Juve-preses Agnelli: 'Ajax is het perfecte voorbeeld'

BVeenstra, 15-03-2019 om 15:25, 7471 views, La Gazzetta dello Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Juventus-eigenaar Andrea Agnelli is enorm onder de indruk van wat Ajax tot nu toe al heeft bereikt in de Champions League. De Italiaan vindt het knap dat Ajax, ondanks de mindere financiële middelen, goed presteert op Europees niveau.

'Ajax heeft een geweldige opleiding en ze zijn vanwege hun sportieve beleid het perfecte voorbeeld van presteren op het hoogste niveau in een markt zonder financiële grenzen', zegt hij in gesprek met La Gazzetta dello Sport. 'Ajax staat nu in de kwartfinales van de Champions League, maar twee jaar geleden stonden ze ook al in de finale van de Europa League. Hun systeem blijkt dus te werken.'

Volgens Agnelli kan men in Italië leren van een land als Nederland dat niet de middelen heeft als andere landen, maar toch op de lange termijn competitief weten te zijn. 'Als je kijkt naar de geschiedenis van het voetbal, zie je dat de toegang van de tv-markten een verschil maakte. Toch houdt Ajax zich vast aan haar traditie door het ontwikkelen van de jeugdopleiding om zodoende competitief te blijven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Mooi gesproken door de voorzitter van Juventus. Hoe kunnen we toch zorgen dat we financieel meer aansluiting krijgen bij de clubs uit de PL? Dit is iets wat je niet alleen kunt oplossen. Als Ajax namelijk net zoveel geld zou hebben als Juventus of Man Utd, dan nog zouden de echte toppers niet naar Ajax komen. Waarom? Onze flut competitie met kunstgrasvelden! Het niveau is niet uitdagend. Oplossing: een andere competitie gaan opzetten, BIJVOORBEELD, zoiets:
1. Ajax
2. PSV
3. Anderlecht
4. Club Brugge
5. Celtic
6. FC Kopenhagen
7. Feyenoord
8. Standaard Luik
9. Genk
10. Vitesse
11. AZ
12. Glasgow Rangers
13. Malmo
14. Rosenborg
15. Benfica
16. Sporting Lissabon

Enige voorwaarde is dat de bovenste 3 teams om plaatsing voor de CL spelen, waarvan de kampioen en de runner-up zich direct plaatsen voor CL en de nummers 3 voorronden speelt. Plaatsen 4 t/m 7 spelen dan om plaatsing voor Europa League.

Ja je wordt veel minder vaak kampioen, maar als je ziet hoeveel tv-geld deze competitie op gaat brengen, kun je concurreren met Spanje, Italie, Frankrijk en Duitsland. Tel de inwoners van de landen die het betreft, maar eens bij elkaar op. Met dergelijke budgetten en wedstrijdaffiches zal deze competitie veel meer grote spelers aantrekken. Daarmee wordt de kans op een CL winst ook veel groter. Ik denk echter dat een dergelijke competitieopzet er nooit van komt.
0 0
mgtow
AS reaguurder mgtow: "Juve is een maffiaclub".
3 -1
noppenkoning
Hij lult uit zijn nek, ze hebben zelf 1 jeugdspeler in de selectie, Daniele Rugani. Gewoon pak slaag geven.
1 -4
pizzapunt
Lees eens opnieuw? hierover word geen woord gesproken..
2 -2
TheUnexpected
Leuk die complimenten, en zeker waar. Iets waar we trots op moeten zijn. De andere harde realiteit, als Ronaldo er drie in trapt tegen ons, kunnen we blijven jubelen over die jeugdopleiding, terwijl Juve een CL-finale ticket heeft gekocht.
1 -5
niquedegraaff
Het begint bij geloven. Probeer het eens.
2 0
NelsonAFCA
Prachtig gebaar.
1 -2