Van Persie: 'Die sentimenten spelen voor mij geen rol'

BVeenstra, 23-02-2019 om 08:30, 8634 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Feyenoord-spits Robin van Persie hoopt dat zijn club zich zondag kan herstellen van een reeks zeer teleurstellend verlopen uitwedstrijden. Daarvoor moet het winnen op bezoek bij PSV en als dat gebeurt, helpt het Ajax een handje.

Met dat laatste zal niet iedere Feyenoord-supporter blij zijn, want de Rotterdamse fans zien Ajax als vanzelfsprekend liever niet met de schaal staan. 'Die sentimenten spelen bij mij geen rol. Ik kijk naar Feyenoord', aldus Van Persie in Het Parool. De spits zegt dat Feyenoord nu vooral om de eer speelt. 'De koploper verslaan, zoals we thuis van Ajax en PSV wonnen, dat is het doel. Maar dan nog staat deze wedstrijd los van Ajax in de halve finale. Een goed resultaat in Eindhoven en bijvoorbeeld een slecht resultaat van Ajax in Den Haag tegen ADO geeft ons niet opeens een voorsprong', doelt hij op de halve finale in het bekertoernooi van aankomende woensdag.

Van Persie denkt tegen zowel PSV als Ajax te kunnen spelen. 'De vorige ronde van drie wedstrijden van PEC Zwolle, Fortuna Sittard en Ajax begon ik driemaal in de basiself. Ik ben fysiek heel goed uit de wedstrijd tegen FC Groningen gekomen. Vaak graven ploegen zich in tegen ons. Dat zal tegen PSV anders zijn. En we moeten zondag niet praten over plek drie of twee of vier. Zondag gaat het om onze eer. Dat er veel mensen weinig van ons verwachten, begrijp ik wel. Het is nu aan ons.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RusselWestbrook
Feyenoord kan het helemaal niet laten lopen. AZ zit ze op de hielen en winst tegen Ajax in de beker is verre van zeker. Laten ze het lopen én verliezen ze van Ajax in de beker, dan kan hun hele seizoen de prullenbak in. Beker weg, derde plek weg; ontslag van Bronkhorst als gevolg.
0 0
de-Ajacied
Die sentimenten spelen altijd wel bij Bronkhorst
Die gaf in 2009 heel opzichtig een vrije doortocht aan de Twente aanvallers om vooral Ajax geen kampioen te laten worden
2 -1
ambtenaar
Bijzondere gast, mooi voorbeeld voor de jeugd.
1 0
afcaslb80
De wedstrijd van woensdagavond is de wedstrijd van het jaar voor ze, ze gaan geen 100% geven. Misschien een gelukkige voorsprong in de wedstrijd, dat ze anders gaan spelen. Zodra dat carnavals clubje voorkomt, is de wedstrijd gespeeld. Ajax moet zorgen dat ze snel voorkomen en dan rustig de wedstrijd(met goed voetbal) winnend afsluiten.
0 0
ajax4ever01
Jaja zal best maar het zal mij niet verbazen als Feyenoord tegen PSV geen 100% inzet toont op het oog van het bekerduel tegen ons.
0 0
HansBeus
Ajax moet gewoon zondag vanaf minuut één er vol voor gaan in en tegen den Haag, en als het meezit en de stand is gunstig dan kan er gerust gewisseld worden i.v.m. woensdag maar eerst zelf winnen van den Haag, dan kunnen we rustig onderuit gezakt de z'g topper van het weekend bekijken
Woensdag is een finale, en zo moeten ze die wedstrijd ook benaderen, wederom beginnen als de vorige keer vol erop klappen alleen nu wel blijven voetballen ook bij een voorsprong en ik mag het hopen dat voor deze wedstrijd de messen super scherp geslepen zijn en de motivatie er is tot op het bot, want deze week kan de fundatie gelegd worden voor de dubbel maar het kan ook zomaar in tranen eindigen als de motivatie niet 110% is!.
0 0
Mario65
Nu gaat het gerucht dat v. Bronckhorst een aantal spelers rust gaat geven tegen Pisvee i.v.m. de bekerwedstrijd
Dom met AZ op jouw nek met 2 punten
Of is het toch omdat hij liever Pisvee kampioen ziet worden?
Die spelletjes hebben we eerder gezien jaren geleden tegen F.C. Twente om Ajax te zieken.
0 0
Juichtoon
PSV Fnoord 1-1 net als in 1990. Ajax moest toen thuis tegen Roda en had de titel bijna voor het grijpen. Echter tien minuten voor tijd stond het in de Meer nog 0-2. In Eindhoven gelukkig stond het 1-1 en dat bleef het. En Ajax maakte in kort tijdsbestek 1-2 en 2-2.
Die momenten ben ik nooit meer vergeten.
0 0
TontoKarnaggel
Ron Willems :)
0 0
Jari_held
Ik vind die van persie toch wel een verademing sinds zijn terugkeer hoor. Natuurlijk een prachtige voetballer maar vooral zijn voorbeeldrol en uitspraken getuigen van grote klasse. Voor de wedstrijd met alle kindjes al top. Laat zien echt te genieten van het spelletje. Voorbeeld voor iedereen ongeacht het shirt dat hij aan heeft
2 0
sebastiaan1900
Ja, maar eigenlijk past hij niet bij Feyenoord. Te veel klasse als mens en voetballer. Eigenlijk hoort hij als liefhebber van mooi, verzorgd voetbal niet daar maar bij ons. Hij heeft alleen de pech gehad dat zijn wieg daar lag.
Typische proleten als Karsdorp met zijn domme uitstraling, gebrekkige techniek horen daar wel. Net als in het verleden John de Wolf, Mike Obiku en Paul Bosvelt.
1 0
Red Devil
Laat Ajax dat 010 maar helemaal slopen woensdag.
Morgen waarschijnlijk een kleurloos gelijkspel in Eindhoven.
0 0
sebastiaan1900
Feyenoord boeit deze wedstrijd niets. Ze willen niet afgaan, maar een kleine nederlaag zou echt al prima zijn. Volgende week woensdag daar gaat het om. Niemand van Feyenoord is met PSV bezig. Echt een flink voordeel voor de Eindhovenaren.
2 0
koenos1
Het wordt morgen gewoon 1-3 voor PSV
1 -1
amthree
Top dus ze verliezen dus!
0 0
Labrador
als het 1 3 wordt vind ik het helemaal mooi
4 0
Vince355
gwn 0-1...
0 0
Jaridebeste
Van Persie heeft volkomen gelijk en ik geloof ook wel dat hij het meent. Of de rest om hem heen er net zo over denkt is vers twee. Daar geloof ik helaas niet zo in maar hopelijk worden we positief verrast.
3 0
fanforeffer
Eer ,010 en eer.010 heeft geen eer.zijn tokkies met 0 eergevoel. zie morgen.
2 -1
Redrum
Grappig hoe ze bij Feyenoord net doen alsof ze de wedstrijd van morgen volle bak gaan.
3 -1
FerdiZ
ze zullen wel moeten. plek 4 is gewoon een schande ..
0 0
Ferd
Ze hebben met 6-2 van Ajax gewonnen, al eindigen ze in het rechterrijtje, hun seizoen is geslaagd.
5 -1
JariJari
Als ze laten lopen gaat AZ over ze heen naar plek 3 en gaan ze door de weeks uit de beker tegen Ajax. Ik wens ze dan veel plezier met de playoffs na de competitie.
1 0
Gouda
Over het algemeen een hele reële en professionele jongen die zich niet gek laat maken door het hele circus eromheen.
3 0