'Keizer is in staat iets moois neer te zetten'

GinoHaverkamp, 21-02-2019 om 08:45, 4010 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Alhoewel het dienstverband van Marcel Keizer als hoofdtrainer bij Ajax allesbehalve een succes was, staat de coach er toch goed op bij enkele prominenten binnen de club. Eén van hen is John Heitinga, die Keizer assisteerde bij Jong Ajax.

Keizer is momenteel de eindverantwoordelijke bij Sporting Lissabon en heeft met Nemanja Gudelj een oude bekende in de gelederen. De Serviër werd in het seizoen 2016/17 verbannen naar Jong Ajax, waar hij Keizer tegenkwam. 'Nemanja heeft tijdens zijn korte verbanning door Peter Bosz naar Jong Ajax heel veel respect voor Marcel gekregen', vertelt Heitinga aan De Telegraaf. 'Ik heb als assistent van dichtbij kunnen zien dat Marcel écht een heel goede trainer is, met ontzettend leuke oefenstof.'

Keizer trad begin november in dienst bij Sporting Lissabon en heeft sindsdien zeven competitieoverwinningen geboekt, twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. Heitinga: 'Ik hoop echt dat Marcel de tijd krijgt, want hij is in staat iets moois neer te zetten. Vraag dat maar aan Matthijs de Ligt, Carel Eiting en Frenkie de Jong.'

Laatstgenoemde kan dat beamen. 'Marcel Keizer heeft voor mij het meest betekend bij Ajax, want hij is degene die me echt heeft laten doorbreken. Peter Bosz heeft me mijn debuut gegund, maar dat vind ik iets anders dan écht, vast de kans krijgen', liet de middenvelder tijdens het trainingskamp in de Verenigde Staten van afgelopen januari weten.

Ook Schøne gunt Keizer het beste

Ook Lasse Schøne heeft het beste voor met Marcel Keizer. De Deen speelde een half seizoen onder Keizer en kon structureel rekenen op een basisplaats. Hij hoopt dat de oefenmeester met de hulp van Bas Dost en Gudelj de weg naar boven weer weet te vinden in Portugal. 'Ik gun iedereen het allerbeste, maar Marcel na alle pech die hij bij Ajax had nog wat meer. Iedereen mag hem graag. Dus laten we hopen dat de overwinning op Braga het keerpunt was en dat die twee Nederlanders (Gudelj is een halve Nederlander, red.) hem kunnen helpen op de weg naar boven.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mario65
Keizer had geen schijn van kans want wat kreeg de goede man allemaal om de oren....
Het begon met het verschrikkelijke drama rond Nouri, waarna de hele club veel moeite had om weer goed te gaan draaien.
Ja dan gaat er nogal wat mis op Europees niveau wat gezien alles niet echt verbazingwekkend was maar eerder begrijpelijk hoe jammer dan ook.
Probeer maar eens te werken met een groep die een trauma moet verwerken... Zeker niet eenvoudig.
Qua punten deed hij in die seizoenshelft niet onder voor Ten Hag en dat is dan toch een prestatie.
De man is lelijk weggewerkt en hoop ik dat hij het ver brengt in Portugal.
Ik wens hem het beste.
5 0
ajaxinho
Keizer is meer een jeugdtrainer of assistent.
Of een hoofdtrainer die garantie krijgt om 2-3 jaren te blijven.

Hij denkt out of the box.
Door spelers op andere posities te gebruiken
en andere systemen te gebruiken.

Dat kost op korte termijn verliespunten.
Maar op lange termijn een team dat zich kan aanpassen aan wedstrijdsituaties.
1 0
mcatarinob
Jammer dat hij geen tijd gehad heeft, om zich waar te maken.
5 0
Schip
Ik realiseer me dat ik een repeterende plaat ben, maar dat had hij ook moeten hebben en was in ieders belang geweest. Hij was aan het inhalen en had de schwung erin. Tegen Twente begonnen ze ook goed, en het kan gewoon een keer op pingels misgaan. Maar zoals PSV onder druk werd gezet, heb ik Ajax onder TH nooit zien doen, in welke eredivisie topper dan ook.

Had hij de titel alsnog gepakt, dan had hij moeten blijven. Was hij op een of twee punten gestrand wellicht ook.

Zou de achterstand hetzelfde zijn gebleven, was het aan Ajax een nieuwe trainer de kans te geven. NU blijf je met vragen zitten wat als en een zeer onaangename 2e seizoenshelft onder TH met welgeteld NUL hoogtepunten, slecht voetbal, een groei van de achterstand ondanks versterkingen en een vernedering uit bij PSV.

Echt een slechte beslissing.
4 -2
JPM
"Maar zoals PSV onder druk werd gezet, heb ik Ajax onder TH nooit zien doen, in welke eredivisie topper dan ook."

Blij dat je het woordje "eredivisie" er even tussen hebt gepropt om een slap puntje te kunnen maken, aangezien we niet zo heel lang geleden getuige waren van een weergaloze wedstrijd onder TH, waar ik niets anders heb gezien dan volle pressie. En dat niet tegen een provincieclubje maar tegen de grootste club ter wereld.
1 -1
Babangida83
Het is zeker grote klasse dit tegen Real Madrid te kunnen doen. Dat vergelijkingsmateriaal heeft Keizer niet. Al doet hij het Europees met Sporting niet slecht, ook qua voetbal.
Maar de Eredivisie is zeker ook belangrijk. En een ander verhaal, waar Keizer gewoon overtuigend op scoorde, gebaseerd op zijn laatste reeks. Was ook niet voor niets dat er een 0-8 tussenzat bij NAC-uit. Hij ging gewoon vol gas en er zat heel veel voetbal en beweging in zijn team. (kun je komen met Excelsior uit dit jaar, maar dat Ajax is niet te vergelijken met tegen NAC.) Iedere wedstrijd weer.
0 0
3sterren
Volgens mij wilde ”Schip” alleen maar duidelijk maken aan de hand van dat voorbeeld, dat hij het jammer vind dat Keizer geen echte kans heeft gekregen om zich te bewijzen. En daar heeft hij een sterk punt wat mij betreft. Hij is op een kille en schandalige manier terzijde geschoven, als een pion op het schaakbord. Want in tegenstelling tot zijn opvolger had Keizer het team eindelijk zover om goed en leuk aanvallend spel op de mat te leggen. Hij realiseerde zelfs een clubrecord, voor wat betreft het aantal overwinningen met drie of meer doelpunten verschil.

Volle pressie wordt uitgevoerd door de spelers zelf. Een coach kan alleen maar zijn wensen kenbaar maken hoe te spelen. Als de scheidsrechter het beginsignaal echter heeft gegeven, dan hebben de coaches er geen, of nauwelijks meer invloed op.
Of de spelers het kunnen opbrengen en waarom de spelers het kunnen opbrengen, staat daar los van, daar kunnen wij als buitenstaanders alleen maar naar gissen.
De één heeft de voorkeur voor coach A, de andere voor coach B.
Dat geldt zowel voor spelers alsook voor supporters. Vergelijken van trainers en spelers met elkaar is leuk voor het vullen van de content op AS, maar dient verder geen ander doel.
En dat ”provincieclubje”, zoals jij dat neerbuigend schrijft, is ons de laatste jaren steeds voor gebleven voor wat betreft het eindigen op de eerste plaats, dus Keizer heeft wel degelijk een resultaat geboekt tegen de kampioen van Nederland, althans, hij heeft het team zo kunnen motiveren dat zij o.a. voor hem door het vuur wilden gaan.
Zijn opvolger heeft volgens geluiden uit diverse media, niet zoveel van doen gehad met het goede spel tegen de grootste club van de wereld. Dat waren de spelers zelf.
Wel had hij te maken met het verspelen van punten tegen de zogenaamde laagvliegers. Hij kreeg kennelijk zijn team niet op één lijn.

En dat geloof ik stellig ...
0 -2
Koningtoto
Niet alleen tegen Madrid. Hele CL campagne thuis was eigenlijk geweldig qua druk. Daarom vind ik iedere keer dat zo'n pot voorbij komt, dat het meer aan de spelers ligt, als ze het laten liggen tegen Heerenveen of Heracles. Over feyenoord maar te zwijgen. De focus ligt bij de spelers vooral op de CL, wat in de eredivisie veel punten heeft gekost.
0 0
3sterren
Dat heeft volgens mij te maken dat de spelers zichzelf op dat wereldpodium, wat de CL hen immers biedt, willen laten zien van hun beste kant. De coach heeft daar niet zoveel invloed op, in mijn ogen ...
0 0
FWAjacied
Als je als coach van Ajax 5 van de 12 wedstrijden niet wint, kom je ook wel onder druk te staan lijkt me. Verwachtingen van hem als coach lijken ook in Portugal nogal groot te zijn gezien bijvoorbeeld het Keizerball. Misschien wel weer te groot.
0 -1