Ajax gewaarschuwd voor Kean: 'Exceptioneel'

GinoHaverkamp, 15-04-2019 om 13:00, 6278 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mocht hij in actie komen, dan heeft Ajax dinsdagavond een zware kluif aan Moise Kean. De pas negentienjarige aanvaller is dit seizoen één van de meest gevaarlijke spelers van De Oude Dame en heeft al meermaals het net weten te vinde. David Endt zoomt in gesprek met de NOS wat meer in op de talentvolle Italiaan.

'Ik heb hem een paar jaar geleden zien spelen bij de Future Cup in Amsterdam', vertelt de kenner van het Italiaanse voetbal aan de omroep. 'Hij viel toen al op en alle Italianen voorspelden hem een grootse toekomst. Hij heeft veel talent en is ook fysiek erg sterk.'

Kean timmert flink aan de weg in het Italiaanse voetbal. In 2016 maakte hij zijn debuut bij Juventus en dit seizoen is hij definitief doorgebroken met zes goals in de Serie A. Ook heeft hij al zijn debuut gemaakt voor het Italiaanse Elftal, waarvoor hij al tweemaal wist te scoren. Endt: 'Dat iemand op die leeftijd al zijn debuut maakt, is echt exceptioneel. Daar ben je met 24 jaar namelijk nog steeds een jonge speler. Hij heeft natuurlijk heel veel concurrentie bij Juventus, maar hij krijgt zijn minuten en dat is bijzonder.'

In Italië wordt Kean nog wel eens vergeleken met Mario Balotelli. Balotelli heeft uitzonderlijke voetbalkwaliteiten, maar komt meermaals terecht in conflicten wegens zijn ontoelaatbare gedrag. 'Kean is ook wispelturig en heeft ook op het veld Balotelli-neigingen', laat Endt weten. 'Een trainer uit de jeugd zei ooit eens dat hij gek in zijn hoofd is. Hij kleurt namelijk weleens buiten de lijntjes.' Hij vindt dat het goed is dat Kean momenteel bij Juventus zit. 'Ze hebben daar een strikte gedragscode. Je moet je gewoon gedragen.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Murtagh
Hij speelt niet voor niets niet elke wedstrijd dus is zoiezo minder als mandzukic
0 0
mvdk
Toen wij hem "volgens geruchten konden halen" was hij toch niks volgens velen hier? Niet piepen dus. Maak je maar wat drukker om Ronaldo.
0 0
Aspers73
Gevaarlijker dan Mandzukic.
0 0
Duif63
Door de zelfbenoemde jeugdkenners hier op de site werd hij een paar jaar geleden volledig afgebrand toen er sprake van was dat hij misschien naar Ajax zou komen. Zegt veel over de kennis van zaken van sommige volgers.
3 -2
Knalpot
Omdat david endt het zegt? Scoren tegen Udinese, Cagliari, Empoli,SPAL, en vooruit AC milan dat had Dolberg ook wel gelukt toen ie nog 19 was en bij juve had gespeeld. Het ventje zal best talent hebben daar zie ik te weinig italiaans voetbal voor maar bijv. in de YL'17 maakte ie ook weinig indruk en toen speelde ie notabene tegen siddoel en kemper als centralen van ons.
0 0
trodat4030
Zou toch helemaal in jouw straatje moeten passen dan? Jij bent met grote afstand de grootste zeikstraal van AS en omstreken..
2 0
GerardAjax26
2 maanden geleden nog.. toen ging er het gerucht dat Juventus een constructie had bedacht dat de Ligt naar Juventus kon en dat Ajax Kean voor 20 miljoen mocht overnemen:

https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/119553/juve-wil-kean-betrekken-in-de-ligt-deal

Een korte samenvatting van de reacties over Kean: een mislukt talent, kan er niet zoveel van, is geen 20 miljoen waard, kan beter naar een club als Zwolle gaan, etc..
0 0
trodat4030
20 milj is hij ook (nog) niet waard, vind ik een prima opmerking. Zwolle misschien wel overdreven, maar dat zal vast en zeker met zn zaakwaarnemer te maken hebben (Mino).
0 0
Maxwell_5
Schitterend hè? Regelmatig schaamrood op de kaken meelezend met zelfbenoemde kenners op AS.
0 0
Aquanovio
Marc, je moet hem naar Ajax halen.
0 0
trodat4030
Ik vond Kean zwaar tegenvallen in die YL pot voor een speler die toen al minuten had gemaakt in de CL. Zat 89 min in de zakken van Kemper en Sidoel, niet bepaald hoogvliegers. Had 1 schotje en die ging ruim naast van een meter of 8, dat was t wel. Zegt niks over zijn talent, alleen díe pot was t echt helemaal niks. Ik snap niet goed waarmee hij is opgevallen indertijd bij Endt..
1 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, werd juist voor die wedstrijd gehyped maar viel zwaar door de mand..
0 0