[Update] Chelsea tekent beroep aan tegen straf

BVeenstra, 22-02-2019 om 13:50, 6872 views, BBC, Chelsea |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Chelsea is door de FIFA een zware straf opgelegd. De Londense club mag in de komende twee transferperiodes geen nieuwe spelers aantrekken, omdat de club de regels van de FIFA in relatie tot internationale transfers van spelers onder de achttien jaar heeft overtreden, zo meldt de BBC vrijdagochtend.

Chelsea haalde in het recente verleden Daishawn Redan en Juan Familia-Castillo voor hun achttiende weg uit de jeugdopleiding van Ajax. Of die transfers met bovengenoemde zaak te maken hebben, is (nog) niet bekend. Volgens SkySports behoort oud-Ajacied Bertrand Traoré, die in 2013 door Chelsea werd gehaald, wel tot één van die namen. In totaal zou het gaan om meer dan twaalf spelers.

Mochten spelers van Ajax de wens hebben gehad om in de aankomende zomer een transfer te maken naar Chelsea, zullen zij hun geduld nog even moeten bewaren. In de zomer van 2020 mag Chelsea weer nieuwe spelers kopen.

Update - 13.50 uur (22 februari 2019) - Chelsea tekent beroep aan tegen straf

Chelsea gaat binnenkort in beroep tegen de straf die het vrijdagochtend door de FIFA kreeg opgelegd. De Londense club heeft op haar eigen website een verklaring afgelegd. 'De club wenst te benadrukken dat zij het belangrijke werk respecteert dat de FIFA heeft ondernomen met betrekking tot de bescherming van minderjarigen. Daarom heeft Chelsea tijdens het onderzoek volledig meegewerkt met de FIFA.'

In eerste instantie werd Chelsea ten aanzien van liefst 92 spelers aangeklaagd. 'We waren verheugd met het nieuws dat de FIFA heeft aanvaard dat er geen overtreding is begaan bij 63 van deze spelers, maar de club is uiterst teleurgesteld dat de FIFA onze uitleg met betrekking op de resterende 29 spelers niet heeft aanvaard. Chelsea handelde volgens de regels en zal binnenkort een beroep indienen bij de FIFA.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oliveira
Ajax doet dit ook met jeugdspelers. Wat is inhoudelijk gezien het verschil? Ajax had recent ook een jeugdspeler van 16 jaar uit (Denemarken?) gehaald. Waarom kan de ene club dit wel en elders is het een probleem? Het lijkt willekeurig.
0 0
Koningtoto
Wij hebben geen 100 jeugdspelers overal weggeplukt om ze daarna te verhuren aan een nietszeggende club. Wij bieden die jongens perspectief, Chelsea is een handelshuis. Niks meer, niks minder.
2 0
Oliveira
Dat zou best kunnen zijn. Maar het feit is dat dit gebaseerd is op een mening. Ik zoek naar een concreet antwoord dat feit van mening scheidt. Ik zeg hierin niet dat jij jou mening niet mag zeggen.
0 0
AjaxPassion
Die is hieronder al gegeven.
0 0
10Sneijder10
Feiten zijn er zeker. Kijk alleen al naar het aantal doorgebroken spelers vanuit de jeugd. Dan zie je duidelijk de intenties.
0 0
JesseMKB33
De intentie is alleen totaal niet relevant voor de FIFA bij het geven van zo'n straf. Tuurlijk zit daar een verschil in bij Ajax en Chelsea, maar dat maakt voor deze straf niet uit.
0 0
Sunstridr
Omdat Chelsea bonussen aanbiedt die niet mogen, zoals je vader wordt een scout die niks doet maar wel een salaris van half een miljoen per jaar verdient.
2 0
w86
Binnen Europa (EU) mag je jongens vanaf hun 16e benaderen, van buiten de EU vanaf hun 18e. En volgens mij gaat het met dat benaderen nogal eens fout.

Persoonlijk vind ik het dan bijvoorbeeld vreemd dat Ajax die Traoré nu contracteert op precies zijn 18e verjaardag..
1 -1
JesseMKB33
Gaat niet om benaderen meer de ingang van het contract. Zo mogen spelers buiten de EU gewoon bij Ajax een voorcontract tekenen op hun 16e of 17e, zolang dat contract pas ingaat als de speler 18 is. Vinicius van Real Madrid is daar een mooi voorbeeld van. Real heeft hem al op zijn 16e gekocht, maar het contract ging pas in toen hij op zijn 18e naar Madrid kwam.
1 0
AjaxPassion
Maar dat voorcontract is eigenlijk gewoon gebakken lucht, want niet rechtsgeldig.
0 0
behangdelul
Prima, stuur die spelers om wie het gaat dan ook maar direct terug naar hun oude club, dat lijkt mij toch wel het minste aan zo'n straf toch? Of kun je illegale handeling afmaken door het betalen van een boete?

Zou mooi zijn als Redan terug kwam :P
1 0
AjaxPassion
Redan was 16 en binnen EU, dus gewoon legaal. Verder wel eens met je.
0 0
Oliveira
Je mag mensen onder de 18 geen werkcontract aanbieden, anders is het namelijk kinderarbeid. Wat scheelt inhoudelijk dat het binnen voetbal (en andere sporten?) dit wel kan?
0 0
AjaxPassion
Huh, hoe kom je daar nou bij? Je mag toch ook gewoon in de horeca ed werken op je 15e?

Binnen EU voetbal is er afgesproken dat het vanaf 16 mag.
0 0
GvanderK
Goedzo nu die andere geldwolven van PSG en City. Allemaal clubs die zonder geld gewoon in de middenmoot hadden gestaan.
0 0
JanTa
Ze zullen bij Chelsea wel in hoger beroep gaan en dan word alles weer terug gedraaid. Zo ging dat met clubs die (te)veel geld hebben en dat zal nog wel ff doorgaan.
0 -1
Ozymandias
Bij welke clubs is zo'n transferban terug gedraaid?
0 0
Red Devil
Dat werd een keer tijd ook.
1 0
AjaxPassion
Hoe facking lang heeft het geduurd voordat deze straf er kwam trouwens?!?!?!

Na Traore hebben ze nog tientallen extra illegale jeugdtransfers kunnen doen!! Trage kut UEFA/FIFA...
2 0
AjaxPassion
Echt een super milde straf. Aan spelers als Traore kun je op 18 jarige leeftijd miljoenen meer verdienen dan op 16 jarige leeftijd...

1 jaartje transferban is echt een lachertje. Vaak kunnen ze nog in beroep, dus kunnen ze zich er minstens 1 transferperiode op voorbereiden en in die periode als een malle geld gaan uitgeven. Dan is 1 jaartje een ban helemaal niks...
1 0
Koningtoto
Aangezien ik te lui ben om me er in te verdiepen, de volgende vraag aan iemand die wel heeft opgelet: Wat voor effect heeft de brexit op het Engelse voetbal? Mogen ze dan nog steeds jonge spelers uit Europa halen? En meer voorbeelden, zoals mogen ze dan nog 11 buitenlanders opstellen?
0 -1
Ozymandias
Wanneer het Verenigd Koninkrijk geen lid meer is van de Europese Unie geld de uitzondering dat ze spelers van onder de 18 uit Europese Unie landen mogen contracteren niet meer. Het maakt geen verschil over hoeveel buitenlanders ze mogen opstellen maar voor Engelse clubs zullen dezelfde regels gelden voor Europese Unie spelers als voor alle andere buitenlandse spelers. Engelse clubs zullen dus geen 16/17 jarige spelers meer van Ajax kunnen overnemen.
6 0
AjaxPassion
Engeland, of de FA iig wil toch ook dat er regels komen m.b.t. het halen van het aantal buitenlanders?

En dit treed dus voor komende zomer waarschijnlijk al in werking?
0 0
Ozymandias
Er zijn hier in Engeland al veel regels met betrekking tot het halen van buitenlanders. Vanwege Brexit worden die regels waarschijnlijk verzwakt zodat het makkelijker wordt voor Engelse clubs om buitenlanders aan te trekken. Het grote verschil is dat EU spelers nu door Brexit als buitenlanders gaan gelden.

"En dit treed dus voor komende zomer waarschijnlijk al in werking?"

Nobody knows... zelfs de Prime Minister van het Verenigd Koninkrijk zal je daar geen antwoord op kunnen geven. Brexit is een enorme clusterfuck waar niemand enig overzicht op heeft.
0 -1
AjaxPassion
Kun je de belangrijkste regels eens op een rijtje zetten? Alvast bedankt :P

Maar de deadline voor de brexit is toch al over een maand ofzo??
0 0
Ozymandias
Uit mijn hoofd is de belangrijkste regel dat buitenlandse speler of 1) als enorm talent wordt gezien of 2) een bepaald percentage van de interlands van zijn nationale elftal heeft gespeeld. Dit is de regel die door Brexit waarschijnlijk wordt afgezwakt.

Verder moeten Engelse clubs ook een bepaald aantal 'home grown' spelers in hun selectie hebben. Spelers als Fosu-Mensah gelden als 'home grown' maar na Brexit zullen alleen Britse spelers als 'home grown' kunnen gelden aangezien ze geen non-Britse spelers voor hun achttiende verjaardag meer kunnen vastleggen.

"Maar de deadline voor de brexit is toch al over een maand ofzo??"

Hahaha, ja inderdaad. Dat geeft je dus een goed beeld van hoe enorm de clusterfuck Brexit is.
0 -1
AjaxPassion
Ah ok, van die 2 regels staat me idd ook iets bij ja.

Home grown is toch voor het 23e levensjaar minimaal 3 jaar bij een club?

Hoezo clusterfuck? Is het die brexit dan ook niet gewoon direct bindend voor het voetbal na die maand?
1 0
Libero
Tussen de leeftijd van 15 en 21 jaar drie jaar aaneengesloten bij de club gespeeld.
0 0
AjaxPassion
Ah ok, thanks. Dat wordt voor Engeland dus onmogelijk bij een Brexit.
0 0
Ozymandias
"Home grown is toch voor het 23e levensjaar minimaal 3 jaar bij een club?"

Oh dat kan, weet dat zelf niet precies.

"Hoezo clusterfuck? Is het die brexit dan ook niet gewoon direct bindend voor het voetbal na die maand?"

Als Brexit daadwerkelijk plaatsvind aan het einde van maart wel ja maar dat is nog maar ZEER de vraag. Zoals ik al schreef zelfs de PM van het VK zal je geen antwoorden kunnen geven over wat er daadwerkelijk zal gebeuren qua Brexit de komende maanden/jaren.
0 -1
AjaxPassion
Ah ok, vandaar ; ).

Kan de Brexit nog worden teruggedraaid dan?
0 0
JesseMKB33
Ja
0 0
Koningtoto
Dat scheelt dus al de helft, want die 2 jaar hebben kinderen nodig om 'volwassen' te worden. Je denkt vaak heel anders op je 18e. Positief voor ons dus.
0 0
AjaxPassion
Zeker, maar Duitsland en Italië worden ook steeds actiever in jeugdscouting. NL moet als de wiedeweerga -netzoals Denemarken en België- ervoor zorgen dat ze jeugdspelers op 15 jarige leeftijd al een contract aan mogen bieden, dat zet nog veel meer zoden aan de dijk. Daarnaast kun je zo ook eerder selectie toepassen in rotte appels, dan ben je ook niet nog een extra jaar voor niks aan het opleiden.
2 0
Danos
Ik heb juist liever dat ze op 16 jarige leeftijd een langer contract kunnen vinden dan die 3 jaar. Anders ga je zien dat je op je 15de een contract krijgt voor max 3 jaar en dan loop je op je 18de zo de deur uit.
0 0
Koningtoto
Eens.
0 0
AjaxPassion
Het allerliefst heb ik nog altijd dat er z.s.m(!) Een BeNeliga komt, want dat zou op alle aspecten het beste zijn. Zo blijf je als NL ook de regie in handen houden...
0 0
Koningtoto
Beneliga is te klein denk ik. Als je aan zoiets begint moet je ook Denemarken er bij pakken. Misschien Zweden, Noorwegen en Finland ook nog. Schotland. Kut voor de supporters, maar een oplossing om het gat qua geld in ieder geval kleiner te maken.
0 0
Ruff Rhythim
Moeten ze met veel meer van dit soort lelijke clubs doen....
1 0
Koningtoto
City, United, PSG?
0 0
AjaxDaniel
Hahahaha
0 0
Nicoonzeredder
Lekker voor ze. Rot club
0 0
ajaxxcied4life
BREXIT! BREXIT! BREXIT!
2 0
Redrum
Chelsea is misschien wel de smerigste club die er is. Ok, samen met psv dan.
4 0
Dexy
En Juve
0 0
Bky
Sportief wanbestuur!
0 0