Schwaab: 'Ajax moet winnen, PSV kan winnen'

BVeenstra, 18-03-2019 om 10:40, 3366 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij PSV kan men rustig toeleven naar de topper tegen Ajax van zondag 31 maart. De Eindhovenaren hebben een voorsprong van vijf punten op de Amsterdammers en die uitgangspositie is een groot voordeel voor de Brabanders, zo weet ook PSV-verdediger Daniel Schwaab.

'We wilden per se winnen om als koploper naar de ArenA te gaan', doelt hij in De Telegraaf op de zege van PSV bij VVV-Venlo (0-1). 'Dat is psychologisch heel belangrijk. Over twee weken willen we er volle bak bovenop gaan. Bij de winterstop stonden we al bovenaan en dat staan we nog steeds. De uitgangspositie is in ons voordeel. Zij moeten winnen en wij kunnen winnen in ArenA.'

PSV wist, zoals gezegd, zondagmiddag met 0-1 te winnen van VVV-Venlo. Een doelpunt van Hirving Lozano vlak voor tijd zorgde voor grote opluchting bij het elftal van trainer Mark van Bommel. Ajax ging later op zondagmiddag onderuit bij AZ (1-0) en heeft het winnen van de landstitel daardoor niet meer in eigen hand.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
cantharel
Hij weet toch dat als Ajax moet winnen dat ze dat ook doen dus ik wil die grote mond wel eens horen na de wedstrijd.
0 0
Simon1
De grootste parasieten uit de Nederlandse voetballerij zijn de psivlekken en die kutkakkerlakken. Vinden zichzelf de allerbeste van Nederland, staan met schuim op de rotkop tegen Ajax, maar laten Europees hun ware smoel zien.

Gelukkig heeft iedereen het buiten Nederland over Ajax en leven deze twee parasieten in de Hollandse bubbel.
0 0
Klasseman
Ze hebben geen enkele voetballer die ook maar in de buurt komt van een van onze klasbakken, en dan die trainer wat een afschuwelijke vent, wat heeft die nu eigenlijk gepresteerd!
0 -1
goajaxgo
Het is gewoon om te kotsen allemaal.
0 -1
Red Devil
Ajax gaat winnen.
0 -1
ETM
Hemeltergend dat PSV. Zouden ze er zelf niet een beetje om kunnen lachen? Of nemen zij zichzelf serieus? Staan ze daar hopeloos op goed geluk die bal wat naar voren te trappen tegen VVV. Niets is enerverend aan hun spel, aan hun spelers, aan hun club. Maar het is de wekelijkse kost. Lekker de billen tegen elkaar tegen VVV. En o ja , ja ja, ze flikken het weer. Die gladde Mexicaan struikelt maar vind toch een gaatje. Het machtige PSV heeft de 3puntjes weer eens. VVV moet ook nog effe een enorme kans op de gelijkmaker missen, want anders is het niet compleet. Bommel heeft zijn ploeg 90minuten lang volkomen zouteloos zien spelen maar veert op alsof de CL kwartfinale bereikt is.
Kansloos uit Europa geknikkerd. Geen haan kraaide toen en kraait nog naar PSV. Ja wat Spurs supporters toen, die niet konden geloven hoe ze in hemelsnaam punten konden verspelen tegen die club... Zeg Jan, Toby, hoe heette die club nou?.. Anoniem, een naam met 3 letters waarvan niemand weet waar het voor staat. Weer een seizoen van smakeloos voetbal en puntjes sprokkelen. Het meest positieve dat erover te zeggen valt is.. nou ja eeehh.. das ook een kwaliteit. Men won met 3-0 van Ajax maar zelfs de domste analisten wisten dat dit meer met Ajax te maken had dan met PSV.
Maar wat zijn ze blij. Wat is Nederland blij. Hi hi, ha ha, t gaat weer lukken jongens..
Ergens in een heel klein hoekje zitten een paar PSV supporters die niemand serieus neemt. Zij missen het PSV onder Hiddink. Toen er nog wel eens echt goed gevoetbald werd ...
1 -2
Ruff Rhythim
Ja allemaal leuk en aardig maar hier koop je helemaal niks voor.
We moeten toch echt naar onszelf kijken en afvragen waarom we het jaar in jaar uit op de meest cruciale momenten steeds laten afweten, ik ben dat namelijk behoorlijk zat !!
0 -1
ETM
Ben het eens. Gewoon effe zin om me uit te spreken over PSV. Ik neem het PSV niet kwalijk dat Ajax van AZ verliest :)
0 -1
Liam
Het is inderdaad bizar hoeveel mazzel PSV heeft. Zelf scoren kun je nog een kwaliteit noemen maar telkens tegen tien man komen te staan en dat de tegenstander opgelegde kansen verprutst op belangrijke momenten is toch wel echt iets wat met geluk te maken heeft.
Maar wat doe je eraan? Ajax heeft het aan zichzelf te wijten. Ze verliezen na de winterstop van Heracles, Feyenoord en AZ. En spelen thuis gelijk tegen Heerenveen terwijl je bij winst bovenaan stond. Toen wist ik eigenlijk al dat dit team weer geen kampioen zou worden. Toen had je PSV al de nekslag kunnen geven.
Maar dit gaat niet gebeuren...PSV wordt gewoon kampioen omdat zij er wel staan op het moment dat de beslissingen in de competitie vallen. Het begon al toen we op de 1e speeldag thuis 1-1 speelden tegen Heracles....
Het is allemaal zo onnodig en zo frustrerend. Wat zou het lekker zijn om eens bovenaan te staan. Altijd maar weer achtervolgen en afhankelijk zijn. Ze kunnen het gewoon niet.......
2 -1
ETM
Ja ik ben het ook helemaal eens dat Ajax het zelf verknalt. En ik weet dat mijn post erg gefrustreerd klinkt, maar dat ben ik dan ook. Mijn anti-PSV sentimenten groeien per jaar.
Maar een echt slechte verliezer ben ik ook niet. Als PSV gewoon veel beter zou voetballen dan neem ik mn verlies wel. Maar de huidige situatie trek ik niet. Ik heb me echt groen geergerd aan PSV in Europa en hoe media het maar steeds oppoetste. Ik woon in het buitenland en schaamde me gewoon dat dat de Nederlandse kampioen moest voorstellen.

Ps Ben jij de Liam van AN?
1 -1
Frank1978
In allerlei opzichten heeft Psv het gewoon gemakkelijker dan wij in de titelrace. Belangrijkste reden: het interesseert die lui gewoon niet hoe er wordt gewonnen. Van onze voorlopig laatste titel in 2014 werd geen enkele Ajacied echt blij, omdat het spel vaak niet mooi was. Bij Psv wordt in zo'n geval de polonaise gelopen, want het is ze weer gelukt om het gehate (en grotere) AJAX voor te blijven. Ook de media gaan anders om met beide clubs. Toen wij ons vorig seizoen blameerden in Europa werd dat (terecht) heel lang en uitvoerig benoemd door de media, een schande was het! Psv kan zich blameren tegen een Osijek, maar als ze het weekend erop op een "volwassen en degelijke" manier met 2-1 winnen van Excelsior is alles weer koek en ei. Mooi voetbal spelen, wat AJAX altijd nastreeft, is gewoon moeilijker dan resultaatvoetbal. Dan is er nog de tegenstand in Nederland. Het blijft een beetje subjectief, maar neem van mij aan dat voor zowat iedere ED club de wedstrijd thuis tegen AJAX DE wedstrijd van het jaar is en iedere tegenstander is dan ook bereid net dat beetje meer te geven. Het mag niet uitmaken eigenlijk, maar het speelt wel degelijk mee. Het bekende riedeltje "helemaal niets in Amsterdam" is een bewijs. Hoor je wel eens "helemaal niets in Eindhoven" als Psv averij oploopt? Psv heeft gewoon de uitstraling van een bedorven pepernoot, buiten hun eigen fans om interesseert echt niemand die club iets. Hoezeer ze ook aankomen met gemanipuleerde statistieken om aan te tonen dat zij nu de "voetbalhoofdstad" van NL zijn, ze zullen altijd in de schaduw van AJAX en Feyenoord staan qua grootte en uitstraling en dat weten ze maar al te goed...
2 -1
Klasseman
Helemaal met je eens, als je het toch vergelijkt met ons dan springen de tranen in je ogen. Hoe lang houdt dit onrecht nog aan en wordt eindelijk de beste voetballende ploeg eens echt gewaardeerd.
Die idioot van Bommel moeten ze ook opsluiten een schande die man, dan ben ik toch weer trots op onze eigen Erik, die houdt zich fantastisch staande met zijn filosofie, kan die Boer van Bommel nog heel veel van leren.
1 -3
jollie18
Voor Ajax veranderd er eigenlijk niks kunnen alleen niet bovenaan komen. Zorgen dat PSV niet wint of gelijk speelt want dan zit het seizoen er wel op
0 -1
JBM
Niks veranderd??
Nu hoeven ze helemaal niet meer te voetballen, een gelijkspel is voldoende.
0 -1
jollie18
Ze moesten toch al winnen van PSV
1 -1
Terugnaardemeer
Bij winst twee punten achter of één punt voor is een een wereld van verschil.

Dit heeft mega invloed tijdens de wedstrijd en dus ook op de uitslag en het gevolg daarna.
2 -1
Redrum
Het gevreesde scenario van luizenclub psv die er weer als een schaamteloze aasgier met de titel vandoor gaat is gisteren weer dichterbij gekomen. Ajax gaat wel winnen van ze, maar dat levert geen koppositie op.
1 -2
noppenkoning
Na 2 vernederingen in Eindhoven verwacht ik niets anders dan een overwinning, ook al worden we geen kampioen meer nog een vernedering door dit laffe luizenploegje kan echt niet.
1 -2
Klasseman
Helemaal mee eens die overwinning komt er echt aan. Hoeveel keren in de historie hebben we PSV als afgeslacht, dat zal ongetwijfeld vele keren zijn. Die 2 nederlagen zijn een incident geweest. Geen enkele ploeg heeft een positief resultaat tegen Ajax in de historie behaald. Weet niet hoe het resultaat tussen Ajax en PSV is maar ongetwijfeld ver in ons voordeel en dan mag je hun thuiswedstrijden er bij tellen. Kutploeg
1 -2
Terugnaardemeer
Thuis 32 winst, 9 gelijk, 21 verlies. Doelsaldo 117-84
Arena 7 winst, 4 gelijk, 11 verlies. Doelsaldo 31-36
Laatste 10 jaar 6 winst, 2 gelijk, 2 verlies. Doelsaldo 20-9
Laatste 5 jaar 2 winst, 1 gelijk, 2 verlies. Doelsaldo 7-6

Grootste overwinning Arena 4-1
Grootste nederlaag Arena 0-4
Meeste doelpunten Arena 3-4

Gemiddeld 2-1 overwinning.

Uit en thuis heb je helaas ongelijk.
48 winst, 24 gelijk, 53 verlies Doelsaldo 204-212
2 -1
Klasseman
Bedankt voor je uitgebreid overzicht, maar die laatste alinea moet toch fout zijn neem ik aan. Je gaat toch niet serieus menen dat die boeren t.o.v. ons een beter trackrecord hebben, dat moet fout zijn.
0 -1
Ajacied33
Man, wat heb ik een gruwelijke hekel aan deze club. Spotten met alle wetten, met veel geluk je potjes winnen, meestal met zeer slecht voetbal.....En ze worden er tot zover mee beloond, want ze staan 1e. Zo snel mogelijk afstraffen deze gasten. Ik reken op de titel, maar als zij het zouden worden, dan is dat een belediging voor iedereen die van voetbal houdt
1 -1
Klasseman
De KNVB zou moeten ingrijpen en ze punten in mindering geven door het wanstaltige voetbal.
0 -1
Klasseman
Wat een kut reactie, met zoveel geluk winnen en wij hadden ook gewoon kunnen winnen met het geluk van die boeren.
In de Arena zullen we ze wel eens een toontje lager laten zingen, al kunnen we dan nog niet eerste worden het doelsaldo gaat ver in ons voordeel uitvallen.
Vond gisteren TEN HAG uitermate sterk in Rondo, die lul van van Bommel zou naar Bayern kunnen, moest TEN HAG toch wel smakelijk om lachen, hij schijnt daar heel goede contacten te hebben, dus Ajax moet ook oppassen dat hij niet ineens weg is. Dat zou echt heel jammer zijn.
We worden kampioen en het liefste op de laatste competitiedag
0 -2
Ajaxxxisdebeste
Mijn sportieve haat tegenover die kutboeren groeit met de dag en nu hebben ze ook nog een van die moffen er zitten die bij de hand gaan doen...
0 -1