[Update V] Ramos hoort donderdag over straf

BartVeenstra, 23-02-2019 om 10:45, 38202 views, De Telegraaf, Twitter, Marca, AD |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos heeft Ajax gewaarschuwd voor de return in Madrid. Woensdagavond wist De Koninklijke weliswaar te winnen (1-2) in de Johan Cruijff ArenA, maar in eigen huis had Ajax het betere van het spel.

Ramos was dan ook onder de indruk van Ajax, zo liet hij na afloop weten. 'Maar we hebben tweemaal gescoord en goed verdedigd. We weten ook hoe we moeten lijden. Straks is het aan Ajax om te lijden in ons stadion', citeert De Telegraaf de Spaanse verdediger. 'Dit is een fantastisch resultaat voor ons. We hebben ook wel eens nadeel van de videoscheidsrechter gehad, maar hij maakt het spel wel eerlijker. Zonder hem was Ajax op voorsprong gekomen.'

De return waar Ramos over spreekt, gaat door een schorsing aan hem voorbij. In de mixed-zonde zou hij na afloop hebben verklaard dat hij een bewuste gele kaart pakte, zodat hij bij een eventuele kwartfinale met een schone lei begint. Op Twitter ontkende hij dat dit het geval is. 'Rond en tijdens een wedstrijd gebeurt van alles. We moeten in luttele seconden een beslissing nemen. We hebben gewonnen, dat is het belangrijkste, maar het is vervelend dat ik mijn teamgenoten niet kan bijstaan tijdens de de terugwedstrijd.'

Update - 18.45 uur (14 februari 2019) - 'UEFA onderzoekt uitspraken Ramos'

Volgens het Spaanse Marca heeft de UEFA een onderzoek gestart naar de uitspraken van Sergio Ramos. De verdediger van Real Madrid pakte in de slotfase van het duel met Ajax een gele kaart na een overtreding op Kasper Dolberg, waardoor de return in het Santiago Bernabéu aan hem voorbij gaat. Ramos liet direct na afloop weten deze gele kaart bewust te hebben gepakt, iets wat hij later via social media weer ontkende. Mogelijk hangt Ramos door zijn uitspraken een langere schorsing dan één Champions League-duel boven het hoofd.

Update II - 13.45 uur (15 februari 2019) - 'Ramos vraagt Real-bank om gele kaart te pakken'

Op basis van beelden van Golazo de Gol blijkt nu dat Sergio Ramos vlak na de 1-2 van Marco Asensio overleg had met de bank van Real Madrid over het wel of niet pakken van een gele kaart. De verdediger pakte even later een gele kaart door een overtreding te maken op Kasper Dolberg, waardoor hij nu geschorst is voor de return. De UEFA is nu echter een onderzoek gestart en als blijkt dat Ramos bewust geel pakte, wacht hem mogelijk een langere schorsing dan één wedstrijd. Zie de beelden hieronder (link voor app-gebruikers).

Update III - 17.40 uur (15 februari 2019) - Ramos: 'Ben verrast, had geen keuze'

Sergio Ramos zelf heeft tegenover Marca gereageerd op de commotie omtrent zijn gele kaart tegen Ajax en deed dat met verbazing. 'Ik ben zeer verrast over dit alles. Ik doelde op het wel of niet maken van een overtreding, wat onvermijdelijk bleek, niet om een schorsing af te dwingen', verklaart hij zijn overleg met de bank van Real Madrid. 'Ik had geen keuze. Het was een zeer gevaarlijke tegenaanval in de 88ste minuut van een open wedstrijd.'

Er is volgens de Spaanse vedette dan ook geen sprake van het expres forceren van een schorsing tijdens de return in Madrid. 'Als ik een straf had willen afdwingen, had ik het in de groepsfase kunnen doen, in de wedstrijd tegen Roma, omdat we ons als eerste van de groep al hadden gekwalificeerd.'

Update IV - 17.15 uur (16 februari 2019) - Solari verdedigt uitspraken Ramos

Real Madrid-trainer Santiago Solari heeft zijn aanvoerder Sergio Ramos verdedigd. De Spaanse verdediger wordt ervan beschuldigd tegen Ajax bewust een gele kaart te hebben gepakt. Die hypothese werd na afloop van het duel gevoed door enkele opvallende uitspraken van Ramos, die onder meer zei dat hij zou liegen als hij zou zeggen dat hij de gele kaart niet bewust had gepakt. 

Solari nam het zaterdagmiddag op voor zijn captain en gaf de media de schuld van de ontstane ophef. 'Het was een strikvraag van de media. Jullie hebben zo jullie methoden, dat zijn jullie wapens. Ramos bedoelde dat hij de overtreding forceerde, niet de gele kaart', zo citeert het AD de oefenmeester.

Update V - 10.45 uur (23 februari 2019) - Ramos hoort donderdag over straf

Sergio Ramos hoort aankomende donderdag of hij extra gestraft wordt door de UEFA, zo meldt Mundo Deportivo. De verdediger van Real Madrid zou in het Champions League-duel met Ajax bewust een gele kaart hebben gepakt, zodat hij - wanneer Real Madrid zich plaatst - met een schone lei kan beginnen in de kwartfinale. Gele kaarten worden immers pas vanaf de halve finales kwijtgescholden. Omdat Ramos mogelijk bewust geel pakte, wacht hem wellicht een langere straf dan één wedstrijd schorsing.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MarLuuk76
Ik hoop het mis te hebben, maar ik denk dat Ajax amper kans maakt. Niet omdat ze zo slecht zijn. Maar hogere krachten zijn nu eenmaal sterker. Denk dat je minimaal 4 loopzuiver niet te bediscussieren doelpunten moet maken daar. Bij een spoor twijfel zal een Ajax goal worden afgekeurd. Baal nog steeds van die Uefa maffia.
0 0
MPAjax
als ajax een hoog niveau haalt zie ik ze zonder die gozer nog wel hoge ogen gooien
0 0
afcaslb80
Het zal me verbazen als hij extra gestraft zal worden. 1 wedstrijd is voldoende volgens de UEFA.
0 0
JanTa
Welke straf er ook uitgesproken wordt, tegen Ajax is hij er niet bij en dat scheelt een slok op een borrel.
0 0
Mario65
De UEFA staat bol van rechtvaardigheid, die gaan hem zeker lang straffen.........................
Laat me niet lachen
De firma Knip en scheer gaat hem matsen, let maar op
Ik zou echt verbaasd zijn hij gestraft wordt.
1 0
Bky
Mag hij volgend jaar ook dus lekker banken, want verder dan deze ronde komt Real niet.
12 -1
mercurius3
Ajax is Ajax, meneertje Ramos. Dit is niet de eerste keer dat Ajax Real qua spel van de mat veegt.
Jammer dat Ajax niet in absolute topvorm verkeert, zoals voor de winterstop, anders had ik het nog maar gezien met dit enge clubje.
4 -1
RensvN
Madrid staat gewoon met 1-2 achter in eigen huis tegen Girona.
1 0
Mario65
Als Girona het kan, dan kan Ajax het zeker
Waarom niet.
1 0
meerzicht
Owww... gelukkig want die Solari geloof ik op zijn woord. Die zou echt wel zeggenals het anders was. Ik denk trouwens dat de uitslag van het onderzoek van de uefa zo rond juni dit jaar bekend zal zijn.
2 0
Daveajax1976
We pakken jullie straks hard !!! 0-2
0 0
RAL3028
Dit gaat hem gewoon een extra wedstrijd kosten. Wie gaat er nou in het veld staan brullen: "hee coach, zal ik even een kaart pakken?". Domme gozer, die Sergio.
0 0
PuurGeluk
Solari heeft wel een punt wat betreft de media(los van Ramos zn actie). Stelletje criminelen zijn het.
0 -2
Odin
Trumpaanhanger?
0 0
Cello
Zou zo maar kunnen, dat het bewussie van Sergio Ramos achteraf een grote misrekening blijkt. Helemaal als zijn afwezigheid straks één van de redenen is als toch nog Real eruit vliegt!.
0 0
Van Reenen
Cello, dat zal meer dan rechtvaardig zijn. Alleen al om die honden van de uefa af te straffen.
0 0
AlexIbarra
De hele staf van Real moet gestraft worden want daar overlegde hij mee. Een 3-0 reglementaire overwinning voor Ajax zou:

-Een goede straf zijn voor Ramos en Real
-Terecht zijn gezien het wedstrijdbeeld
-De return een stuk spannender maken

Ik stem vóór.. :)
2 0
Joseph
De straf voor opzettelijk geel is een boete en 2 wedstrijden, maar goed Frenkie wordt neergehaald en Tadic deed niks, de UEFA heeft voor Real eigen regels.
1 0
jeppas
Puntje bij paaltje! Real speelde ook gewoon volwassener. Wij waren beter, maar Real maakt de kansen af.

Na het lezen van het boek; 'Ik, Zlatan' denk ik vaak aan wat Zlatan te zeggen had over Ajax. ''Bij Ajax gaat alles mooi en frivool. Capello heeft dit eruit geramd. Doelpunten maken is wat telt. Kansen verzilveren. Zakelijkheid ipv mooi en speelsheid.

Dit is een absoluut verbeterpunt! Tientallen prachtige kansen creëren, maar het afmaken is niet koelbloedig genoeg. Ik pleit ook voor een spitsentrainer die dit erin ramt bij onze club.
3 -3
Ronaldinho020
Ook Cristiano heeft die geleerd onder Ferguson, die was ook van de show en de entertainment. Maar werd er op gewezen dat het scoren van doelpunten vele malen belangrijker is. Et voila!
1 -2
Boer Gijs
Haha die reactie van Ramos, alsof hij lopende het spel met de bank communiceert om een overtreding te maken. Dat gebeurde toen het spel dood lag na de 1-2 (die afgekeurd had moeten worden vanwege overduidelijke overteding op de Jong)
1 0
ambtenaar
Was ook gewoon een nuttige overtreding van hem.
1 0
RuffRhythim
Ik denk dat de UEFA die kaart zal intrekken en de uitslag zal omzetten in een 0-25137 uitslag, zodat ze zeker weten dat we over 3 weken geen schijn van kans meer hebben...
7 -1
4xEC1
Hahaha
0 0
ratje
Alsof ze Real gaan aanpakken........
3 0
talent020
haha hij schopt hem net over de middenlijn omver met half Real om hem heen,
0 0
Schip
Er spreekt zo'n disrespect uit voor een tegenstander: jullie zijn totaal geen bedreiging meer voor ons.

Straf het af.
2 0
goajaxgo
Net als vorige keer. Toen tankte Real ook een paar gele kaarten. Zo vernederend. Ik vrees dat doorgaan tegen deze ***ploeg er niet in zal zitten, maar áls het mocht gebeuren dan spring ik 10 x een gat in de lucht.
4 -1
Red Devil
Laat de UEFA hem maar 3 wedstrijden schorsen die hufter.
4 0
Bky
Spelbederf, Real uitsluiten van CL voetbal.
8 0
..::Rootje::..
Ik vind het een beetje amateuristisch van de UEFA.
Als scheidsrechter weet je wie op scherp staat, en dan weet je dat bepaalde spelers expres op zoek gaan naar een gele kaart. En dan toch gebeurt het. Zelfde als toen in de Arena, toen Ramos en Alonso expres op zoeken waren naar een kaart.

Ik geloof dat de UEFA hier niets mee gaat doen. Maar voor Ajax is dit wel positief nieuws dat Ramos in de return niet meedoet.
0 0
Lazell
Waarom weet een scheids wie er op scherp staat? Heeft toch geen enkele waarde om dat te weten?
0 0
Redrum
De uefa is nog in staat om dan te besluiten dat de gele kaart teruggedraaid moet worden, omdat hij hem express pakte.
8 0
Sanalologo
Pure vernedering voor Ajax dit.
1 0
blava
Meer een domme reactie van Ramos. Real was niet beter dan Ajax en ik ben ervan overtuigd dat Ajax niet kansloos is Madrid. De Jong en v.d. Beek zijn minstens gelijkwaardig aan Kroos en Modric. Veel zal afhangen van de vorm van Ziyech. Als hij in zijn beste vorm steekt wordt Real ondersteboven gespeeld.
1 -3
Leprechaun
De Jong en Van de Beek minstens gelijkwaardig aan Kroos en Modric? Je hebt het over absolute wereldtop he?
0 0
Mario65
Kroos deed anders niet veel in de JC Arena
Modric is altijd gevaarlijk.
0 0
Ronaldinho020
Die is onder invloed van een zeer sterk goedje denk ik.
0 0
meerzicht
Nou, diep onder de indruk. Even een voorspellinkje doen? Horen we nooit meer wat van.ik zie veel gelijkenissen tussen Holleeder en UEFA, lullen alles in eigen voordeel en trekken overal een soort mistgordijn op om zo te geloven in eigen onschuld en beiden zo crimineel als de pest. Wie het niet geloven wil moet vandaag eens kijken in de volkskrant, de lijntjes ( nee niet wit, maar rood en blauw) van de UEFA. Nou dan snap je wel waarom het doelpunt werd afgekeurd......wat een maffia.
6 -1
NoFX
Deze onderschatting van de return verdient het om afgestraft te worden.
5 0
Ginoajax1
Ik hoop dat ze die Ramos een keer invalide schoppen. De vuile viezerik. Smerige vieze spaanse klootzak.
3 -1
Murph
Dit haalt de aandacht weg van onterecht afgekeurde doelpunt door de MAFIA.
9 -2
Mario65
Dat is de UEFA... Alles om Madrid te helpen.
0 0
Bramzel
Inderdaad en dat het stadion UEFA maffia zong. Nu denken ze laten we maar een onderzoek doen naar Real zodat het niet alleen maar lijkt of we hun alleen maar bevoordelen (zoals die late strafschop tegen Juventus en rood voor Buffon en als afgelopen woensdag tegen Ajax met het afkeuren van de Ajax goal van Tagliafico en de niet afgekeurde 1-2 terwijl de Jong naar de grond gewerkt werd).
0 0
Ajaxtao
Ga lekker die var onderzoeken ,voor de zoveelste keer genaaid in corrupte cl.
6 -1
JohnnyD
Wat is er in hemelsnaam mis met bewust een gele kaart pakken? In die zin......dat is toch al van alle tijden.
1 0
Schwalbino
Net zo goed als een scheids die bewust een gele kaart geeft om een signaal af te geven. Dat is in principe hetzelfde. Ook geen probleem mee.
0 0
JohnnyD
Ik kan mij nog wel een keertje herinneren met Mourinho en ook weer Ramos en een paar anderen. Dat kon echt niet. Dat lag er zo ontzettend bovenop dat er wel maatregelen tegen genomen moest worden. Ramos wachtte geloof ik een kwartier met nemen doeltrap. Die stond daar maar gewoon te wachten totdat hij eindelijk eens die gele kaart kreeg. Toen hij die uiteindelijk kreeg, nam hij meteen de doeltrap. Ja,dan mag je wel ingrijpen wat mij betreft. En van gister weet ik niet. Dolberg was er toch echt serieus langs op een gevaarlijke positie.
1 0
Red Devil
Lekker 3 wedstrijden schorsen die hijo de puta.
1 -1
PetervanAmsterdam
Hopelijk een gevalletje hoogmoed komt voor de val.

Ajax maakt nu iets meer kans op een resultaat in Madrid en Ramos krijgt mogelijk twee wedstrijden schorsing. De UEFA heeft eerder dit seizoen Porto-speler Corona ook met een extra wedstrijd geschorst na dergelijke uitspraken na een bewust gepakte gele kaart.
0 0
MPAjax
gaap, laat ze maar eens de beslissingen van de schijtrechters tijdens de wedstrijd onder de loep nemen want dit slaat natuurlijk nergens op

dit is symbool politiek om mensen af te leiden waar het echte probleem zit
3 -1
onderkantlat
Beste bij Real gisteren.
1 -1
..::Rootje::..
Echt he? Wat een enorme respect heb ik voor deze man. Zat er overal tussen en deed dat met de kleinste moeite. Wanneer je denkt dat de bal voor de aanvaller is, komt hij er op het laatste moment nog tussen. En dan heb ik het nog geeneens over zijn doelpunten gehad. Wat een magistrale speler!

Eén van de beste aller tijden.
2 -3
Ajacied33
Enorme respect nog wel.....toe maar. Het is in mijn optiek gewoon een valsspeler, een matennaaier. Mo Salah bewust uit de CL finale geschopt, tegenstanders altijd provoceren en gisteren dus een bewuste kaart tegen Ajax pakken. Met andere woorden, hij neemt Ajax niet zo heel serieus, denkt dat de pot al gespeeld is. Teringlijer is het gewoon, maar jij mag "enorm veel" respect voor hem hebben
3 0
..::Rootje::..
Dus jij mag hem 'gewoon' een "teringlijer" vinden en ik mag geen enorm respect voor hem hebben? Beetje raar.

Daarnaast heb ik het over zijn spel en manier van verdedigen..ik heb het nergens over zijn provocaties en vies spel.

Maar, ik ga iemand als jou verder niets uitleggen. Ramos is en blijft gewoon één van de beste aller tijden. Basta.
0 -1
AjaxCitizen
Aller besten aller tijden. Ga toch weg man. Heeft veel te vaak van die vuile maniertje nodig om tegenstanders af te stoppen. Valt in het niet met legendes als Maldini, Nesta, Cannavaro, Stam etc.

Verder lijk je meer Real supporter dan Ajacied. Je hebt zeker nog een nat broekje na woensdagavond?
0 0
..::Rootje::..
'Eén van de beste aller tijden'

Begrijpend lezen.

Voor de rest ben ik het met je oneens.
0 -1
NoFX
Zo eentje die beter in je eigen team kan henben dan in die van de tegenstander..
1 -1
JCr14
Wat hoop ik op eenzelfde scenario als gisteren maar dan dat de kansen van ons er wel in vliegen. 1-3 en dan die kop van Ramos in beeld
3 0
4xEC1
Haha echt hè! Niet alleen is het echte hoogmoed, hoe dom kan je zijn om ziets in de pers te roepen?
0 0
Welja
Mooi voor hem.

Kan ie volgend jaar met een schone lei beginnen.
4 0
PetrusKeizer
ik troost me maar met de gedachte dat Ramos buiten t veld een ontzettend fijne, sociale gozer schijnt te zijn. Als ik tegen m zou spelen zou ik m graag t ziekenhuis inschoppen. Ik bedoel: voordat hij de kans krijgt t bij mij te doen :) . Nee, niet iemand waarvoor ik naar t stadion ga. Schopper en etterbak 1e klas. Net als die Pepe dat was. Verder: hard verdedigen zonder flauwekul is OK.
0 -1
Ajacied33
Hij schijnt buiten het veld juist een arrogante kwal te zijn ook. Dat las ik ergens. Maar ken hem niet natuurlijk, dus weet niet
1 0
Rentokill
Als hij dat gezegd heeft in de mixed zone dan zijn er getuigen. Als ik UEFA was zou ik een onderzoek instellen. Maar o wacht. Dat is niet in het belang van de UEFA en Real.
1 0
Ronaldinho020
Onderzoek naar wat kerel? Is toch niet tegen de regels. Iedereen zag dat hij deze kaart bewust pakte. Get over it man.
0 -4
Jariiii
Bewust een kaart pakken is zeker weten tegen de regels.
4 0
JariJari
Ja zeker, zijn al vaker mensen (langer) voor geschorst.
0 0
Ronaldinho020
Excuses, dan is dit mij dit ontgaan in het verleden.
Heb teams vaker namelijk in de CL een bewuste kaart zien pakken en daar zelden iets over gehoord.
1 0
JariJari
Het moet wel bewezen worden natuurlijk. Dat kan bijna alleen als je dom genoeg bent het toe te geven.
0 0
stefanwillem
Hou liever je gore muil valse matenaaier die je der bent. Ik gun je niks dan ellende en die hele corrupte stinkclub van je ook.
3 -1
ajaxx123
Walgelijke gozer, maar wat een klasbak.
4 -3
Stamstadam
Klasbak, haha. Ga toch fietsen.
2 -2
Ronaldinho020
Dan heb jij er bar weinig verstand van. Misschien is dat fietsen wel wat voor jou?
1 -2
Adam24
Heerlijk dat hij er bij de return niet bij is. Hopen dat we die zelfoverschatting van het opzettelijk geel pakken kunnen afstraffen.
2 0
AjaxBaggio
Gaat zeer moeilijk worden. Maar als Ajax zonder angst speelt (zoals gisteren). Is alles mogelijk.
Real is wel één van de weinige clubs die in staat is, om een hele wedstrijd achterover te leunen en dan met 1 snelle uitbraak te scoren.

En met Vini op de flanken zijn ze dé ultieme counter ploeg.

Dus de 0 houden zie ik niet gebeuren. Maar ja, 1-2 en verlengen. En dan heel Bernabeu zien zweten. Ik zie het wel zitten hoor.

Maar dan zul je de kansen die je krijgt wel echt moeten afmaken.
0 0
AFCA.
Ik klamp mij vast aan de gedachte dat we uit bij Bayern ook gewoon met 1-4 hadden kunnen/moeten winnen.
En wat zou het heerlijk zijn dat die Ramos een bewuste schorsing pakt en dat Ajax dat Real helemaal zoek tikt en door gaat. Kan hij mooi volgend seizoen zijn schorsing uitzitten.
0 0
amthree
Het enige verschil met bayern is dat hun ook als ons de bal willen, en real liever de bal niet heeft en gaat counteren.
0 0
Schip
Als dat zou lukken...echt...ik zou in 2010 nog niet uitgenoten zijn. Sterker nog: nooit. Een Panathinaikos ontsnapping, maar dan nog mooier.
0 0
Ajacied33
Wat is dit een naar mannetje en wat is Real Madrid toch een vieze smakeloze nare club. Gatverdamme
2 -1
TontoKarnaggel
Ach, we lijden al jaren, onder corruptie, onder oneerlijke concurrentie, onder de eufamaffia en zijn scheidsrechters en nu dus ook weer onder de var.
Dus rot lekker op met je "we weten hoe we moeten lijden". Je hebt geen idee wat het is, lamlul.
5 -2
trodat4030
Mag hopen dat de uefa die ‘damage-control’ tweet negeert en hem lekker 6 potjes schorst. Hij was gewoon knetterstom om voor de camera te vertellen dat t bewust was, iemand heeft hem daar op gewezen en toen heeft men snel deze tweet eruit gegooid om het af te zwakken.
3 0
Toon meer reacties