'Kloof met Ajax en PSV een momentopname'

NielsOpdam, 16-01-2019 om 07:45, 8035 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jan de Jong, directeur van Feyenoord, denkt dat de kloof tussen Ajax, PSV en Feyenoord maar tijdelijk is. Dat vertelt De Jong op de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord, geciteerd door De Telegraaf.

Nu Ajax steeds rijker wordt en de grenzen overgaat, lijkt dat een bedreiging voor de Rotterdammers. 'Nee, nee. Als het geld tegen de plinten klotst – en dat hebben ze knap gedaan bij Ajax – is het makkelijk om dat soort keuzes te maken.' Wel ziet de Feyenoord-directeur dat Ajax succesvol is in de Champions League. 'En dat doet iets met het merk. Toen wij vorig jaar in de Champions League uitkwamen, deed dat ook wat met de club.'

Toch erkent De Jong wel dat Ajax groter is in de wereld dan Feyenoord dankzij Johan Cruijff. 'Dat is gewoon een feit.' Het gat tussen Ajax, PSV en Feyenoord is momenteel groot, maar dat vindt De Jong een momentopname. 'Ja, gewoon foto’s…' De Jong vindt Europees voetbal ook cruciaal in het bijblijven of afhaken bij de top twee. 'Als je vijf jaar achtereen geen Europees voetbal zou hebben, kom je op een grote achterstand (ten opzichte van Ajax en PSV, red.).”

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Koekepeer
Het verschil zoals dat nu is, is inderdaad een momentopname. Het verschil wordt namelijk alleen maar groter.
0 0
JanTa
De Jong komt ook uit de wereld van de media en zoals iedereen weet is dat 1 grote droomfabriek.
0 0
CruijffiaansNouriaans
Wel lekker moment BAM
0 0
AlexIbarra
Rotterdams realisme is ver te zoeken..
Maar ze kunnen nog 18 jaar teren op hun 5 prijzen met deze ‘gouden generatie’. (1titel, 2x beker, 2x JC schaal).

Dus laat ze maar.
1 0
mgtow
Het is te merken dat hij bij de NOS gewerkt heeft. De hoeveelheid onzin uit zijn bek bereikt bizarre proporties.
0 0
Ajax27
Ajax op dit moment groter dan Feyenoord, en dat komt door Cruijff. Nee Jan, dat komt door een uitstekend beleid wat er de afgelopen jaren sinds de revolutie is gevoerd. De juiste mensen op de juiste plekken laten groeien. Bij Overmars de riem strak getrokken waardoor ie heel creatief met weinig centjes moest zijn. Door zich in China en Amerika te profileren gaan we voor de lange termijn. Allemaal beleid.. weinig Cruyff. Natuurlijk is de naam Cruijff ontzettend groot en belangrijk voor Ajax, dat weet iedere persoon met ook maar 1 hersencel. Maar Cruijff heeft niet het beleid gevoerd de afgelopen 10 jaar, dus een beetje respect naar de RVC en de heren op hoge posities binnen Ajax mag wel.
3 0
Dolblij
Wat een prutspraat van die kerel. Toen ze vorig jaar CL speelden deed het inderdaad wat met de club, ja, 3 punten en kansloos eruit. En wat voor toptalenten zijn er de afgelopen jaren uit hun jeugdopleiding gekomen of die ze door goed scouting aan hebben getrokken en die ze voor mooi geld konden verkopen? Niks uit 010. En dan die praatjes?

Jan, your dick is not big enough to get into a pissing contest with us.
3 0
Murph
Ze zoeken nog een verteller voor het sprookjesbos in de Efteling (sprookjes van feyenooit.)
1 0
Piejotter
Los van het feit dat ik het gat tussen Ajax en Feyenoord alleen maar verder zie groeien vind ik dat deze mijnheer een "kak-ineus " kapsel heeft. Krijg jeuk als ik dit soort types zie brrrrrrr.
0 0
Caparzo
Je weet zelf beter Jan..
0 0
Ajaxadept
Als deze man "het echte verhaal" had verteld was de club in een nog grotere negatieve spiraal terecht gekomen. Maar wat interesseert ons het beleid van die club eigenlijk, met Ajax gaat het immers heel goed. Hoop de komende 10 jaar ook, kijken wat dan de kloof is meneer de Jong!
0 0
Bullmajor
Hij kan moeilijk de waarheid vertellen op hun nieuwjaarsreceptie: Het elftal is kut, de tainer kan niks, de algemeen en de sportieve directeur kunnen helemaal niks, het stadion staat gelukkig nog, dankzij duct tape en tie wraps.... Gelukkig wordt ons veld nog altijd als beste gezien door heel Nederland. Alleen jammer dat er maar 1x per jaar echt gevoetbald wordt, namelijk als Ajax langskomt....
4 0
Lazell
We gaan aan het eind van het seizoen 3x de jaarbegroting van Feyenoord krijgen voor 2 spelers, die wij ook nog eens vrij mogen besteden. Vooral blijven slapen, denken dat het tijdelijk is en niks veranderen. Lopen wij ondertussen nog wat verder uit.
1 0
Van Reenen
Nou, nou. Niet zo negatief over die club. Over 16 jaar worden ze weer kampioen van Nederland en dat is voor die club een fantastische prestatie tussen het geweld van Ajax en in mindere mate van 040. Tja, je moet je als club ergens op richten, nietwaar De Jong.
0 0
Jaridebeste
Hahahaha

Hahahaha tuuuurlijk
1 0
Joseph
Als momentopnames 20 jaar duren, kan ik mij daar wel in vinden. Verwacht geen verschil te zien in de volgende momentopname..
1 0
Redrum
Het winnen van de titel was voor Feyenoord een momentopname.
2 0
ARUCAMBA
Heeft deze meneer de laatste 20 jaar in een grot gewoond, moment opname?
0 0
TontoKarnaggel
Zolang het beleid daar gevoerd wordt door figuren als deze de jong en een van geel, zou ik me als feyenoordsupporter maar gaan voorbereiden op een heeeel lange momentopname.
2 0
3*stars*3
Wishfull thinking....

Hoorde laatst dat v Geel 55mil heeft geïnvesteerd in 8 jaar en Fey heeft in die 8 jaar 110mil terug gezien.
Nee, geen winst van 110mil maar 55 mil winst.
En dan moeten ze Wim Jansen en de jeugdtrainers dankbaar zijn en Koeman omdat hij jeugd kans gaf (moest ook!).
Want vooral de jeugdspelers brachten miljoenen in het laatje; Indi, De Vrij, Clasie etc.
Aankopen Pelle en Janmaat brachten ook wat op maar verder is aan en verkoopbeleid van Fey echt dramatisch.

Maar zolang die supporters kunnen roepen dat Ajax 4 jaar helemaal niets heeft gewonnen en dat ze blij zijn met een beker en JC schaal, dan gaat het voor hun goed.
Fey, “de cupfighters” van NL....
1 0
Redrum
In de afgelopen jaren is er zelden tot nooit een aankoop daar met winst verkocht. Als dit al zo was kon die winst weer weggestreept worden tegen het salaris dat ze betaald hebben waarschijnlijk. De eigen jeugd die Koeman heeft gebracht heeft ze simpelweg gered, anders hadden ze nu al niet eens meer bestaan misschien. Maar zoals je al zegt, hun mentaliteit zorgt er met name voor dat ze er zo voorstaan. Als je genoegen neemt met het winnen van de beker terwijl je het hele jaar voor spek en bonen meespeelt in de eredivisie zit er iets totaal niet goed. Plek 2 leverde vorig jaar meer op dan de bekerwinst en daardoor staat Ajax nu nog in de CL te voetballen. Dan is dat helemaal niets in Amsterdam natuurlijk zeer relatief. Er is een reden dat Ajax en psv de beker al jaren niet serieus nemen en dat is omdat ze strijden om de titel en daarmee sowieso al meer bereiken dan een kwalificatieticket EL. Als Feyenoord elk jaar de beker wint en Ajax elk jaar tweede wordt dan wordt de kloof alleen maar groter en groter.
0 0
3*stars*3
Ik ken wel wat kritische Feyenoorders, die ook inzien dat die bekers en JC schalen troostprijsjes zijn.
Zijn vooral de jongere fans, die niet verder kijken en met alles tevreden zijn.
Logisch want lange tijd was het helemaal niets daar.
Dit seizoen gaat het ook niets worden, zolang Ajax in de beker blijft. ;-)
Maar hoofddoel is die schaal natuurlijk.
0 0
chloorbestendig
Het is dus een momentopname, maar als je 5 jaar achtereen geen europees zou hebben dan word de kloof groter... gelukkig ziet de toekomst voor feyenooit er zo goed uit dat ze zich over europees voetbal geen zorgen hoeft te maken. De pareltjes uit de jeugdopleiding gaan nu ervaring opdoen bij kampioenenkweker Dordrecht en straks worden er een paar ervaren rotten uit de Slowaakse 1e divisie gehaald om net als Ajax een perfecte mix tussen talent en ervaring neer te zetten. De miljarden uit de CL kunnen ze wel vast in de begroting zetten.
4 0
AlexIbarra
Prachtig geformuleerd. :)
0 0
AlexIbarra
Prachtig geformuleerd. :)
0 0
AFCAMM
Klopt. Maar het is wel een moment dat al enkele decennia duurt.
1 0
Bky
- Gras is blauw;
- De lucht is groen;
- Een bal is vierkant;
- De kloof tussen feyenoord met Ajax en PSV is een momentopname.
7 0
gebruikersnaam
een moment van 20 jaar
3 0
RJB1979
Jan de Jong bij Feyenoord, John de Jong bij PSV. Ik vind het verwarrend.
0 0
trodat4030
Vind je dit al verwarrend? Zullen we t dan maar niet over Luuk, Frenkie, Nigel en Siem hebben? Anders sta je straks écht te tollen..
3 0
RJB1979
hehehe.
0 0
Redrum
Dan hebben ze ook nog eens beide de uitstraling van een zak hooi om het nog verwarrender te maken.
2 0
BokkieBokstra
Ben het wel eens dat het een momentopname is, al zal het geld wel een rol spelen. Maar dat Ajax en PSV er zo bovenuit steken is inderdaad een momentopname. Beide clubs hebben een een goede combinatie van hele goede voetballers. Als Ajax volgend jaar Ziyech, de Jong, De Ligt kwijt raakt dan ziet het er ook weer anders uit.
2 -2
Lazell
Het verschil is dat we dan wel 170 miljoen rijker zijn die we vrij mogen besteden, tegenover een jaarbegroting van onder de 50 miljoen voor Feyenoord. Plus de ruime 100 miljoen eigen vermogen. Een gat van bijna 300 miljoen noem ik geen momentopname.
0 0
Schwalbino
Mee eens. Toen AJax de internationale successen aan elkaar reeg was er ook een onoverbrugbare kloof. Een paar jaar later was die weer een stuk minder onoverbrugbaar. Toen Ajax naar de beurs ging en een nieuw stadion kreeg was er eveneens sprake van een 'onoverbrugbare' kloof. Een paar jaar later zag het er weer anders uit.
1 0
Redrum
Het kan altijd in een paar jaar tijd weer naar elkaar groeien als Ajax achteruit gaat en feyenoord vooruit. Er zijn alleen op dit moment geen enkele aanwijzigingen dat Feyenoord zich gaat verbeteren de komende jaren en dat zal ook heel moeilijk voor ze worden. Hun spelers zijn niks waard en hun talenten zijn niet goed genoeg. Daarom komen ze nu met dat nieuwe stadion als een soort ultieme poging om de aansluiting te vinden, maar als ze niet uitkijken staat er daar straks echt een heel sneu elftal te spelen. Dan is die gegarandeerde 25 miljoen per jaar echt niet genoeg om er nog wat moois van te maken.
2 0
Schwalbino
Zolang Ajax met verstand en visie wordt geleid zoals nu gaat geen enkele club Ajax inhalen. Sar en Overmars zouden gewoon nog 20 jaar moeten blijven.
0 0
Redrum
Precies, Ajax heeft eindelijk een goeie basis en een goed beleid samengesteld waarmee ze nog lange tijd verder kunnen. Ajax heeft als enige topclub in Nederland daadwerkelijk aan de toekomst gedacht en daar gaan we de komende jaren de vruchten van plukken.
0 0
Ajaxvooraltijd
Hahaha ben je sarcastisch?
1 0
BokkieBokstra
Nee, realistisch en voetbal is een sport van de waan van de dag.
1 -1
Duif63
Jan "de Jager" lachwekkend figuur, ex subsidieslurper van de NOS. Zou een typetje van Jiskefet of van Koot en de Bie kunnen zijn, maar hij bestaat echt. Hoe is het mogelijk.
1 0
Liam
Haha moet ik ook telkens aan denken. Doe hem een clownspak aan en hij kan zo in BlackAdder mee spelen. Als het geile neefje van Captain Darling
2 0
Ajaxvooraltijd
Bij de NOS al lachwekkend kutbeleid gevoerd met ieder jaar weer aan het overheidsgeld infuus door mismanagement (verbrassen van belastinggeld aan nutteloze projecten en spullen) en het aanhouden van amateurs zoals Arno Vermeulen en Twan van Peperstraten. Maar nu dus bij Feyenoord met subsidies en leningen een veel te duur stadion bouwen, het weg gooien van geld door spelers zonder restwaarde aan te trekken of te huren en het aanblijven van v Bronckhorst en v Geel. Ja veel succes daar in Rotterdam om ons in te halen of op gelijke hoogte te komen. Zeker met zo'n directeur!
3 -1
Liam
Als je eenmaal bij Studio Sport werkt dan blijf je daar de rest van je leven zitten. Ook al kun je letterlijk helemaal niks. Tom Egbers zit er nog steeds, kan nog steeds niet presenteren. Als je kleurloze zak hooi bent kun je daar altijd terecht, het is echt niet te geloven. Er is werkelijk iemand met maar enige vorm van charisma. Henry Schut wordt gezien als een talentvolle presentator. Die gast blinkt alleen uit als beeldbuisslaapmiddel....man man.
0 0
BokkieBokstra
Voetbal en sport kijk ik het liefst op de nationale omroepen, NOS, BBC, ARD. Alles wat hier in handen van de De Mol komt verandert in een draak. CL bijvoorbeeld, een draak van een programma, smeren met beelden tot diep in de nacht. Gelukkig is een schakelprogramma op de ziggo.
3 -2
Ajaxvooraltijd
Ja sorry maar ik dacht dat je met je laatste reactie een grapje maakte, laat ook maar. Als jij geniet van een CL wedstrijd op de nos met Arno vermeulen als commentator en een stel verschrikkelijke open deur analisten dan kan ik het maar beter zo laten.
2 -1
BokkieBokstra
Moet eerlijk zeggen datik zelden me erger aan commentatoren of ze moeten het hele bont maken, zoals Siert de Vos. Ben ook niet heel enthousiast over de commentator op de Veronica CL. Plus voor Veronica zijn de analisten. Advocaaat, de Boer, Gijp, Derksen.
1 0
DarkDefender
Het probleem is dat je tegenwoordig CL moet halen om nog een rol van betekenis te kunnen spelen en de komende jaren zie ik ze niet verder komen dan plek 3. Als Ajax het geld slim investeert in de selectie lopen ze alleen maar meer weg.
1 0
Redrum
CL spelen is inderdaad belangrijk voor de inkomsten. Maar alleen CL spelen zoals Feyenoord en psv de afgelopen jaren gedaan hebben is één ding, maar daadwerkelijk meespelen in de CL zoals Ajax dit jaar doet is weer een ander ding. Dat is nog weer even een groot verschil qua inkomsten. Feyenoord en psv komen niet veel verder dan de startpremies.
7 0
Juichtoon
Als je 40 jaar tijdelijk noemt mij best. Dan blijft de oplossing ook nog wel even uit.
7 0
Redrum
Precies, zo'n opmerking is tekenend voor het totale gebrek aan realisme bij Feyenoord en het gebrek aan besef dat ze er heel slecht voorstaan. Als je maar blijft roepen dat het allemaal wel meevalt en als je het winnen van de beker als een geslaagd seizoen blijft zien dan ga je als club die kloof met Ajax en psv echt niet dichten.
5 0
Francisco81
Dan heb je er als directeur van een zogenaamde topclub echt niks van begrepen. Die kloof is er al jaren en die lijkt ook zeker niet te verdwijnen de komende jaren, zelfs niet met een nieuwe badkuip. Of dachten ze daar nou echt dat de klof gedicht was toen ze per ongeluk kampioen waren geworden 2 jaar terug. Als Ajax en PSV allebei top zijn in een seizoen (zoals dit seizoen het geval is) dan zullen zij nooit maar dan ook nooit mee doen om de titel.
6 0
Lazell
1x kampioen in 20 jaar en ze denken dat ze de aansluiting weer gevonden hebben, maar eigenlijk doen ze het net zo goed als AZ en FC Twente een paar jaar geleden.
1 0
Redrum
Wat een totale dwaas. Met zo iemand komt Feyenoord geen steek verder. De kloof is immens groot en dat drukt zich niet alleen uit in begroting of eigen vermogen. Kijk alleen al naar de waarde die de selectie van Feyenoord vertegenwoordigt ten opzichte van die van Ajax. Kijk ook maar even naar de Europese prestaties van beide clubs. En dan durft zo'n vent nog te zeggen dat de CL-campagne van Feyenoord ook wat met hun club gedaan heeft. Nou, ik denk niet dat Feyenoord veel reclame voor zichzelf gemaakt heeft die campagne. Ze gaan nu de komende maanden als een gek bedelen om 150 miljoen euro bij elkaar te krijgen en hebben al aangegeven zelf geen enkele euro in te kunnen leggen. Die club gaat eerder de afgrond in dan dat ze de kloof met Ajax dichten.
7 0
AjaxCitizen
'...Toen wij vorig jaar in de Champions League uitkwamen, deed dat ook wat met de club.'

Ja. Het deed inderdaad wel wat met de club. Enige wat het met de club deed, is dat het maar weer eens pijnlijk duidelijk werd dat jullie het lachertje in Europa zijn. Tegen AS Trencin overigens ook. Dat is in ieder geval geen momentopname.
13 0
Redrum
Ja kijk eens wat die CL-campagne met de waarde van hun spelers heeft gedaan zeg. Opeens zat heel Europa achter Vilhena, van Beek en Jörgensen aan. Met man en macht hebben ze die binnenboord weten te houden, maar Amrabat was niet tegen te houden voor een onweerstaanbaar bod van 3 miljoen euro.
25 0
Ajacied33
Hahahahha prachtig
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Echt een hele goeie directeur voor die kakkerlakken ;-j
0 0
Rhythim
Als dit nou toch het uithangbord van je club moet zijn....man man wat een sjappie is dit toch haha...
1 0
Amsterdam Loyals
Met zo’n directeur hoeven wij niet bang te zijn dat ze ooit de aansluiting gaan vinden met Ajax... mijn hemel
12 0
Simon1
Er zit ook een kloof tussen het verstand van jou en Ajax.
3 0
kaashaas
Een door gesnoven haven slaaf zal het helemaal met hem eens zijn... maar zodra er 1tje bij zit met maar 1 hersencel
Zal hij die denken dat deze directeur een volslagen mesjokkenaar .
4 0
AFCAPolarBear
Vind hem een erg slechte directeur van Feyenoord. Een uitstraling van een headbanger, wat niet representatief is voor een Nederlandse topclub (Feyenoord wil dat graag zijn en met zulke achterban zeker in potentie de 2de club van Nederland). En dan komt ie ook nog met populistische uitspraken dat het gat een momentopname is! Wees eens kritisch naar je eigen (en die van je voorganger) beleid en concludeer dat je een verkeerde koers vaart. Wees niet te trots om dezelfde koers (hetzij met minimaal 5 jaar achterstand) als Ajax te gaan varen. Alleen inzetten op jeugd, geen onverantwoorde aankopen/salarissen betalen. Feyenoord zal niet zoveel geld voor een "mislukte" speler krijgen als Ajax, maar ze kunnen zeker PSV aftroeven op lange termijn. Dan ga ik ook met spanning en haatgevoelens op de tribune zitten bij de Klassiekers.
0 0
trodat4030
Uitstraling van een headbanger? Vind je? Ik vind het meer een Beethoven-type (in die tijd droeg men ook lang haar, al dan niet in de vorm van een pruik). Ik denk dat je in dat stadionnetje van hun makkelijk 50.000 man vind die meer op een headbanger lijken dan deze koorknaap..
2 0
kampioen0809
De kleinzerigheid druipt er weer van af. Wat komt het er toch allemaal moeilijk uit...
Ik snap het wel, het doet pijn.
0 0
Babayaka
Hmm Ajax heeft ook ietsje meer gewonnen in Europa en ook iets vaker beter gepresteerd in Europa.
Halve finales, finales ect ect. Fnurd is gewoon een nederlandse suptopper tegenwoordig Niveau Utrecht Twente AZ zeg maar.
4 0