Viergever: 'Waarom zouden we al afgeschreven zijn?'

BartVeenstra, 13-04-2019 om 09:25, 3079 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

PSV-verdediger Nick Viergever heeft nog altijd vertrouwen in een goede afloop voor PSV in de titelstrijd met Ajax dit seizoen. Dat laat de oud-Ajacied weten in De Telegraaf. 'Iedereen bij PSV gelooft dat het kampioenschap er nog in zit.'

Toch moet het even wennen zijn voor PSV, dat afgelopen zondag de koppositie na 26 speelronden kwijtraakte. 'Het is wel even anders. We staan nu op doelsaldo tweede, terwijl we het hele seizoen bovenaan hebben gestaan. Dat moet je een plekje geven en daar moet je mee omgaan.'

Onlangs had PSV Ajax al de genadeklap kunnen uitdelen in een rechtstreeks duel in de Johan Cruijff ArenA. Had PSV gewonnen in Amsterdam hadden de Eindhovenaren een voorsprong van acht punten gehad. Het werd echter 3-1 voor Ajax, dat nota bene de wedstrijd eindigde met tien man. 'Natuurlijk is het vervelend om daaraan terug te denken, maar dat is geweest. Je moet in de realiteit leven. Je moet niet te lang blijven hangen in als-verhalen. Daar schiet je helemaal niks mee op.'

Viergever raakt voor nu in ieder geval niet in paniek. Hij vindt dat PSV het nog steeds goed doet en de titelhoop is dan ook nog altijd levend in Eindhoven. 'We staan tweede met hetzelfde puntentotaal als Ajax. Waarom zouden we dan al afgeschreven zijn?', doelt hij op de opmerkingen van analisten en columnisten. 'We moeten ons niet gek laten maken. Met de mentaliteit van deze groep zit het wel goed. Kenmerkend voor deze groep is dat we ervoor blijven knokken tot de laatste minuut. Dat heeft ons al veel opgeleverd.'

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van Excelsior? Zet dan in en krijg 6,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
voorkennis
Groningen uit is cruciaal, als we die winnen is t mi gebeurt.
Godzijdank echt gras.
0 0
Redrum
Viergever is gewoon een kneus. Paste totaal niet bij Ajax, zit perfect op zijn plek bij psv. Meer woorden wil ik niet vuil maken aan deze simpele voetballer.
0 0
Shardo
Doelsaldo verschil is min 9, plus alles wat Ajax nog gaat scoren. We moeten gewoon alles winnen en dan heb ik er de volle vertrouwen in.
0 0
behangdelul
Voordat we allerlei zaken gaan roepen, eerste die 5 potten winnen. Te beginnen vanavond!
1 -1
insectenverdelg
Omdat jij het altijd uit je handen laat glippen op het eind en dan 2e wordt Nick. :)
1 0
Freddy Al
Ik geloof best dat het met de teamspirit en mentaliteit allemaal snor zit in Eindhoven.
Helaas voor hen spelen ze plichtmatig resultaat voetbal wat door hogepriester van Bommel wordt gezien als aantrekkelijk.
Als Ajax geen andere verplichtingen had dan de competitie was de afstand al onoverbrugbaar geweest, PSV komt voetballend niet in de buurt van Ajax.

Ik neem Viergever niets kwalijk,hij zou bij ons sporadisch hebben gespeeld dit seizoen, een jongen met een geweldige instelling.
Hij kan er niets aan doen dat er mensen blij worden met schijthuizen voetbal en en dat verkopen als professioneel.
Ook in Eindhoven ziet iedereen dat PSV niet kan tippen aan wat Ajax laat zien, voor zover ze dat verstoppertje spelen van PSV kunnen zien.
1 0
..::Rootje::..
Ze kunnen het gewoon niet hebben dat Ajax eerste staat. En ze proberen het al sinds vorig weekeinde, steeds goed te praten door te zeggen dat Ajax alleen eerste staat op basis van doelsaldo.

Best triest.
4 0
Bky
2018: PSV meldt komst Viergever: "If you can't beat them, join them"

Good job, you played yourself.
0 0
Hans Kraay Jr.
Heb nog wel een als-verhaal.

Als Ajax alles wint, kan je nog zo hard knokken maar dan wordt Ajax gewoon kampioen en PSV tweede.
2 0
insectenverdelg
Onzin. Mark heeft met Oranje er ook wel is 11 gemaakt tegen San Marino! Vergeet dat niet!
3 0
3*stars*3
Omdat jij daar speelt en omdat Blind terug is.
Ajax met Blind 4 titels.
Viergever kwam en 0 prijzen.
Laat hem nog maar lang blijven in Eindhoven.

Kan mij nog tweet an psv herinneren.
If You cant beat them, Join them. Ok...
3 -1
Redrum
Ja die mensen zijn echt niet goed daar in Eindhoven. Psv is als een zwerver die gaat lopen patsen met een halve sandwich die hij in de vullisbak heeft gevonden. Ze hebben op niemand indruk gemaakt met hun voetbal en profiteren alleen maar als een stel aasgieren van het falen van Ajax. Vervolgens hebben ze wel praatjes voor het leven. Wat een gore zielloze rattenclub is het toch ook.
0 0
Ajacied33
Kan niet wachten om kampioen te worden en dan een dikke dikke middelvinger te richten richting Eindhoven. Middelvinger draag ik op aan vooral van Bommel, mediateam Psv, Dumfries, Viergever, Luuk en Lozano. Gluiperds bij elkaar
3 0
3*stars*3
Helemaal met jou en Redrum eens!
0 -1
mgtow
"Je moet niet te lang blijven hangen in als-verhalen"

Makker daar zijn jullie kampioen in net als in het vinden van excuses, smoesjes en het ontkennen van de realiteit. Ook zo'n dommerd als Dumfries. Haha. Dat wij deze poeplap ooit hebben mogen zien 'schitteren' in de arena.
0 0