Sneijder maakt in zomer keuze over toekomst

BVeenstra, 14-01-2019 om 07:55, 3685 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Het begint er steeds meer op te lijken dat de voetbalwereld binnenkort afscheid moet nemen van Wesley Sneijder. De middenvelder twijfelt steeds meer over het beëindigen van zijn - geweldige - carrière, zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Het contract van de middenvelder bij Al-Gharafa loopt in de zomer af. 'Ik wil dan pas een beslissing nemen', zegt Sneijder, die zich nog steeds top voelt. 'De enige twijfels die ik zou hebben om te stoppen, worden elke wedstrijd weer de kop ingedrukt', aldus de Utrechter, die het voetbal nog veel te leuk lijkt te vinden om nu al te stoppen.

Toch wordt ook Sneijder een 'oude' man, zo merkt hij. 'Het is niet meer zoals het geweest is. Ik ga toch meer pijntjes voelen. In de zomer word ik 35 jaar. Dan wil ik het voor mezelf gaan evalueren. Ik heb bijna altijd alles gespeeld. Dat ga je gewoon merken. Ik wil zo lang mogelijk door blijven gaan en voel me superfit, maar het is ook een mentale beslissing.'

Er bestaat zelfs een kans dat Sneijder weer in Nederland gaat voetballen. De middenvelder wil graag meer tijd doorbrengen met zijn gezin. 'Mijn vrouw Yolanthe werkt veel in Nederland en is daar nu ook weer een nieuwe serie aan het opnemen. We combineren het goed, hoor, en tegenwoordig is het met Facetime en dat soort dingen allemaal makkelijker. Maar ik wil mijn gezin bij me hebben. Waar dat dan is, is niet belangrijk', zegt hij.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OntlastendeMiddenvelder
Je kan me toch niet vertellen dat er geen sportieve uitdaging zit bij Al-Gharafa?
0 0
DeWijsneus
Gewoon een jaartje er bij nemen joh.
0 0
WouterBerg83
Wat Kuyt voor Feijenoord is, is Sneijder voor Ajax. Een echte held, clubman in hard en nieren. Laat maar terugkomen en nog één of twee jaar zijn enorme bak ervaring, drive en inzicht op de jonge gasten overbrengen.
0 0
Caparzo
Sneijder is een pure, pure broodvoetballer. Niks meer en niks minder, geveinsde clubliefde. Wat heb je aan dat geneuzel van "Ajax is mijn club" als het altijd "nu is het nog te vroeg" was om terug te keren, toen je er nog (enigszins) toe deed?

Ik weet wel, de romantische tijd van spelers die van hun club hielden en er loyaal aan waren ligt (op een heel enkele uitzondering) achter ons, maar toch.

Deze gast begint nu te spinnen dat Ajax zijn club is bla-bla, omdat hij weet dat dat de beste weg is naar een trainerschap. Dat terugkomen had je eerder moeten verzinnen Sneijder, blijf dus nu maar weg met je zogenaamde Ajax-hart. Ga lekker naar Utrecht.
0 0
Stroeve
Ik begrijp je goede bedoeling., maar vind het vervelend als Ajacieden worden vergelijken met Dirk Kuyt, dat vind ik zo’n drol op een stokje.
1 0
tyzinho
Je moet niet raar opkijken als voor FC Utrecht kiest. Hij steekt veel geld in z'n amateurclub, 1e klasse zaterdag uit Utrecht, waar die is opgegroeid. Volgens mij ook nog weleens contact gehad met V Seumeren.
0 0
Stamhoofd
Zie ik ook wel gebeuren inderdaad. Het tempo van Ajax gaat hij ook niet meer halen denk ik.
2 0
Ajax27
Veel voor de club en het Nederlandse voetbal betekend. Zo iemand altijd een mooie deal aanbieden, want na het voetbal gaat hij gegarandeerd met iets anders in het voetbal door.
1 0
Markopantelic007
Ok we zijn geen liefdadigheidsinstelling, maar wat Sneijder betreft, ZEKER halen inderdaad als het mogelijk is. Met zijn drive en ervaring een enorm voorbeeld de jeugd. En hij sprak zich geloof ik pas ook uit over niet te vroeg een transfer maken.
1 0
Ajax27
Daarom ook "...zo iemand", als in iemand die veel voor het Nederlandse voetbal heeft betekent, en jarenlang in de top heeft rondgewandeld. Of ie nu lekker met de jeugd aan de slag gaat, als techniektrainer, als weet ik het... Sneijder is 1 van de boegbeelden van de laatste toplichting van het NL elftal. Die wil je gewoon bij je club hebben.
0 0