[Update] 'Iedereen begreep voor wie het was'

FinnDekker, 20-03-2019 om 18:10, 17958 views, Sky Sports; Bild |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Federico Bernardeschi, aanvaller van Ajax' opponent Juventus, zou het niet terecht vinden wanneer Cristiano Ronaldo een schorsing krijgt opgelegd. Na de overwinning op Atlético Madrid liet de Portugees zich verleiden tot een obsceen juichgebaar en dat kwam hem op een onderzoek van de UEFA te staan.

'Het zou gek zijn, hij zou niet gestraft moeten worden', spreekt Bernardeschi, geciteerd door Sky Sports. 'Ik denk dat hij gewoon uitgelaten was, meer niet. Cristiano is een absolute kampioen. Het geeft ons zoveel, hij heeft het charisma van een kampioen. Door hem elke dag om je heen te hebben, kun je veel dingen leren.'

Nadat Atlético Madrid eerder in eigen huis won van Juventus, beging Atléti-coach Diego Simeone dezelfde fout. Ook toen werd er door de UEFA een onderzoek ingesteld, maar toen bleef het bij een geldboete van twintigduizend euro. Er volgde geen schorsing.

Update - 18.10 uur (20 maart 2019) - 'Iedereen begreep aan wie het was'

Ook Emre Can hoopt dat Cristiano Ronaldo wordt gespaard door de UEFA voor zijn obscene gebaar tijdens Juventus - Atlético Madrid. 'Ik moet zeggen dat Ronaldo, kijkend naar zijn inbreng, het recht had om te juichen zoals hij zelf wilde. Iedereen in het stadion begreep wel aan wie het gebaar geadresseerd was', doelt de Duitse middenvelder tegover Bild op de coach van Atlético Madrid, Diego Simeone. 

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Ja hoor en iedereen heeft het recht om z'n snikkel tevoorschijn te halen en langs de reclameborden te swaffelen.
0 0
Suarez16_
Wat een hoop drogredenen zeg. "Iedereen weet voor wie het bedoeld is." "Na 3 doelpunten heb je het recht om te juichen zoals je wil." "Hij is zo belangrijk voor het team." Ik heb niks tegen Ronaldo, maar een speler van 34 moet echt beter weten. De coach van de tegenstander kwam in opspraak en kreeg een boete toen hij zo juichte. Als je dat zelf dan ook doet, tja dan ben je gewoon dom en word je ook gestraft.
0 0
Vulture
Tsja , als hij geschorst zou worden en Ajax wint dan zal het daar weer aan liggen...
0 0
Sluk
Prima, heb ik geen probleem mee. Verandert namelijk niks aan het feit dat we dan door zijn ;)
0 0
3sterren
Maar als je in Nederland je shirt over je hoofd trekt, na te hebben gescoord, heb je geel te pakken ...
1 -1
Aspers73
Wat een kleuters zeg. Hopelijk maken we ze finaal af.
0 0
Tinus
Het is toch droevig dat zoveel andere spelers zijn gedrag aan het goed praten zijn omdat hij ‘zo belangrijk is voor het team’ (bernadeschi) of omdat ‘hij na 3 doelpunten het recht heeft om te juichen zoals hij wil’ (emre can). Als de hele wereld meekijkt, dan heb je je gewoon fatsoenlijk te gedragen. Zeker voetballers van het kaliber Ronaldo.
1 0
Tscheu
UEFA durft hem toch niet te schorsen, die pakken alleen de kleine vissen
0 -2
Tscheu
UEFA durft hem toch niet te schorsen, die pakken alleen de kleine vissen
0 -2
Diesel77
Ja want Ramos was klein.
Dom gelul!
2 0
Pierre Heno
Toch zie je Messi dit nooit doen. Messi staat daar boven. Maakt ook nooit bewuste schwalbes zoals Ronaldo dat regelmatig wèl doet. Messi is geen matennaaier. Ronaldo wèl. Allebei onwaarschijnlijk goede voetballers maar Messi staat juist vanwege die sportiviteit nog een stuk boven Ronaldo.
2 -2
KingRijkaardII
Spijker op z'n kop!
0 0
Klasseman
Als hij niet geschorst wordt ben ik benieuwd wat ten Hag gaat doen bij Juventus . Die laat zich in zijn vak PIJPEN door Yolanthe denk ik
0 -5
Ferd
Ik denk eerder door jouw moeder.
0 -1
433metdepuntnaarlinks
Hij wordt never nooit geschorst, Simeone werd dat niet dus Mister CL ook echt zeker niet. Daarbij moet je dit ook niet willen, hij was brutaal, het kan eigenlijk niet maar in the heat of the moment na Atletico's (terechte) praatjes kan ik dit wel hebben en moet je accepteren dat wij als Ajax in dit stadium tegen een topploeg op volle sterkte kunnen loten. We hebben zijn oude club gezien zonder hem, dat was obstakel 1. Nu wederom een prachtig affiche en deze keer tegen 1 van 2 halfgoden! Kan niet wachten!
0 -3
Labrador
Zou wat zijn. Dan gaat 20% van de kaarten weer op marktplaats en maar goed ook. Je komt voor Ajax.
1 0
MPAjax
Schorsing is terecht. Zijn ploeg genoot kan niet eens iets zeggen dat hem ervoor beschermd. Het verweer dat hij er recht op heeft te juichen gaat niet op. Dat iedereen begreep dat hij een coach van een andere voetbalclub nadoet die er nog mild voor gestraft was, lijkt mij ook geen slimme zet om te zeggen. Eén of twee wedstrijden schorsing in de CL is meer dan terecht.

Mijn afkeer van de club Juventus zit diep. De CL prijs van 1996 behoort van Ajax te zijn wegens doping gebruik spelers van Juve destijds, UEFA zelf houdt zich niet aan zijn eigen regels, hoe subtiel of lomp ook. Ze willen toch als een rechtvaardige organisatie met al het naleven van hun regeltjes, DOE DAT DAN OOK CONSISTENT, zeg ik tegen de UEFA.
2 -1
..::Rootje::..
Haha, dat mensen hier echt denken dat Ronaldo hier voor geschorst wordt... Als Simeone een boete heeft gehad, dan waarom zou Ronaldo geschorst moeten worden? Beetje omgekeerde wereld en zielige hoop.

Daarnaast is het mooier als Ajax Juventus verslaat met Ronaldo.
8 -1
JohnnyD
Nou, de variant van Ronaldo was wel een stuk beter dan die van Simeone. Ook veel meer en public. Op zijn minst dus een hogere boete. Schorsing kan ik mij wel degelijk in vinden voor een speler van zijn kaliber die weet dat de hele wereld mee kijkt en dus ook kinderen.
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Goed hoef ik niet meer dit onderuit te halen... gewoon geld boete max als resultaat
0 0
Luie
technisch gezien wist Ronaldo wel dat wat hij deed niet geaccepteerd wordt door de Eufa. maar ik verwacht er niks van hoor
2 0
alvin01
Reken niet op schorsing, is uiteraard een klootzak , net als Figo vroeger.
Maar hij blijft uiteraard een briljante voetballer zeker op zijn leeftijd, manmanman wat een drive.
En vlak zijn sprongkracht niet uit, hij springt echt heel hoog, dus Matthijs, watch it.
3 0
MPAjax
Figo was meer man dan hij ooit kan worden.
1 -1
Hagmag
Gewoon minimaal 1 wedstrijd schorsen dat walgelijke omhoog gevallen mannetje.
Kots van die vent.
Hij kan wel zeer goed voetballen, dat ontken ik niet.
Die attitude staat mij niet aan.
4 -2
JesperOlsen74
Stop maar met janken. Gaat niet gebeuren.
Ronaldo zal een nietszeggende boete moeten aftikken en vervolgens mag die narcist gewoon spelen.
Juve moet naar de finale, krijgen ze bij de FIFA een harde zaadstengel van.

Lijkt wel of daar alleen maar jankerds rondlopen daar. Gaat weer wat worden die twee wedstrijden tegen Juve. Een hoop theater, maniertjes en janken. Om van de kotsen.
Kijk er niet echt naar uit, kan er niet naar kijken (Italiaanse ploegen).
Daarentegen is de voldoening des te groter mocht Ajax de oude dame uitschakelen.
0 0
Rentokill
Juist met zijn voorbeeldfunctie, zn recente metoo geschiedenis (mevrouw heeft aanklacht ingetrokken en is miljonair) en het feit dat dit een reactie is op een eerder bestraft gebaar vind ik dat er een hardere straf mag komen dan 20.000.
1 -1
Kuningast
Het is gewoon een enge narcist in het veld.. Gewoon schorsen want van een boete ligt hij echt niet wakker.
2 -3
JCr14
Natuurlijk is voetbal emotie. Maar meneer is volwassen genoeg om te beseffen dat heel veel kinderen zijn manier van juichen na doen.
En dat hij een voorbeeldfunctie heeft.

Dus schorsen zou terecht zijn.

Alhoewel ik liever heb dat Ajax Juventus met Ronaldo uit schakelt
8 0
433metdepuntnaarlinks
Helemaal mee eens maarja als je Simeone niet schorst dan kun je Ronaldo niks maken. En eens met je laatste zin, je hoort in dit stadium te spelen tegen topteams die de beschikking hebben over hun volledige selectie, een Juve met Ronaldo is gewoon een prachtige uitdaging!
1 0
PuurGeluk
Op zn minst 2 wedstrijden..
4 0
Welja
Wat zou die vrouw denken die hij afgekocht heeft? Die moet een deja-vu hebben gehad.
3 0
trodat4030
Lulverhaal natuurlijk.. Dit was niet meer of minder dan een reactie op Simeone. Waar meneer de superster niet bij nadenkt is dat sinds dat moment op alle voetbalclubs in de wereld kinderen dat na gaan doen, dat moet hij zich realiseren. Simeone zullen ze niet (zo snel) nadoen (en hun trainers ook niet), maar hem wel. Maar goed, gewoon ook een boete is gerechtvaardigd, al mag die van mij wel wat hoger uitpakken als die van Simeone, al is het maar door bovenstaande én het feit dat Ronaldo vast wel weet dat Simeone gestraft is en Ronaldo er dús van op de hoogte moet zijn dat het not done is. Je kunt gewoon van andermans fouten leren, dat doet hij niet, dus daarom mag een zwaardere boete van mij best wel. Het is niet dat hij het zal missen (misschien niet eens merken), maar hij moet het zich wel gaan realiseren wat de gevolgen zijn van zijn gebaartje.
2 -1
Mario65
Natuurlijk moet er wat tegenover staan
Het liefst een schorsing maar de UEFA kennende laten zij Ronaldo waarschijnlijk met een sisser gaan.
0 0
gi0vanni
Een sisser van 20 duizend euries.
0 0
ajax1981
Dat is voor hem een boete van een halve dag salaris. Dat zal hem niet zo boeien.
0 0
ajaxrulezz
Een straf lijkt me hier wel op zijn plaats. Niet in de vorm van een schorsing, al zou dat wel lekker meegenomen zijn, maar wel gelijkwaardig aan de boete van Simeone. Maar ach, de UEFA is ook niet altijd even consequent dus ben benieuwd wat hier uit zal komen.
2 -1
xMilkshake
Ik hoop op recht dat we hem in de eerste 20 minuten van de thuiswedstrijd uitlokken voor een rode kaart... elleboogje ofzo. Zo niet, ben ik bang dat deze meneer er voor gaat zorgen dat ons avontuur hier stopt.
0 0
markk
Wat een geweldige onderbouwing. Dus als je uitgelaten bent en een absolute kampioen bent met charisma van een kampioen dan hoef je niet gestraft te worden? Als UEFA ballen heeft dan geven ze hem een schorsing van 1of 2 wedstrijden of een voorwaardelijke straf, een geldboete zal hem echt een worst wezen.
5 -1
SPLNDD
Het zou pas echt een opzienbarend nieuwsbericht zijn geweest als zijn eigen teamgenoot had verteld dat hij wél geschorst zou moeten worden
1 0
Vince355
Wordt niet geschorst
1 0
Ajaxxxisdebeste
Onzin om hem te schorsen hiervoor... gewoon spelen.
4 -3
MPAjax
Vanwege dat gebaar zou hij geschorst moeten worden om een signaal af te geven dat dit echt niet kan.
4 -2
alvin01
Krijgt wellicht een boete.
1 0
ildottore
Alhoewel het de kansen van Ajax aanzienlijk zou verhogen hoop ik toch gewoon dat die erbij is. Voetbal is emotie waar af en toe 'gek juichen' bij hoort. En noem het arrogantie maar het is toch mooi dat die Simeone, met zijn antivoetbal, zo te kakken zet.
3 -2
edwin3009
Ronaldo is gewoon een arrogante kwast
5 -5
FUBAR
Iedereen die dit downvote is een blinde ronaldo fanboy. Zijn gedrag zowel op als naast het veld is wanstaltig.
2 -2
Tinus
Hij heeft vaak (onhebbelijke) maniertjes, maar arrogant is hij volgens mij niet.

Wat betreft de quote van zijn teamgenoot, wie had van hem een andere reactie verwacht? Het is toch eigenlijk redelijk bizar hoe Ronaldo naar het publiek van Atletico doet. Als je al wil provoceren, dan kan dat ook wel minder banaal. Hier kijkt alle jeugd naar en we gaan het allemaal steeds normaler vinden.
2 -1
JesseMKB33
Niet arrogant? Veel arrogantere mensen dan Ronaldo lopen er niet rond op deze aarde. Heeft zichzelf meerdere malen de beste voetballer ooit genoemd. Als je echt de allerbeste bent dan heb je niet de behoefte om dat zo vaak te moeten zeggen, dan laat je dat aan anderen over.
5 -2
Ronaldinho020
En wat maakt jou dat?
2 -2