[Update] Ook Lloris is lovend over De Jong

BVeenstra, 16-11-2018 om 07:05, 12210 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

De bondscoach van Frankrijk, Didier Deschamps, is behoorlijk gecharmeerd van Frenkie de Jong. Dat blijkt uit de teksten van de Fransman, geciteerd door De Telegraaf, voorafgaand aan de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk. 

'Ze speelden vorige maand goed tegen Duitsland en België en ze maakten het ons in september ook een uur erg lastig', richt Deschamps zich eerst nog op de gehele Nederlandse ploeg. 'Vooral Frenkie de Jong heeft indruk op me gemaakt. Hij heeft geweldige technische kwaliteiten.'

Nederland speelt aanstaande vrijdag in De Kuip tegen Frankrijk in de Nations League. Maandag moet Oranje vervolgens tegen Duitsland, de andere tegenstander in de groep. De ploeg van Ronald Koeman staat daarin op plek twee.

Update - 07.05 uur (16 november 2018) - Ook Lloris is lovend over De Jong

Ook Hugo Lloris, keeper van het Franse nationale elftal en Tottenham Hotspur, is erg te spreken over Ajax-middenvelder Frenkie de Jong. 'De Jong is een speler met een heel grote toekomst, maar Nederland heeft meer goede spelers', citeert De Telegraaf de Franse keeper. 'Memphis Depay, die we allemaal kennen uit de Franse competitie, is een fantastische speler. En Jasper Cillessen vind ik een sterke doelman, ook al is hij bij FC Barcelona tweede keeper.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
Minimaal € 100.000.000
0 0
Fieldman
Nu echt iedereen hem de hemel in prijst, mag er best wel een keer wat kritiek komen.

Namelijk dat hij veel te veel in posities speelt waar hij het elftal niet mee helpt. Veel te vaak de bal ophalen bij de verdediging, waar niemand hem aanvalt.
Middenvelders als Modric, Busquets, Lucas, De Bruyne en Kroos durven en kunnen de bal in drukke gebieden ontvangen. De herinnering dat Frenkie dit ook goed kan is steeds meer aan het vervagen. Want hij hangt het merendeel van de tijd tegen de verdediging aan, of begint vanaf Tagliafico met de opbouw.
Frenkie moet het zichzelf wat moeilijker gaan maken en meer in drukke gebieden gaan spelen.
3 -6
Freddy Al
Het doel moet nooit zijn dat je het jezelf moeilijker gaat maken, beter worden door jezelf uit te dagen is iets anders.
1 0
Remark
En die penalty die hij forceerde in het vijandelijke strafschopgebied, die valt zeker ook in die eerste categorie. Terechte kritiek, prima, maar met zulke baarlijke nonsens prijs je jezelf alleen maar de stront in.
0 0
godenzonenssuper
Want het zal verder niets met de instructies van Ten Hag te maken hebben he?
4 0
chrisjuhhh
Gelukkig heeft Frenkie de Jong veel zelf kritiek en dat siert hem enorm .
3 0
geDaante
Je richt de kritiek alleen op de verkeerde. Frenkie wil juist aanvallen en liever wat dieper spelen, Ten Hag niet, die wil hem vooral opbouwend gebruiken. Zakt in naar linksback als Tagliafico hoger gaat staan, etc.

Is allemaal tactiek van Ten Hag.

Overigens ook wel logisch dat De Jong de bal komt halen, hij zorgt namelijk vrijwel altijd voor een perfect voortzetting en daarmee grotendeels de opbouw.
8 -1
Freddy Al
Eens, Frenkie is echt een uitzonderlijke voetballer, hij is echter ook nog steeds bezig te ontwikkelen, maar hij heeft zowel offensief als defensief kwaliteit.
Zijn snelle handelen en spelinzicht vind ik uitzonderlijk.

Frenkie is een opbouwer pur -sang, hopelijk mogen we nog lang van hem genieten.
0 0
ETM
Klopt wel, Schone speelt als uitvalbasis, en knijpt ruimtes. Frenkie meer als opbouwer en ook aanvallender. Schone legt ook minder risico in zn spel dan toen hij als 6 speelde. Anderzijds zijn zowel Frenkie als Schone vaker aan de bal in de opbouw dan Schone bijv voorheen op 6. Omdat toen de inspeelpass naar hoger op het veld ging. De rol van de 6 was toen veeleisender mbt tot doordekken.
Echter zijn zowel Schone als Frenkie echte controleurs daar waar Ten Hag hoog inzet op zowel positiewisselingen van de voorste 3 als hoog spelende backs.
Echter denk ik wel dat Frenkie zn kwaliteiten nog optimaler moet leren inzetten. Met de ook inschuivende Blind kan Frenkie nog meer tussen de linies spelen, waar hij dan wel minder tijd aan de bal zal krijgen. Hoe Ten Hag het precies ziet is uiteraard niet duidelijk.
0 0