Tevreden Matusiwa: 'Het is wel wennen'

ThijsZwagerman, 10-02-2019 om 14:25, 3018 views, De Graafschap |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-huurling Azor Matusiwa verloor zaterdagavond met De Graafschap met 4-0 op bezoek bij Feyenoord. Matusiwa speelde zelf een prima wedstrijd, maar baalde vooral van de manier waarop De Graafschap in De Kuip op achterstand kwam. Toch is hij wel blij met zijn tijdelijke overgang naar de laagvlieger. 

'Ik vond dat we in de eerste helft goed speelden. We stonden als team prima en hadden het voor elkaar. We hielden ons goed staande, maar het is zonde dat we door een onoplettendheid achterin op achterstand kwamen', zo stelt Matusiwa op de officiële website van De Graafschap.

De verdedigende middenvelder ontving na afloop lof voor zijn optreden, maar onder die positieve kritiek blijft Matusiwa nuchter. De huurling viel op door zijn vele intercepties. 'Ik probeer altijd op die manier te spelen en mezelf vast te bijten in mijn directe tegenstander. Vanuit een onderschepping zoek ik dan de aanval.'

Ondanks het feit dat de Ajacied blij is met zijn overstap naar De Graafschap, bleek het wel een grote overgang. 'Het is wel wennen omdat het anders voetballen is dan bij Ajax, ook omdat ik nu op het hoogste niveau speel. Dat ik die kans krijg vind ik heel mooi, maar ik ben er nog niet. Ik ben tot nu toe wel tevreden over hoe het gaat en ik kan hier nog veel leren en sterker worden.'

Onlangs sprak Ajax Showtime al met Matusiwa. Dat interview lees je hier terug.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Die hadden we goed kunnen gebruiken de laatste weken.
6 0
GvanAchteren
Volgend seizoen snel terughalen deze man en inbouwen in Ajax 1. Bewijst tevens dat het planmatig verhuren van talenten voor wie de stap van jong naar 1 te groot is, meer aandacht verdient.
4 0