Guardiola noemt prestatie Ajax 'ongelooflijk'

BartVeenstra, 11-03-2019 om 15:25, 17250 views, BBC Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Pep Guardiola vindt het 'ongelooflijk' dat Ajax vorige week Real Madrid wist uit te schakelen in de Champions League. De manager van Manchester City is in aanloop naar de return tegen Schalke 04 dan ook op zijn hoede.

In Gelsenkirchen wist Manchester City - met tien man - met 2-3 te winnen van Schalke 04. De Engelsen hebben om die reden goede papieren om de volgende ronde te bereiken, maar volgens Guardiola is dat nog lang geen zekerheid. 'Een week geleden hadden we allemaal niet verwacht dat dit zou gebeuren met Paris Saint-Germain of Real Madrid. Real Madrid heeft het toernooi in de afgelopen vijf jaar vier keer gewonnen. Het is ongelooflijk. Zij waren in mijn ogen de favorieten', stelt Guardiola tijdens een persconferentie.

Guardiola denkt dan ook niet dat het makkelijk gaat worden tegen Schalke 04. 'Alle teams in de volgende ronde zullen ongeveer van hetzelfde niveau zijn als Real Madrid. Er zijn nog steeds ongelooflijke ploegen over. Hopelijk kunnen we de kwartfinales halen', wordt hij geciteerd door BBC Sport.

Volgens de Spaanse trainer zijn de spelers van Manchester City nog 'tieners' in de Champions League. 'Zo zie ik het. Maar dat is geen excuus. Je moet dromen en proberen zo ver mogelijk te komen. We moeten nu eerst zien door te komen, alles is nog mogelijk. Manchester United heeft karakter getoond, terwijl er tien geblesseerde spelers waren en PSG ruim aan kop gaat in Frankrijk. Ook bij Real Madrid - Ajax was er een stunt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
laat Louis het niet horen!
0 0
Schip
Toch is het deels theater. Iedere coach weet dat Real met en Real zonder Ronaldo niet met elkaar te vergelijken zijn. Zelfde geldt voor Barca met Messi. Maar niemand zegt het.

Dat Ajax stunt door Real in eigen huis uit te kleden: duidelijk. Maar vergelijk Real dan niet steeds met de CL winnaar van de afgelopen jaren. Dat slaat nergens op.
3 -2
Labrador
Voor de wedstrijd: Ajax is kansloos. Na de wedstrijd: Ja maar Ronaldo deed niet mee. Het scheelt absoluut een slok op een borrel maar ik vind het te kort door de bocht
2 -2
Schip
Ok, dus je haalt van verschillende mensen meningen bij elkaar en dan doe je net alsof iedereen precies dit heeft gezegd.

Het gaat mij om de uitspraak van Guardiola. Dat het zo'n prestatie is om de winnaar van de CL van de laatste drie jaar uit te schakelen. Nee. Die schakel je niet uit. Dat was het Real met Ronaldo.

Het Real zonder hem worstelde vanaf moment 1. Ze hebben hem gewoon nog niet kunnen vervangen.

Als je dat niet kunt erkennen, houdt alles op. Maakt niet dat Ajax geen topprestatie heeft geleverd.
1 0
Ronaldinho020
Naja, geen slok op de borrel.. scheelt meer een fles.
0 -2
Mario65
Pep weet dat Ajax het tegen iedereen kan opnemen.
Dat was even schrikken :-p
0 -1
Raoul14
Andries Joker legt hem graag uit hoe het eigenlijk in elkaar steekt.
3 -1
Web
En die man krijgt nog een podium ook
1 -1
BRAMHOUTEN
zal pep beseffen dat valentijn driessen het eigenlijk helemaal niet zo'n grote prestatie vindt?
2 -1
Mario65
Maar ja, wie zit er nu te wachten op de zegen van "Paus Valentijn" ?
1 -1
Web
Maar Pep is geen Driessens, Driessens is veel verder, eigenlijk komt Pep net kijken, en dat kun je van zuurpruim Driessens niet zeggen, die staat op eenzame hoogte.
1 -1
Schwalbino
Driessen bedient de onderbuikfans. Dat zijn ook echte Ajax fans maar ze zijn wat korter door de bocht en ze houden een beetje van sensatie en ketelmuziek.
0 -1
L1tman3n
Dezelfde 'fans' die hier aan de lopende band #TenHagOut liepen te commenten. Te dom om te poepen allemaal
1 -2
MPAjax
ondanks dat ze "hetzelfde" niveau zijn als real, zwakke punten zullen er altijd zijn en dat moet je juist hebben om ze te verslaan
1 -1
RJB1979
Er is geen ruimte meer in de reet voor nog meer veren.
10 -1