Tete: 'Met die instelling bleef ik bij Ajax ook knokken'

BVeenstra, 13-02-2019 om 12:00, 3940 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Kenny Tete is, na een mindere periode bij Olympique Lyon, nu een belangrijke kracht bij de Franse topclub. In gesprek met Voetbal International vertelt de oud-rechtsback van Ajax hoe hij er bovenop is gekomen.

Rond half november knokte Tete zich in de basis, waarna een reeks van wedstrijden volgden. 'Het voelde echt als een overwinning dat ik mezelf had teruggevochten', zegt de Amsterdammer, die een knokker is. 'Ik bleef tegen mezelf zeggen dat je pas mag opgeven als je alles hebt gedaan wat in je vermogen ligt. Met dezelfde instelling ben ik destijds bij Ajax blijven knokken. En dat leverde me uiteindelijk een mooie transfer naar Olympique Lyon op.'

In Frankrijk is Tete naar eigen zeggen ook een betere speler geworden. 'Vooral in aanvallend opzicht ben ik bij Olympique Lyon een betere speler geworden. Vroeger was dat aspect van mijn spel nog weleens een kritiekpuntje. En verdedigend ben ik gegroeid door het hogere niveau van de tegenstanders met wie je te maken krijgt. Kortom, ik ben completer geworden.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FernandoRedondo
Hadden we vanavond goed kunnen gebruiken op Vinicius jr. Je zou er toch niet aan moeten denken dat Mazraoui niet speelt vanavond en we Kristensen in de basis mogen verwachten. Die kan er gewoon helemaal niks van.
1 0
behangdelul
Kon nog geen bal op 3 meter overspelen. 1 op 1 een tijger maar liep vaak te lang mee. Geen gemis voor de RB had hem wel eens rcb
0 0
BrandjeXL
Vergis ik mij nu maar hij is toch door achterdeur bij Ajax vetrokken en ook nog eens als bankzitter?
0 0
Bky
Enorme prutser.
0 -1
Web
Ja als je niet wil ( kan ) inversteren in spelers, kun je dat zeggen
0 0
Bky
Als een speler in Ajax 1 debuteert die essentiele basistechniek mist, kun je beter afscheid nemen ipv er onnodig veel tijd in gaan steken.
0 0
Web
Begon sterk bij Ajax, Frank haalde het beste uit hem, Bosz zag niets in hem
Waarom niet werken aan zijn zwakke punten? Dat zijn de echte trainers, spelers proberen beter te maken, Elghazi, Riedewald en Tete hadden pech dat Bosz bij Ajax trainer werd.
Bazoer had een te hoge pet op van hem zelf, daar kan ik begrijpen dat een trainer je liever ziet vertrekken, al ben ik er nog steeds van overtuigd dat hij een ideale box to box speler kan worden, maar zal hij toch snel in de spiegel moeten kijken, anders is het te laat
0 0
RusselWestbrook
Een bal aannemen ga je echt niet meer leren als volwassen voetballer. Dat, en vrijwel alles wat met techniek te maken heeft, moet je in de jeugd al leren anders is het gewoon te laat.

Ook kon ie na een jaar trainen onder Bosz nog steeds niet doordekken. Dat, gekoppeld aan zijn slechte basistechniek, maakt hem compleet ongeschikt voor Ajax.
0 0
Murtagh
had hem liever erbij dan veldman
0 0
Hans Kraay Jr.
Gelukkig speelt Veldman ook niet bij ons.
0 0
kaashaas
Tis een jongen met veel kwaliteit.. opbouwend had hij bij Ajax veel kunnen leren en was hij verder geweest dan nu.
Hij had ook basis kunnen staan in het Nederlands elftal.
2 0
BokkieBokstra
Koeman laat hem in ieder geval niet vallen en is wel gecharmeerd van hem. Al deed Dumfries het ook goed in Oranje en die heeft ook wat.
1 0
Schip
Ja, zijn echt twee totaal verschillende spelers. Dumfries komt graag op en is een onstuimig stuk energie, Tete is beheerst en een mandekker pur sang, die op zijn best is als hij alleen een spits hoeft uit te schakelen. Al scoorde hij ook nog weleens.
1 0
Nicoonzeredder
Had hem toch liever nu gehad ipv Mazraoui
5 -3
Schip
Prima gozer, een zeldzame verdediger omdat hij echt een pure mandekker is, die een tegenstander zonder grote overtredingen kan neutraliseren. Ik heb genoten van zijn blocktackles, verdedigende acties en onverzettelijkheid. Onder de Boer waren er legio wedstrijden waarin hij een van de besten van het veld was. Bosz had hem ipv Veltman moeten opstellen, maar toen speelde die uitblijvende verlenging al een rol. Speelde dan weer fantastisch in de EL, onder meer tegen Lyon.

Dat rancuneuze, zoals hieronder, heb ik nooit begrepen. Tete is echt staal in de defensie, al is hij opbouwend niet bijzonder.
1 -1
Ajax#1900
Dat komt ook omdat hij verdedigend helemaal niet zo ijzersterk is. Hij staat vaak helemaal verkeerd. Is z'n man vaak kwijt en moet dan repareren met een tackle.
1 0
Ruff Rhythim
Ekte ekte knokker.....eehhh...?
0 -1
Ajax#1900
Hij kwam er in doordat de vaste back geblesseerd raakte, maar oké
0 -1
SkilledAtSoccer
Hahahahahahahahahahahahahhaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
0 -5
Lazell
Als er iets lachwekkend is ben jij het wel.
0 -1
SkilledAtSoccer
Jeetje, wat ben jij stoer zeg!
0 -1