Groenendijk ziet Heracles als voorbeeld: 'Ajax te raken'

BVeenstra, 21-02-2019 om 15:05, 3951 views, ADO Den Haag |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk ziet aankomende zondag kansen tegen Ajax. De oefenmeester, die in het verleden werkzaam was in Amsterdam, ziet dat Ajax wisselvallig is na de winterstop en weet waar de zwakke plekken van het elftal van trainer Erik ten Hag liggen.

Net als Ajax pakte ook ADO Den Haag na de winterstop zeven punten. In de vorige speelronde werd PEC Zwolle met 1-0 verslagen. Het betekende bovendien dat de Hagenaars in de laatste acht duels vier keer de nul hielden. Het vertrouwen richting het treffen met Ajax stijgt dus. 'Zij kennen natuurlijk een iets minder stabiele fase. Ze hebben geweldig gespeeld tegen Real Madrid - ik zat op het puntje van mijn stoel - maar ik heb ook Heracles Almelo-uit gezien', aldus de trainer op de officiële site van ADO Den Haag.

'Heracles verdedigde vooruit, was agressief en won. Dat is een voorbeeld voor ons. Ajax is te raken', geeft de trainer van ADO Den Haag vervolgens aan. 'En je hebt altijd kansen, tegen wie je ook speelt. Zij willen ons hun wil opleggen en hebben daar de middelen ook voor, maar de intentie is om ons eigen spel te spelen. Dan moeten we wel goed zijn.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Ajax speelt altijd wat minder op een nylonkousen veld, wat logisch is. Op nylonkousen komen geen combinaties tot stand die een verdediging openbreken. Bovendien is een verdedigend elftal altijd in het voordeel op die rotzooi die Groenendijk c.s. voetbalveld durven te noemen. Ik weet zeker dat wanneer Ajax op een echt grasveld had gespeeld in Almelo de uitslag er veel gunstiger had uitgezien voor Ajax. Ik begrijp dan ook niet dat Ajax geen uitstel heeft gevraagd van deze competitiewedstrijd op dat nylonkousenveld. Je bent natuurlijk in het nadeel van 010 die op echt gras mogen ballen.
0 0
xDusanTadic
Daarom speelt de hele jeugd op kunstgras, slap geouwehoer
0 0
Pierre Heno
Al dit soort potjes op ku(ns)tgras zijn 'moetjes'. Groenendijk moet dit soort taal wel uitkramen want - net als voor Toon Gerbrands geldt: Ajax is de maat in NL voetballand. Al die ADO 'de Haag' fans komen weer uit hun alcohol wintercoma zodra de wedstrijd thuis tegen Ajax op het programma staat. Groenendijk wil de boel weer van extra schuim op de bek voorzien. Hoop van harte dat het een ADO-PSV 1e helft sz 2018-2019 uitslag gaat worden: 0-8! Laat ze maar weer 'ns flink op hun bek gaan daar in die kaasstolpstad zonder stadsrechten --> Den Haag kreeg in 1806 van koning Lodewijk Napoleon en in 1810 van keizer Napoleon Bonaparte de eretitel stad. Dit was slechts voor de bühne, want het stadsrecht was al in 1798 tijdens de Bataafse Republiek afgeschaft.
0 0
goajaxgo
Nog maar zien of Ajax dit wint. Ben nog niet overtuigd dat het lek boven is. De afgelopen paar vernederingen hebben iets te veel pijn gedaan. Over die van de afgelopen jaren maar te zwijgen.
1 0
Daneman
ajax heeft inderdaad gebrek aan power op het middenveld.
1 0
Koningtoto
Dat vond Bayern, Benfica, AEK, Madrid en zo ook allemaal. Wat een kut middenveld.
2 0
Ajaxadept
Hoop op een goeie scheids want het zal wel weer super fysiek worden. Van het begin af aan scherpe tackels tot de scheids geel geeft, dat is vaak de tactiek van dit soort clubs. Dat geleuter van "Ajax is te raken" horen we nu elke week! Jammer voor jou Fonzie, maar dit keer niet.
1 0
Good Luck
Ach ja, het is weer de wedstrijd van het jaar.......
2 0
AJAIXIXIXI
"ik heb ook heracles uit gezien" Goed, hopelijk heeft hij niet naar Real thuis gekeken dan wordt het een heerlijke wedstrijd zondag.
0 0
mickey2602
Staat ook in de tekst he,dat hij ons thuis heeft zien spelen tegen Real Madrid en zelfs op het puntje van zijn stoel zat.
0 0
AJAIXIXIXI
Shit! daar gaat het meesterplan ;)
1 0
Babayaka
Ajax was bezig met andere zaken, Al's het op orde is, Dan kunnen ze drukke wat ze willen, maar wint ajax gewoon. Maar de klere transfers spelen ajax parten, spelers zijn er niet bij met hun kop.
0 0
Radie125
bestel maar vast zakdoekjes huilebalk Groenendijk
1 -1
..::Rootje::..
Ajax heeft in 2019 alle uitwedstrijden verloren, dus snap die waan in de dag reacties hier niet echt.

O ja, omdat Ajax twee keer thuis van VVV en NAC heeft gewonnen, die beide respectievelijk op plek 8 en 18 staan. En natuurlijk omdat PSV al drie keer heel volwassen de punten moest delen.

Anders zou alles dramatisch zijn en moest iedereen out, met een hesjtek ervoor natuurlijk want leve boter, kaas en eieren!

Ik vind dat de Ajacieden helemaal niet zo uit de hoogte moeten doen, gezien de wisselvalligheid van dit lamlendige Ajax.
5 -6
Koningtoto
Wisselvallig ja, lamlendig? Real, je favoriete clubje, had het anders behoorlijk lastig met een lamlendig Ajax.
1 0
..::Rootje::..
Dat is een wedstrijd op zich. Net als de klassieker en de topper.

Daarnaast won Real met 2-1.
0 0
Koningtoto
De var won met 1-2. Maar je gaat voorbij aan het lamlendige in je verhaal en mijn reactie er op?
1 0
..::Rootje::..
Je zei lamlendig, en haalde de wedstrijd tegen Real als (enige) voorbeeld aan. (daar ga ik van uit)

Ik reageerde toen als reactie dat dat wedstrijden op zich zijn. Tegen Heracles, tegen Heerenveen en Feijenoord was Ajax lamlendig. Zelfs delen van de wedstrijd tegen VVV en de tweede helft tegen Heerenveen in de beker kan ik als voorbeeld halen.

Dingen die je in de eerste seizoenshelft weinig tot niet zag.
0 0
Koningtoto
Ajax is niet lamlendig, Ajax is eredivisie moe. Niet lamlendig maar lui. Ze weigeren 100% te geven na de winterstop, wat ik als trouwe supporter schokkend vind. Lamlendig is dat je niet beter kunt en dat kunnen we wel degelijk.
0 0
PJK54
Dus alle schoppers voorop zetten en trappen naar alles wat beweegt bij Ajax. Ik denk nee ik weet het zeker dat Ajax lering heeft getrokken uit die wedstrijden en daar ook op voorbereid zijn.
0 0
Red Devil
Gaat geen leuke zondag worden voor Fonsie 0-3.
0 -1
ErikDeBosz
Het verschil is dat Heracles voetballers heeft, Ado niet.
1 0
Ruff Rhythim
Nou...meer dat Ajax er een puinzooi van maakte...
2 0
ErikDeBosz
Heracles speelde gewoon uitstekend en dat is uit altijd al lastig gebleken. Dat er direct over een crisis werd gesproken had in mijn ogen vooral met het verlies tegen Feyenoord te maken.
1 0
GrandMasterFlex
Nee dat veld werkt lekker mee. Ik vind dat Ajax veel en veel agressiever moet zijn op dit soort situaties. KNVB heeft Ajax nodig.
0 0
GrandMasterFlex
Laat ze ook meewerken aan een ideale situatie voor Ajax.
0 0
Aeter
Je gaat eraan Groentje!
0 -1
EuforischeRealist
Je kon je eigen spel al niet spelen tegen Zwolle, die waren 2 klasses beter maar hadden de pech tegen een wereldgoal aan te lopen en zelf wat kansen te missen.
0 0
robert66
Ajax in de sterkste opstelling is niet kwetsbaar(als ze echt druk zetten tenminste) . Bij schorsingen of blessures wordt het een ander verhaal. Kristensen en Sinkgraven maken het elftal minder.
1 0
Mario65
Het is niet bepaald slim om ver van tevoren aan te geven hoe je de strijd aangaat.
Wat een lachertje......
Fons en zijn ADO gaan weer een stukkie voetballes krijgen.
Natuurlijk stoppen zij Ajax niet....
0 -1
Boer Gijs
Trainer van Heracles had strijdplan ook vooraf al prijs gegeven. Heeft Ajax toen niks mee gedaan. Ik moet het nog zien zondag. Persoonlijk heb ik er een slecht gevoel over. Alsof er al over wedstrijd wordt heen gekeken naar beker en Real. Maar dit is de wedstrijd waar alles om draait voor Ajax.
0 0
wendoo9
Niemand raakt Ajax meer ! We winnen de beker, worden Kampioen, schakelen Real uit en verplaatsen de wedstrijden wanneer wij dat willen !!
6 -1
Koningtoto
Ophangen in de kleedkamer Erik!!!!
5 0
koppensneller
Dat is niet alleen strafbaar maar ook erg drastisch. Met die Vermeer pop was er al genoeg bonje .Zou gewoon beginnen met waterboarding.
0 0
Koningtoto
En dat zegt een koppensneller xD
0 0
Ajax#1900
Hahaha hij is goed
0 0