'Meest complete rechtsback Tete moet meer spelen'

BVeenstra, 15-11-2018 om 13:45, 5872 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bondscoach Ronald Koeman vindt dat voormalig Ajax-verdediger Kenny Tete meer moet gaan spelen. De oefenmeester is wel erg tevreden over de kwaliteiten van de rechtsback en om die reden is hij opnieuw geselecteerd.

'Ik vind hem de meeste complete rechtsback in de selectie', citeert De Telegraaf Koeman tijdens de persconferentie. 'Hij heeft een aantal interlands gespeeld waar ik zeer tevreden over was. Verdedigend is hij erg sterk, maar in Frankrijk kwam ook de 1-1 bij hem vandaan. Hij gaf de voorzet op Ryan Babel.'

Bij Olympique Lyon speelt Tete lang niet alles en daar maakt Koeman zich dan ook zorgen over. 'Hij heeft, mede door zijn blessure, niet de regelmaat van wedstrijden. We hebben daarover gesproken. Hij moet meer gaan spelen, maar is dusdanig belangrijk dat ik hem iedere keer selecteer. Dat is op basis van wat ik zie op de trainingen.'

Tete speelt sinds de zomer van 2017 bij Olympique Lyon. De 23-jarige rechtsback kwam vorig seizoen nog tot 22 optredens in de Ligue 1, terwijl dat aantal dit jaar pas op één officiële wedstrijd staat. Die wedstrijd speelde Tete in het afgelopen weekeinde.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jackwolf
In het land der blinde is éénoog koning...
2 0
RusselWestbrook
De meest complete???

Haha wtf, is ie dronken?

Dit is wel een beetje het failliet van het Nederlandse voetbal. Een voetballer die amper een bal aan kan nemen compleet noemen. Tsjonge jonge.
6 -6
AlexIbarra
Tete is inderdaad een bruikbare speler maar compleet?

Ik zag het echt wel in hem zitten maar waar ik bij Veltman misschien 6 of 7 keer per helft denk: je vertraagt de boel een beetje, ligt dat bij Tete op het dubbele.
Maar er is weinig concurrentie. Hij is verder dan Dumfries, Nous speelt voor Marokko, Karsdorp lag er lang uit, Hateboer is het niet en ook Janmaat bankt veel.

Als je 3-5-2 of 5-3-2 speelt is het van belang dat de backs vooruit iets bijdragen.
Als je DeLigt-VanDijk-DeVrij al centraal hebt en ook nog Blind voor de as, is het zonde om met backs als Veltman of Tete te spelen. Dan zie ik in de toekomst liever echt complete spelers als Sinkgraven, Vilhena of Bazoer daar invulling aan geven.
3 -1
Caparzo
Ons centrum is op termijn wellicht het beste op aarde, op de vleugels kun je dat ook niet hebben, maar om alles RB en LB (dus ook T) af te schrijven als 0% gaat wat ver. Optimaal is het niet, maar slecht ook zeker niet. Onder de streep hebben we geen onaardige laatste linie.
0 0
trodat4030
Volgens mij zegt dit gewoon alles over de andere beschikbare rechtsbacks.
2 0
WantAmsterdam
Echt hè, en die man is bondscoach...
2 -2
geronimo
Kenny Tete terug halen , een echte rechtsback
3 -12
Ajax27
Eens. Ik weet niet wat velen in Mazraoui zien, maar ik zie het niet.
2 -8
Ozymandias
Mazraoui is in de opbouw positioneel geweldig waardoor er meer variatie in het opbouwspel van Ajax aanwezig is dan wanneer er een type Tete op rechtsback staat. Daarbij heeft Mazraoui een veel groter voetballend vermogen. Verdedigend heeft hij nog veel te leren en het zou me niet verbazen als hij uiteindelijk toch weer op het middenveld komt maar ik vind Mazraoui een prima back.
4 0
trodat4030
De meeste mensen hebben een tv met bewegende beelden, niet enkel met teletekst. Anderen komen regelmatig in stadions en zien het live. Maar op teletekst zie je idd het verschil niet echt tussen Tete en Mazraoui, dat geloof ik graag.
2 -2
Ozymandias
Wat een flauwe opmerking trodat4030. Waarom niet gewoon inhoudelijk op hem ingaan?
3 0
Middenweg401
Mazraoui is uiteraard aanvallend veel sterker (logisch ook qua achtergrond), en ik geniet van zijn acties, maar ik vind hem toch vaak de zwakste schakel.
2 0
WantAmsterdam
Ehm, omdat hij gewoon een bal fatsoenlijk aan kan nemen en vooruitverdedigen?
2 0
AjaxfanRuben
Nee joh Mazraoui past veel beter bij de aanvallende speelstyle van Ajax
6 -1