'Keizer verrast ons met offensieve speelstijl'

BVeenstra, 15-12-2018 om 13:35, 7280 views, NOS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

In Portugal is men blij verrast met Marcel Keizer als trainer van Sporting Portugal. De Portugese topclub draait sinds het aantreden van de oud-trainer van Ajax op volle toeren. Bovendien scoort de ploeg ook aan de lopende band. 'Hij verrast ons met zijn offensieve speelstijl', zegt de Portugese journalist Ricardo Quaresma van A Bola tegen de NOS.

'We kenden hem alleen van Ajax. We wisten niet wat we moesten verwachten', vervolgt de Portugese verslaggever. 'Hij doet het heel goed, Sporting speelde voor zijn komst niet goed. Nu is het spel heel aantrekkelijk. Sporting scoort veel, maar verdedigend kan het wel beter. Dat zie je aan de manier waarop ze tegentreffers incasseren, maar Keizer is er pas een maand. Hij heeft tijd om daaraan te werken.'

Volgens Quaresma is het belangrijk dat Keizer met Sporting 4-3-3 (voorheen 4-5-1) is gaan spelen. Bovendien is het plezier terug bij de spelers. 'Bij Bas Dost en Bruno Fernandes zie je dat plezier ook terug. Die spelen ook beter dan aan het begin van het seizoen', zegt de journalist, die niet uitsluit dat Sporting voor het eerst sinds 2002 kampioen wordt. 'Als Keizer zo blijft doorgaan, kan dat best wel weer eens gebeuren.'

Denk jij dat Dusan Tadic namens Ajax de openingsgoal maakt tegen De Graafschap? Zet in en krijg 4,5 keer je inzet terug!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Daarom heb ik ook nooit medelijden met trainers die bij Ajax worden ontslagen. Als Ajax op je CV staat als trainer zijnde krijg je te maken met belangstelling die je nooit eerder hebt gehad. Keizer heeft totaal geen track record en mag nu een Portugese topclub trainen, puur omdat ie een blauwe maandag hoofdtrainer van Ajax was. Wat een geluksvogel.
1 0
Cello
Het is Marcel Keizer gegund!. Leuk dat zijn Sporting P. het zo leuk en veelal goed doet!.
3 0
Stroeve
Ik laat me graag verrassen maar ik heb nooit een grote trainer in deze man gezien. Ik kreeg de zenuwen als hij interviews gaf. Heel hectisch.
3 -2
Maxwell5
Gelukkig ligt het dan niet aan jouw perceptie.
0 0
stopperspil
Zijn ontslag was helaas de enige optie om Bergkamp wegtewerken heb ik begrepen
4 0
3sterren
Apart hoe mensen zich trainers herinneren.
Ik zelf herinner mij Keizer als een coach die ook na het drama, zijn team aanvallend liet spelen.
Hij vestigde bij Ajax zelfs een record: het aantal wedstrijden gewonnen met drie doelpunten verschil.
Hij probeerde de spelvreugde weer in het spel terug te krijgen.
Dat hij dat nu weer flikt bij Sporting is voor mij geen verrassing.
Wat gun ik deze sympathieke man/Ajacied het grote succes.
6 -1
BokkieBokstra
Klopt helemaal, bij Ajax zag je in de loop van ook het plezier en goede voetbal weer terugkomen met mooie resultaten. Was een schandalige actie van Overmars en van er Sar wat ze Keizer geflikt hebben in zo een treurige en moeilijke situatie. Gun hem ook het allerbeste.
2 -2
Vlieske
Porto?
0 0
3sterren
Bedankt ...
0 0
Libero
sPortong Lissabon ;)
0 0
De Stift
Ik gun die man deze resultaten. Hopelijk weet hij het vast te houden. Is echt waardeloos behandeld door Overmars. Hoewel ik blij ben met hoe het nu gaat -Ten Hag en het team gaan lekker- was het ontslag van Keizer (en het gedwongen vertrek van Bergkamp) echt een smet op het blazoen.
3 -1
mercurius3
Hou toch op. Alle supporters vroegen om het ontslag van Keizer, en dan doet Overmars het, en dan is het volgens sommigen weer schandalig. Bovendien: Keizer mag God op z'n bloelte knieën danken dat ie zonder enig track record Ajax mocht trainen en nu ook Sporting daardoor. Verder een goeie vent.
1 0
Wereld
Onder Keizer speelden wij ook wel aantrekkelijk voetbal, maar wij waren defensief ook kwetsbaar onder Keizer.

Ik weet niet zo goed wat ik van hem moet vinden (voor een topclub).
In ieder geval was het bij ons geen juist moment om hem te ontslaan.
Het vertrouwen was denk ik al weg na de Europese uitschakeling, maar toen konden ze het niet aan hem toeschrijven i.v.m. de trieste gebeurtenis met Nouri.
Na de uitschakeling van de beker was echter geen goed moment, we speelden steeds beter en hadden net PSV met 3-0 (of 2-0) verslagen. We worden sowieso eigenlijk altijd wel (redelijk vroeg)
uitgeschakeld in de beker.

Je moet er ook rekening mee houden dat hij geen nieuwe aankopen kreeg en we Dijks terug moesten halen, die dus al 2 of 3x afgeschreven was.
1 -1
Horrontelli
Typerend voor de voetbalwereld. Relatief mindere tegenstanders en een aantal overwinningen achter elkaar. Bij een nieuwe trainer is dat zijn verdienste. Dat het verdedigend niet goed staat wordt hem niet aangerekend.

Over een half jaar spelen ze tegen een paar sterke tegenstanders, ze verliezen en dan is het zijn schuld dat het verdedigend niet goed staat en dat er aantrekkelijk wordt gespeeld en veel wordt gescoord komt niet meer door hem.
1 -2
4xEC1
Die journalist stipt juist wèl aan dat het verdedigend beter moet ook al verrast Keizer daar. Dus de negatieve kant wordt ook genoemd. Is niet alleen hosanna dus.
2 0
Horrontelli
Met daarna: 'maar hij is pas net begonnen'. Dus het wordt hem niet aangerekend. Dat is ook mijn punt.
3 0
Youri08
Vind de problemen achterin een gevolg van aanvallender spelen. Is inherent aan elkaar.
2 0
insectenverdelg
Je verhaal klinkt een beetje als Bosz bij Dortmund....

Ik,vind dat Keizer in t zwaarste half jaar ooit bij Ajax, te snel is gewipt. Alleen t was een coup om Bergkamp weg te krijgen en daar was Keizer maar een pionnetje in.
5 0
Bensco
klopt maar even los daarvan heeft Horrontelli wel gelijk. Keizer heeft tot nu toe 5 uit 5 gehaald wat knap is maar eigenlijk ook wel moet tegen zulke tegenstanders. De echte test komt na de winter pas want dan moet die vrij rap achter elkaae tegen Porto, Braga en Benfica terwijl hij in diezelfde periode ook nog eens wedstrijden in de Europa League moet spelen. Voor Keizer is het belangrijk dat hij 1. het vertrouwen in het team flink laat groeien door deze serie voort te zetten en 2. hij het verdedigend wel sterker moet neerzetten. De club moet op zoek maar een defensieve versterking en/of een goede coach die dat kan aanvullen. Anders wordt het echt een exacte kopie van Bosz zijn avontuur bij Dortmund.
1 0
Youri08
Yep, politics
1 0
3sterren
; )
So true ...
1 0