Van Gaal: 'Fake news bestaat in voetbal al 50 jaar'

BVeenstra, 27-03-2019 om 13:00, 5895 views, BBC |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig voetbaltrainer Louis van Gaal vindt dat er veel mis is met de media in de voetballerij. De succescoach beticht de voetbalmedia zelfs van het stelselmatig brengen van fake news. In een interview met de BBC spreekt de oud-trainer van onder meer Ajax en Manchester United zich uit.

Hij neemt de 1-4 zege van Ajax bij Real Madrid als voorbeeld. Er werd gesproken over een historische zege, maar Van Gaal vond de lof niet overeenkomen met de teneur die heerste na de 1-2 thuisnederlaag van Ajax. 'De media analyseren de wedstrijd niet. Ze analyseren het resultaat. Mensen denken dat fake news bestaat sinds Donald Trump president is geworden. Maar in voetbal bestaat het al vijftig jaar.'

Ook rondom zijn oude club Manchester United is sinds de aanstelling van Ole Gunnar Solskjaer veel lof. Dat bevalt Van Gaal niet. 'De coach na mij parkeerde de bus en speelde op counter. Nu is er een andere coach die de bus parkeert en op de counter speelt. Het grootste verschil tussen Mourinho en Solskjaer is dat Solskjaer wint.'

Van Gaal ziet dat de sfeer bij Manchester United weliswaar beter is en dat Paul Pogba weer in goeden doen is, maar hij vindt niet dat de Engelse topclub nu op dezelfde manier speelt als onder bijvoorbeeld Sir Alex Ferguson. 'Het is defensief countervoetbal. Als je daarvan houdt, dan houd je daarvan. Als je dat spannender vindt dan mijn saaie, aanvallende voetbal, dan is dat oké. Maar dat is niet mijn waarheid.'

'Laatste aanbieding was van Feyenoord'

Na zijn vertrek bij Manchester United in 2016 kreeg Van Gaal meerdere aanbiedingen uit Duitsland, Spanje, de Verenigde Staten, Mexico en Argentinië. 'Ik twijfelde twee keer enorm. Dus raadpleegde ik mijn vrouw Truus, maar zij zei nee', aldus Van Gaal, die eindelijk een gerucht bevestigt. 'De laatste aanbieding was van Feyenoord. Dat wilde zij wel, want ze is Feyenoord-fan. Maar ik ben een consistente man.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BokkieBokstra
Ha ha, die van Gaal over Feyenoord.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Karma heb je ook in de voetballerij. van gaal werd eigenlijk in de maling genomen door en de voorzitter woodward en ook door mourinho. Het grote ego van van gaal kon daar natuurlijk niet mee omgaan. Mourinho zei deze week dat trainers met een filosofie eerst wat moeten winnen voordat ze kunnen praten. Niet alleen een sneer naar klopp en pochetino maar ook naar van gaal die alleen de fa cup won bij united. Nu doet van gaal wat terug door mourinho te typeren als iemand die de bus parkeert en op de counter speelt.
In de jaren 70 speelde louis in ajax 2 en zei hij tegen iedereen dat hij cruijff zou opvolgen in de spits, hij haalde nooit het eerste... Met karma bedoel ik da hij een bom de arena ingooide met zijn aanstelling zonder cruijff's medeweten. de club stond in de fik en er kwam een rechtszaak. Van gaal speelde een vuil spelletje want wilde nooit meer bij ajax werken zei hij bij college tour maar toen kon hij cruijff terugpakken en wilde hij maar al te graag naar ajax.
Die hele zaak is hem nooit aangerekend door de voetballerij of media, terwijl hij nogmaals letterlijk een bom de arena ingooide terwijl hij zelf lekker buiten stond. Dus die karma bij united van o.a zijn zogenaamde voetbal vriend mourinho ( hij was tolk van louis bij barca) daar heb ik geen medelijden om met van gaal. Wat als louis bij ajax ging werken en johan weg was gelopen? Waren we dan ook rijker dan ooit, EL finale, madrid pak slaag geven.. We zullen het nooit weten. Goddank dat ten have en romer die cruijff openlijk voor racist wilde wegzetten niet lang bij ajax zijn gebleven. Stel je voor dat zij de macht hadden gehad nadat ze Ajax' grootste icoon publiekelijk als racist wilde neerzetten samen met edgar d.
Dus louis, je was een held, maar die naaistreek met ten have vergeten we niet.
0 -1
Simon1
Een grootheid uit de Nederlandse trainersgilde. Helaas merk je de laatste jaren dat hij ouder wordt. Gun jezelf rust!
0 0
mercurius3
Van Gaal is een relikwie uit het verleden en moet dat ook blijven. Hij past niet meer in deze huidige tijd. Hij heeft een mooie cv en kan daar met trots op terugkijken. Maar niemand luistert hedendaags nog naar dictators als Van Gaal, mensen en voetballers prikken daar na een tijd doorheen. Het is geen 1995 meer.
1 -4
Red Devil
Net als achterbakse trainers,spelers en clubbestuurders.
Voetbal is gewoon een heel fake wereldje.
0 0
geDaante
Met zulk slecht en doodsaai Frank de Boer voetbal dat Van Gaal op de mat legde met die megaselectie, mag hij helemaal niks zeggen over een negatieve speelstijl van zijn opvolgers. Tenzij hij toegeeft zelf ook doodsaai en slecht gespeeld te hebben met zijn team.
1 -1
Babangida83
Hij moet sowieso niks gevoeligs zeggen over zijn opvolging die er nog zit. Zeer oncolegiaal. Hij weet zelf hoe moeilijk het is met de pers.
0 0
geDaante
Dat ook inderdaad. Zijn gigantische ego heeft natuurlijk een knauw gekregen, en dat merk je in zulke uitlatingen.
2 0
Ar
Hij zegt toch dat zijn aanvallende voetbal saai was.
0 0
geDaante
Dat bedoelt ie natuurlijk sarcastisch, de buitenwereld noemde dat saai. Denk je werkelijk dat Van Gaal zijn eigen werk en persoon zou bekritiseren?
2 0
JariJari
Haha van Gaal getrouwd met een Feyenoord fan. Geweldig!

Misschien kan Truus hoofdcoach van Feyenoord worden? Stam assistent!
0 0