Illegaal vuurwerk wordt harder aangepakt

NielsOpdam, 16-01-2019 om 15:15, 2932 views, Eredivisie |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Alle Eredivisie- en Eerstedivisieclubs, de KNVB, de politie, het Openbaar Ministerie, de gemeentes en het Ministerie van Justitie en Veiligheid gaan het illegale vuurwerk rondom en tijdens voetbalwedstrijden in stadions of trainingscomplexen harder aanpakken. Dat meldt de KNVB via haar website. 

Alle eerdergenoemde partijen, die vertegenwoordigd zijn in de zogenoemde 'Regiegroep Voetbal en Veiligheid', hebben per direct afgesproken om harder op te treden tegen illegaal vuurwerk rondom voetbalwedstrijden. Allereerst wordt het afsteken van vuurwerk op de tribunes harder aangepakt. Ten tweede wordt er geen illegaal vuurwerk meer afgestoken bij de laatste trainingen. 

Als derde regel noemt de KNVB het in gesprek gaan met fans over alternatieven. Ook worden er geen uitingen van illegaal vuurwerk gedaan op de officiële communicatiekanalen. De laatste regel is dat alle overtredingen strafrechtelijk worden vervolgd. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Dezelfde mensen die achter het verbod staan bewonderen de sfeer in Turkse en Griekse stadions. "Zo iets zie je nooit in Nederland". Nee omdat jullie zuurkoppen dat te risicovol vinden. We worden in Nederland steeds meer als domme idioten gezien die niets kunnen. Alles moet worden geregeld en gedaan door 'professionals'. Want u als domme burger bent daar veel te dom voor. En alleen al dat beleid maakt dat mensen alleen nog maar dommer en dommer worden.

Ik ben ook tegen het gooien van exploderende bommen richting mensen (of zoals bij Onana).. Maar een rookbommetje in de gracht.. poeh hee, wat erg.
3 -2
KlasseLasse
dan moet ik bekennen dat de controle bij de ingang ook echt dramatisch is hoor
1 0
Restored
Iedereen neemt die dingen gewoon in zn onderbroek mee of steekt ze in hun anus en dan onder een spandoek afsteken dat ga je niet voorkomen
0 -2
AmsterdamFM
Welkom in Nederland, waar we alles wat enigszins risico met zich mee kan brengen dan maar gewoon verbieden. Waar de klassieker als wedstrijd al jaren is vermoord, zal de laatste training ook de das om worden gedaan. Chapeau! Nog een paar jaartjes en dan zitten er alleen nog makke lammetjes in het stadion en vervolgens gaan zeuren dat de stadion leger en leger raken.
3 -3
Aspers73
Ja, maar straks wel met zijn allen op de schaats als er ijs ligt met alle doden en andere ongelukken die dat met zich meebrengt. Ik zou zeggen, verbied alle schaatsen!
0 -1
Aspers73
Zo mooi als een Europa Cup wedstrijd begon in jaren 80 en 90 wordt het nooit meer. Dat was ZO indrukwekkend, hele stadion in vuur en vlam. En er vielen nooit doden. Bijv Ajax-Parma....kutwedstrijd maar tenminste was het vuurwerk wel gaaf! https://www.youtube.com/watch?v=deLDSmlJ5JU
0 0
Mario65
Ik vind een verbod meer dan prima.
Het brengt veiligheid want vaak brengen supporters ook kinderen mee naar een wedstrijd en zit niemand op ongelukken te wachten.
Ook spelers zoals laatst Onana zitten niet op een bom om de oren te wachten.
Simpelweg zwaar bestraffen..
Voor wie het hier niet mee eens is; wordt eens volwassen !!
5 -4
RJB1979
Het woord illegaal doet vermoeden dat het gewoon een kwestie van wetgeving handhaven is.
4 0
UltimateKaos
De meeste fakkels/rookbommen zijn in principe legaal om te hebben. Het afsteken mag alleen in een noodsituatie. Dat is dus over het algemeen niet in of bij het stadion.
Vind het persoonlijk wel sfeerverhogend, maarja het kan ook onveilige situaties opleveren...
1 0