'Middenveld vergelijken is appels naast peren houden'

GinoHaverkamp, 27-02-2019 om 08:20, 4394 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Jens Toornstra is het middenveld van Ajax en Feyenoord lastig met elkaar te vergelijken. 'Het is appels naast peren houden', vertelt de middenvelder annex aanvaller in gesprek met De Telegraaf.

De Feyenoorder stelt dat het middenveld van Ajax een andere stijl heeft dan dat van Feyenoord. 'De spelers zijn ook individueel totaal anders. Jordy Clasie, Tonny Vilhena en ik passen ook echt bij de stijl van Feyenoord. Die is meer op arbeid gericht.' De krant ziet wel gelijkenissen tussen de oud-speler van ADO Den Haag en Donny van de Beek, die beiden over veel loopvermogen beschikken. Toornstra is het daar niet helemaal mee eens. 'Nou, ik zag hem een keer boos worden toen hij werd gewisseld. Dat heb ik nog nooit gedaan. Of hij net als ik te snel kritiek krijgt? Daar lijkt het soms een beetje op, maar ik vind het in mijn geval wel meevallen.'

Toornstra benoemt ook de kwaliteiten van Frenkie de Jong. 'Hij is natuurlijk een geweldige voetballer, anders komt Barcelona je niet voor zo’n bedrag ophalen bij Ajax. Het is heel moeilijk om druk te zetten op hem. Hij heeft een bepaalde slimheid, kan met een lichaamsbeweging in een keer de oplossing vinden en heeft een versnelling aan de bal.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Als we vanavond een mooie overwinning boeken kan ik me over onze schandalige start vd 2e seizoenshelft heenzetten.
Het gat is nu weer twee punten, alles in eigen hand blabla, en je hebt een finale in mei.
Daarnaast nog een kansje op een stunt tegen Real.

Natuurlijk had het er nog veel beter uitgezien als we alles hadden gewonnen, maar zo'n seizoen komt helaas nooit voor. Met een bijna fitte selectie in maart nog om 3 prijzen strijden is heel mooi, hopelijk is iedereen wakkergeschud en gaan we een goede reeks neerzetten.
2 0
Horrontelli
Het is allebei fruit. Peren zijn peervormig, appels zijn meer rond. Peren smaken wat zoeter en moet je meer laten rijpen tot ze zacht zijn. Maar ze hebben wel weer allebei een klokhuis.

Zo, vergelijking gemaakt. Zie je wel dat het kan.
4 -1
Aeter
Kijk eindelijk een man met zinnige uitspraken. :D
1 0
Horrontelli
Waarom denk je dat ik een man ben?
0 0
JariHeijden
:-)
1 0
Horrontelli
Vergelijkingen zijn altijd scheef. Als twee dingen precies hetzelfde zijn heeft het geen zin om te vergelijken.
2 0