Real hanteert ander systeem tegen Betis

SJvanveen, 13-01-2019 om 23:00, 8879 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Real Madrid heeft zondagavond met 1-2 gewonnen bij Real Betis. De Madrilenen stonden lang met hun rug tegen de muur, maar gingen in de slotfase toch met een nipte zege ervan door. 

Santiago Solari, coach van De Koninklijke, greep de wedstrijd in Sevilla aan om een ander systeem te hanteren. Real speelde met drie centrale verdedigers, wing backs en twee spitsen. Het pakte goed uit, want Luka Modric bracht Real in de eerste helft op voorsprong.

In de tweede helft speelde de Champions League-houder heel wat defensiever en dat bracht Betis meer in de wedstrijd. De thuisploeg viel continue aan en dat betaalde zich uit. Een goal van  Sergio Canales werd na toedoen van de VAR goedgekeurd. Door een late vrije trap van Dani Ceballos won Real Madrid in de absolute slotfase alsnog. Zo won Real met 1-2. Karim Benzema viel uit met een blessure aan zijn vinger. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
433metdepuntnaarlinks
Weg kwijt ... Keylor Navas keepte weer eens, de achterhoede wil zich te veel manifesteren (Ramos), het middenveld (Kroos en Modric) is nog steeds niet echt in vorm en voorin is het roulette. Systeem omgegooid, Bale geblesseerd, Benzema nu weer een pijntje en zo kabbelt het maar voort.

Het is en blijft Real en het blijven prachtige wereldspelers die een wedstrijd in 1 moment kunnen beslissen maar die hebben wij ook. Een wisselvallig Real wat moet winnen tegen Ajax, jonge honden, hongerig, de underdog en hopelijk tegen die tijd nog altijd in goede vorm ... Er liggen zeker kansen, kan niet wachten tot het zo ver is!
3 -1
AFCAHOOLIGAN
klote Rabobank!!!
0 -1
Redrum
De trotse CL-winnaar van de afgelopen 3 jaar is blijkbaar niet te trots om anti-voetbal te gaan spelen. Ik weet wel weer wat ons te wachten staat in de Arena straks.
0 -1
goajaxgo
Prima. Zolang ze met veel geluk winnen verandert er niks.
0 -1
Vazajax
Het spel van Real Madrid was werkelijk niet om aan te gluren. Ze zetten 11 man op eigen helft en wachten totdat de tegenstander de bal verliest en willen vervolgens kansen creëren in de omschakeling. Als Ajax met veel druk, balbezit en hoog tempo speelt kunnen ze dit Real verslaan. Maar wij moeten wel durven ook een beetje terug te zakken op de eigen helft, anders is er gewoon te weinig ruimte.
1 -1
Broekzak
Parkeer de bus als nieuwe tactiek. koninklijke onwaardig natuurlijk. ik geloof ook iets van 32% balbezit.
2 -1
3sterrenAjax1
24% zelfs. bizar!
1 -1
behangdelul
Was vanavond weer schraal bij Real Madrid....even die vorm vasthouden!
4 -1
Sterspeler
Zolang we van onze eigen kracht uitgaan en niet met ontzag spelen (zoals de eerste 15 min tegen Bayern uit gebeurde) kunnen we hen gewoon uitschakelen.
1 -1
Ajax95Duivendrecht
Nu deze teruggetrokken formatie vanavond zeker in de 1e helft zo verrassend goed werkte voor Real, ben ik erg bang dat Solari dit tactische trucje ook tegen ons gaat herhalen. Ik denk dat Real ons veelvuldig aan de bal gaat laten, zich massaal gaat terugtrekken op eigen helft en zal gaan loeren op de tegenaanval.

Als dat het geval wordt, zou het zomaar eens een heel vervelend tweeluik voor ons kunnen worden met een tegenstander die elke bal blind gaat wegrossen. Ben bang dat we dan een wedstrijdbeeld à la Man United in de EL-finale gaan krijgen, iets wat Ajax al jaren niet ligt.
5 -2
Bedero
Ik verwacht inderdaad dat Real zich zal laten zakken, maar het spelbeeld zal niet zo worden als jij beschrijft en niet zoals het was tegen United.

Real rost de bal echt nooit naar voren, zij hebben ten eerste geen targetman voorin staan die lange ballen naar voren in de ploeg kan houden. En ten tweede heeft Real juist de perfecte spelers (Marcelo, Carvajal, Modric, Kroos) om bij balverovering met korte combinaties en snelle omschakeling over de grond een counter om te zetten.

Denk wel dat als Real Ajax laat voetballen dat Ajax kapot gecounterd wordt. Heb liever dat Real zelf probeert te voetballen, maar we zullen zien.
3 -1
Bensco
klopt en met Bale hebben ze een snelle buitenspeler die menig speler eruit rent. Deze nieuwe spelopvatting beschouw ik gevaarlijker dan degene de dominantie vorm die ze eerder nastreefde. Dit is puur resultaat voetbal, en resultaat moet Solari halen natuurlijk.
0 -1
Sterspeler
Dat zou kunnen, maar we hebben dit jaar wel een zeer goede verdediging en een trainer die het tactisch goed heeft neergezet. En laten we eerlijk zijn, hoewel Lainez het blijkbaar anders ziet, Real Betis komt qua kwaliteit niet eens in de buurt van Ajax.

PSV doet hetzelfde in de Eredivisie en die ploegen tuinen er allemaal in. Dat wil niet zeggen dat Ajax dat probleem ook gaat krijgen in eigen huis.
3 -1