Basisplaats lonkt voor Tete na blessure Rafael

ThijsZwagerman, 15-12-2018 om 19:50, 2735 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kenny Tete lijkt zich op te kunnen maken voor een vaste basisplaats. De oud-Ajacied kon tot dusver niet rekenen op veel speeltijd, maar door een zware blessure van zijn belangrijkste concurrent, Rafael, is kans op speelminuten voor Tete aanzienlijk toegenomen.

Rafael werd afgelopen vrijdag geopereerd aan een bovenbeenblessure. De verwachting is dat de Braziliaanse oud-speler van onder meer Manchester United twee tot drie maanden aan de kant staat. Door de blessure van Rafael had Tete al basisplaatsen tegen Lille, Stade Rennes en Shakhtar Donetsk en de komende tijd lonkt er dus meer speeltijd voor de rechtsachter.

Tete kampte begin dit seizoen zelf ook met blessureleed en speelde mede daardoor tot aan november slechts één wedstrijd. Wel bleef bondscoach Ronald Koeman de 23-jarige verdediger oproepen voor Oranje en in het Nederlands elftal kwam de back dan ook vaker in actie. Zo had hij basisplaatsen in de Nations League-uitduels met Frankrijk en Duitsland. Sinds die wedstrijden komt Tete ook bij zijn club weer meer aan bod.

Verwacht jij dat Ajax een 4-0 overwinning boekt op De Graafschap? Zet in en krijg 7 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!