kampioen te worden. De realiteit is echter dat de KNVB het juist moeilijker maakt voor Ajax om kampioen te worden.
0 -1
Schip
ja, ik denk dat dat een soort trade off is geweest. Dan stelt de KNVB zich minder kwetsbaar op voor de kritiek dat alles om Ajax draait. Ajax wordt zo geholpen in de CL campagne en gestraft in de titelstrijd. Ik heb er alle vertrouwen in dat Ajax zich niet uit balans laat brengen. Dat is meer voor PSV.
0 -1
AjaxDordt
'Maar wij hadden een moeilijke groep!'
1 0
Broekzak
rode ster Belgrado had ook een moeilijke groep. Denk wel moeilijker. die hebben ook gewoon 4 punten gepakt en gewonnen van Liverpool bv.
0 0
Lazell
Hadden ze dat niet dan? Barca en Spurs doen meer dan prima. Ook in de CL.
0 -1
MPAjax
LOL als ze dat al moeilijk vonden hadden ze de rondes erna zeker niet moeten doen nee
1 -1
Jariiii
Je snapt wel wat er gebeurt als Ajax onverhoopt sneuvelt tegen de Spurs hè.
1 -1
Bky
Oh, ik heb de afgelopen dagen vaak genoeg gelezen dat PSV in een groep zat met twee halve finalisten dus ze konden er "weinig aan doen".
0 -2
Schip
Benieuwd of ze dat nog durven te roepen als wij in staat blijken de Spurs uit te schakelen.

Krijg je natuurlijk dat Kane / Son verhaal. Heerlijk.
1 -1
tyzinho
Iedereen blijft maar zeggen dat het gaat om het gunnen van Ajax maar het gaat om het naleven van de regels van Fifa dat je minimaal 48 uur rust moet hebben. Dat de knvb en de graafschap er vervolgens niet uitkomen qua planning zorgt ervoor dat de hele competitie wordt opgeschoven. Ajax heeft hier eigenlijk niks mee te maken.
4 -1
RaynoFischer
Precies, als PSV , Feyenoord of welke club dan ook in deze situatie was gekomen werd precies hetzelfde gedaan.
Ik snap dat clubs dit niet fijn vinden maar om Ajax weer aan te vallen of om te zeggen dat wij perse weer geholpen worden is onzin..
1 -1
Redrum
Het is de grootste onzin die er is zelfs. Als je het puur vanuit competitieperspectief bekijkt worden wij eerder genaaid dan geholpen. Wij krijgen een zwaarder competitieprogramma door alle wijzigingen. Het enige voordeel dat wij er van hebben is op Europees gebied. Maar ja, ik snap wel dat psv- en feyenoordfans ook daar moeite mee hebben. Hun clubjes zijn 9 van de 10 keer complete figuranten in Europa. Feyenoord is zelfs zo extreem diep gezonken dat het elk jaar weer een zeer grote vraag is of ze überhaupt de Europa League zullen halen. Psv haalt op zijn minst wel bijna elk jaar Europees voetbal. Daarin doen ze dan wel voor spek en bonen mee, omdat ze te bang zijn om te voetballen.
2 -1
Redrum
Exact, dat moet elke club zich goed in zijn oren knopen: Ajax kan hier geen moer aan doen. Het is geen kwestie van Ajax helpen, het is een kwestie van zorgen voor de wettelijk verplichte rust tussen twee wedstrijden. Dat de hele competitie hier nu last van heeft is de schuld van de KNVB, niet Ajax. Maar natuurlijk is deze hele situatie een extra reden om Ajax te haten voor alle simpele pisnichten in Nederland. Ze zijn natuurlijk al stikjaloers dat Ajax het zo goed doet in Europa.
2 -1
Boer Gijs
Dit kan niet genoeg benadrukt worden.
0 -1
BokkieBokstra
Viel me ook al op, PSV maakte er helemaal niets van, die verplaatsing. Daar steken ze geen energie in, misschien wel slim. De wetenschap dat Ajax de laatste uit tegen De Graafschap zal helpen. Hebben ze goede ervaringe mee. Ik vind het jammer dat niet gewoon de wedstrijd van de Graafschap - Ajax een dag eerder wordt gespeeld. Maar ja, dat tegelijkertijd spelen doet het.
0 -1
GerardAjax26
Er is geprobeerd om de Graafschap - Ajax een dag eerder te doen, maar dat kon niet ivm Koningsdag.
1 -1
BokkieBokstra
Oh ja, dat ook nog. Koningsdag. Lastig, vrijdagmidag was het alternatief maar dat is het niet.
0 0
mickey2602
Ik vind dit eigenlijk gewoon een goede oplossing.
Het enige wat ik niet snap en wat ik liever had gezien is dat speelronde 33 en 34 gewoon waren opgeschoven ipv speelronde 33 over speelronde 34 heen tillen.
En wat ik gister al heb gezegd hier ergens,de andere clubs hebben hier ook voordeel bij,een week extra rust voor de slotfase van de competitie en zeker voor de clubs die play-offs spelen lijkt me een korte rustperiode wel fijn.
0 -1
GerardAjax26
Als je speelronde 33 en 34 opschuift, dan veranderen dus 2 complete speelrondes en met deze oplossing slechts 1. Ik kan me voorstellen dat het organisatorisch makkelijker is om het op deze manier te doen.
1 -1
mickey2602
Ik las net bij een ander topic inderdaad dat als je ronde 33 en 34 opschuift,dat er dan 18 wedstrijden verplaatst worden en nu 9 wedstrijden. Zo had ik het eerlijk gezegd nog niet gezien dus dan is dit de beste oplossing. En niet alleen voor Ajax.
0 -1
AJAIXIXIXI
Mooi dat er ook mensen zijn die een beetje verder kijken en zien dat dit niet alleen een voordeel is voor Ajax.
1 -1