'Ajax stijgt qua kwaliteit boven Feyenoord uit'

GinoHaverkamp, 27-03-2019 om 12:50, 8307 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Luigi Bruins speelde een aantal jaar bij Feyenoord, maar zou qua spel beter bij Ajax hebben gepast. Althans, dat wordt tegen hem gezegd. In de Voetbal International vergelijkt hij beide clubs met elkaar. 

'Feyenoord is de mooiste club qua stadion en supporters, maar je kunt niet ontkennen dat Ajax qua kwaliteit en jeugdopleiding erbovenuit steekt', zegt de huidig speler van Excelsior tegenover het blad. 'Eigenlijk pas ik als speler ook veel beter bij Ajax dan bij Feyenoord, dat is me al zó vaak verteld. Feyenoord speelt vechtvoetbal en heeft geen enkele creatieve middenvelder, dat is eigenlijk altijd al zo geweest. Bij Ajax lopen er juist alleen maar creatieve spelers op het middenveld.'

Bruins denkt dan ook dat Ajax deze jaargang aan het langste eind gaat trekken in de strijd om de titel. 'Zij winnen hun wedstrijden veel makkelijker dan PSV. Die club wint bijvoorbeeld vaak door een goal in de laatste minuut.' De ex-Feyenoorder denkt dat dat niet lang goed blijft gaan en dat ze steeds vaker punten gaan verspelen.

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxxxisdebeste
Beetje oneerlijke vergelijking, net als je een Leeuw met een berggeitje naast elkaar zet
0 0
Danny.S
Mooiste club qua supporters.....

Laat mij niet lachen.... Bij alle Europese wedstrijden dit seizoen was de sfeer top.

Ja, we zeiken wel eens op onze club, alleen is dat omdat wij het mooiste en het beste spel willen zien.
En geen genoegen nemen met die kansloze voetbal filosofie die ze daar hebben.
0 0
TontoKarnaggel
Leg je er nou maar bij neer, ooit heeft de media besloten dat de feyefan fantastisch is en wij kritisch en arrogant. Sindsdien maakt het geen zak meer uit wat er ook gebeurd, die mindset laten ze niet meer los.
Zal nooit vergeten dat Ajax en feyenoord op dezelfde avond een EL wedstrijd speelde, beide tegen nietszeggende tegenstanders ( kan wel dik 10 jaar terug zijn ofzo ) . In beide stadions zat ong. 25.000 man. Bij feyenoord had de commentator het er de hele wedstrijd over hoe geweldig het was dat er toch nog zoveel mensen waren. Bij Ajax ging het er full-time over hoeveel lege plekken er wel niet waren. Kan ze sindsdien niet meer serieus nemen...
1 0
Juichtoon
Fnoord tegen Legia Warschau.
0 0
TontoKarnaggel
Neuh, volgens mij speelde hun tegen zweden, kalmar ofzoiets en wij tegen iets servisch.
0 0
MPAjax
Feyenoord is een comedy club, niet serieus te nemen. De enige speler waar ze wat aan handen trok zich uit de voetbal terug voordat ze Champions League speelden, wat daardoor een regelrechte afgang is geworden. Domste keuze van een speler dat ik heb meegemaakt.

Waarom denk je dat ze in kwaliteit zijn voorgestreefd? Geloof me echt niet door van Geel, ze verdienen het niet om goed te presteren. Wacht nog steeds op de degradatie voor wat ze flikten in 1997. Fans van Feyenoord lijken wel trauma slachtoffers.
1 -1
MrPink
Al jaren ja.
0 0
Red Devil
Dat is al jarenlang het geval dus niets nieuws onder de zon.
Voorlopig zal het ook de komende jaren wel zo blijven.
0 0
ETM
Ajax wint makkelijker en verliest makkelijker. Dat laatste is het probleem.
Maargoed eerst maar s Zondag, wint Ajax dan heeft PSV echt nog wel een lange weg te gaan.
1 0
Lagasj
Feijenoord supporters?.....Dagje vrij uit de TBS clinic. Wel pillen mee en 's morgens bij het opstaan een shotje en om 8 uur thuis zijn.
10 uur naar bed en handen boven de dekens.
5 -2
Klasseman
Je weet het nogal goed, waarschijnlijk zit je in dezelfde cyclus en zjii het je collega's
0 -5
Lagasj
Pijn aan je Feijenoord hart, jongen.
1 0
Ajacied33
Waarom worden de Feyenoord supporters overal zo opgehemeld? Ik zeg niet dat wij de beste supporters hebben, maar sfeeracties en support is er zeer zeker wel. Respect ook voor de volle uitvakken die onze supporters altijd vertegenwoordigen. Arena vind ik mooier als de Kuip. Ik vind alles mooier aan Ajax dan bij onze "vrienden" uit Rotje
14 0
HStorm
Omdat 010 en Ajax stuivertje wisselen qua fan base in NL voor de nr. 1 positie. Terwijl Ajax op basis van resultaten eigenlijk op 1 moet staan met 040 op 2.

Hieruit kun je concluderen dat 010 aanhangers mogelijk wat moeilijker zijn om weg te krijgen.

Lijkt mij ook dat Ajax meer toerist supports heeft en bij regen en een slechte periode lekker thuisblijven en aanschuiven als er wat te feesten is. Dat probleem zal 010 waarschijnlijk niet snel krijgen.
0 -1
SilverHaze
De reden waarom die supporters altijd genoemd worden is omdat de resultaten van de club van de afgelopen 15 jaar totaal niet in verhouding staan met de support die ze ontvangen.
Elk positief over de supporters is eigenlijk een duiding van sportieve blamage daar in Rdam
4 0
RaynoFischer
Wat ook vooral een verschil is, wij zijn vooral bezig met Ajax te supporten zoals het hoort, in Rotterdam vooral op het haten van de tegenstander en in het extreme Ajax uiteraard
Niet dat wij Ajax supporters altijd lieverdjes zijn hoor, maar wel in veel mindere mate
3 0
Klasseman
Ok, nou als je hier zoal de reacties leest zijn ze hier toch niet veel beter. Jammer dat het altijd op haat moet uitdraaien terwijl we over zo een mooie sport praten.
0 -3
voorkennis
haha van Geel stapt op, wordt door de tokkies gevierd als een prijs
Seizoen geslaagd lees ik daar, 6-2 tegen ajax en van Geel weg.
Echte topclub....
4 -1
jfAjax1
Morgen staan ze weer op de Coolsingel ;’)
0 0
Vierendertigste
Verrassende constatering, opmerkelijk nieuws, offuh................
0 0
voorkennis
fey de beste supporters ??
hahaha 75% is doorgesnoven en hebben een IQ die niet boven de 20 komt.
Loop je daar als vader met je zoontje , tussen al die hersenloze.... de walking dead is er niks bij.
Vreselijke club...
16 -4
Klasseman
Wat een lul reactie zo respectloos SCHAAM je idioot met het verstand van een makreel
1 -17
Ajax-4-ever
MAKREEL??! Doe eventjes normaal man!!1! Halvegare garnaal.
5 0
Klasseman
Zulke reacties moet je met dezelfde wapens terugslaan, als die voorkennis een beetje ballen heeft dan doet hij dit soort uitspraken niet anoniem. Maar ja als hij het wel openbaar doet ziet iedereen zijn jeugdpuistjes
0 -6
Lazell
wtf heb jij man? Wie is er nu respectloos? Je voldoet vlekkeloos aan het profiel van Voorkennis. Ga lekker terug naar Rotterdam, simpel figuur.
0 0
Puurvoetbal
Als jij denkt dat jouw cijfers kloppen, dan adviseer ik je om eens te laten meten wat jouw IQ is. Je lult nl niet heel erg nozel.
1 -9
RaynoFischer
Die vader doet met zijn zoontje gewoon net zo hard mee dan :P
2 0
Hobbemastraat
Qua stadion prima, over smaak valt niet te twisten. Maar waarom roepen ze allemaal dat feyenoord de beste supporters heeft? Wel eens in de JC Arena gekeken bij CL wedstrijden? Of de geweldige uitsupport van Ajax? Zien ze het niet of willen ze het niet zien?! Blijft lastig om de standaard beeldvorming te veranderen.
6 0
jfAjax1
Dat komt omdat ze er bij fey altijd 120% achterstaan en bij Ajax als het niet loopt niet, terecht want wij verwachten iets van onze godenzonen. En dat is logisch want daarom is onze Wit-Rood-Witte trots een topclub en van fey een aardige subtopper.
0 -1
Puurvoetbal
Ik zie nooit een sfeeractie bij Ajax. Bij elke grote wedstrijd van Feyenoord altijd een sfeeractie. Je kunt niet anders dan toegeven dat dat indrukwekkend is.
Beide clubs hebben een grote harde kern. Die van Ajax is misschien wel groter, maar ze doen nooit iets speciaals. Om die harde kern heen heb je bij Ajax meer dagjesmensen en businesslui. Bij Feyenoord heeft de gemiddelde supporter (buiten harde kern) veel langer een seizoenskaart.
0 -8
Juichtoon
Wel eens van een Entrada of Pogo gehoord? Google eens op Tadic is on fire...
0 0
Koekepeer
Feyenoord speelt maar 2 grote wedstrijden per jaar, dit jaar 3, dus dat zegt niets.
2 0
Dick
Harde kern of vaste kern ? En sfeeracties genoeg, helemaal toen 410 er nog was
0 0
Puurvoetbal
Idd, vaste kern is beter omschreven. Maar sfeeracties zoals in de Kuip zie je nooit (meer) in de Arena
0 -1
Vince355
Sinds 410 weg is zijn er amper sfeeracties geweest
0 0