Oranje gaat over Duitsland heen op FIFA-ranking

NielsOpdam, 29-11-2018 om 14:00, 4775 views, FIFA |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Nederlands elftal is na de goede wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland in de Nations League over het laatstgenoemde land heen gegaan op de FIFA-ranking. Dat meldt de FIFA.

Oranje staat door de goede prestaties op de veertiende plaats op de wereldwijde ranglijst. Daarmee is het Nederlands elftal over Duitsland heen, dat op de zestiende positie is terug te vinden. Voor het elftal van bondscoach Ronald Koeman is het de hoogste notering sinds 2015. Vorige maand klom Oranje al van plek zeventien naar plek vijftien. De veertiende plaats wordt wel gedeeld met Zweden, dat na overwinningen op Turkije en Rusland drie plekken steeg. Beide landen hebben 1560 FIFA-punten.

België blijft de FIFA-ranking aanvoeren, ondanks dat het zich niet voor de Final Four van de Nations League plaatste. Wereldkampioen Frankrijk staat op de tweede plek, met één punt achterstand op onze zuiderburen. Brazilië maakt de top drie compleet. WK-finalist Kroatië staat op de vierde plaats en Engeland is de nummer vijf. Daardoor blijft de top vijf onveranderd op de nieuwe FIFA-ranglijst.

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de collectie voor  Champions League-artikelen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Caparzo
NL zit binnen een paar jaar weer daar waar we horen, in de top 5. België heeft de slag gemist, de Gouden Generatie is er niet in geslaagd een grote prijs te winnen, en gaan dat ook niet meer doen. Frankrijk zal de komende jaren wel op 1 staan, Brazilië op 2. Strijd zal gaan tussen paar landen om plek 3-6, waaronder NL.
0 0
AjaxForEverAjax
BE heeft op het EK20 nog een heel goede kans !
0 0
TontoKarnaggel
Finaly, the naturel order of things has been restored....
0 -1
Mario65
Na het tijdperk "Blind en Hiddink" is het onder Koeman weer leuk om naar te kijken.
De weg omhoog is duidelijk zichtbaar..
Op naar de top 3
1 0