Nederland ondanks verlies nog op elfde plek

FinnDekker, 14-02-2019 om 23:40, 3107 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Nederland is ondanks het verlies van Ajax niet gezakt op de coëfficiëntenranglijst. Dat is wat Voetbal International concludeert. De grote concurrent Oostenrijk liet in de vorm van Red Bull Salzburg en Rapid Wien namelijk ook steken vallen. 

'Het is vrij cruciaal dat Nederland dit seizoen de elfde positie behoudt. In dat scenario mag de Eredivisie-kampioen van 2019/20 rechtstreeks de Champions League in - op voorwaarde dat de Champions League-winnaar van 2020 zich ook via de reguliere competitie heeft gekwalificeerd voor het miljardenbal', schrijft het medium over de noodzaak van de elfde positie.

Nederland staat voor nu veilig op de elfde plek, maar kan zich weinig foutjes permitteren. Verliest Ajax op 5 maart weer van Real Madrid, dan kan het een plaats zakken. 'De situatie blijft hetzelfde: minimaal een gelijkspel van Rapid Wien of Salzburg en Nederland is de elfde plek kwijt.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afca95
Die achterlijke Coefficienten lijst is puur om de grote competities groot te houden in Europa.
Gewoon heel simpel.
Europacup 1: Voor kampioenen in Europa
Europacup 2: Voor bekerwinnaars in Europa
Uefa Cup: plek 2 3 Plek 4 voorrondes
Het meest transparante en eerlijk opzet. Daarbij flikker iedereen in 1 koker en gewoon 1 voor 1 loten.
0 -1
henwildie
Tja idee is leuk, maar risico te groot dat de rijkste clubs met grootste achterban een eigen toernooitje opzetten
0 0
DeBaller
Simpel, haalt Ajax de kwart finale niet, dan is het gebeurd. Salzburg gaat thuis echt niet verliezen van Bruggen, Rapid zie ik het zelf echt niet halen. Thuis verloren en dan na Guezeppa Meza om nog wat te halen, echt niet dus.. Als Ajax stunt dan zie ik ons die plek nog wel vast houden. Salzburg is beduidend minder dan de voorgaande jaren.
0 0
3*stars*3
Salzburg gister niet gezien maar wel aantal duels in de groepsfase (6x winst) en het zag er vooral tegen Leipzig, indrukwekkend uit.
Positiespel, fysiek en mentaliteit, Leipzig werd weggeblazen.

Ik hoop dat Brugge uit kan winnen maar betwijfel het...
0 0
AFC Ajax
Wij behouden die plek, want wij gaan knallen over iets minder dan 3 weken en gaan naar die kwartfinale.
6 0
Pierre Heno
Met dank aan : Feyenoord, AZ, Vitesse en PSV. Ik zou me er niet druk om maken want om telkens voor PSV de kastanjes uit het vuur te gaan halen lijkt me ook onzinnig.
3 -1
Bramzel
Ik ben het wel met je eens wat betreft PSV. Daarom ben ik er ook voor om de regels te veranderen. Het zou namelijk zo moeten zijn dat de club die de meeste punten pakt in Europa ook op het hoogste podium mag spelen (in dit geval de champions league), zodat er punten binnen blijven komen en de clubs die nu alleen maar op het kampioenschap richten omdat ze dan weer champions league kunnen spelen en een hoop geld binnen harken met het kampioenschap. Hierdoor zullen clubs niet alleen kampioen willen worden in eigen land, maar ook Europees willen presteren.
2 0
DeBaarsjes
Rapid Wien zal het niet halen maar Salzburg zie ik wel doorgaan
3 0
kaashaas
Wij kunnen ieders geval zeggen .. wij hebben de punten voor Nederland gepakt de rest heeft lopen aanklooie.
6 0
amthree
En die kakkies gisteren lachen....
0 -1
JariJari
Die worden toch geen kampioen meer de volgende 20 jaar. Dus voor hen maakt het niet uit.
0 0
kaashaas
Tja die kneusjes kunnen ook niet anders want hebben het vermogen gewoon niet. Verder zullen zij zich ook nooit plaatsen voor cl... dus dan maar leedvermaak.
0 0
DeBaller
In deze situatie plaats Feyenoord zich inderdaad nooit meer. Een voorronde is al een giga opgave, laat staan 2.. Ploegen als Shaktar, Benfica, Porto, Lyon, Marseille, Basel, Salzburg, CSKA, ga je in deze situatie gewoon tegen komen als je kampioen word van Nederland, die zijn allemaal beter als Feyenoord.
0 0
afca95
Kan je wel zeggen. Maar voor Ajax zal het volgend seizoen ook moeilijk worden aangezien er een volledig nieuwe selectie moet komen.
1 0