Koeman blij met verhuizing naar Zeist

BVeenstra, 15-11-2018 om 13:10, 3946 views, NOS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Bondscoach Ronald Koeman ziet een groot voordeel in de verhuizing van Huis ter Duin in Noordwijk naar de KNVB-campus in Zeist. Daar slapen de spelers in Hotel Woudschouten, dat afgelegen ligt.

De trainer ziet in dat Oranje naar elkaar toegroeit. 'Ik vind het leuk dat mijn spelers dingen samen doen. Ik ben zelf ook van de spelletjes, maar niet van de spelletjes die de spelers spelen', vertelt Koeman tijdens de persconferentie.

'Ze zijn veel bij elkaar en leren elkaar beter kennen, dat is alleen maar goed', vervolgt de keuzeheer. 'De plek waar we nu zitten nodigt uit tot bij elkaar zitten. De stap die we hebben gemaakt is geweldig', doelt Koeman op de verhuizing van Noordwijk naar Zeist. 'We fietsen met elkaar naar de training. Ze groeien echt naar elkaar toe. En dan word je als team echt sterker.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Afstandsschot
Vilhena in een Oranjeshirt blijft toch schokkend.
2 0
EuforischeRealist
Er zal natuurlijk best een kern van waarheid in zitten maar zien we het hele gebeuren rond het Nederlands elftal niet door een iets te roze bril op het moment?

We hebben Duitsland natuurlijk op het best mogelijke moment getroffen, maar grote delen van de wedstrijd waren zij veruit de betere ploeg. De feestwedstrijd van Frankrijk verloren we gewoon terecht ondanks dat het na rust stukken beter was dan ervoor en al die oefenpotjes waren ook niet super overtuigend.

Daarnaast heeft Koeman aangegeven met een vaste selectie te willen gaan werken, maar heeft hij haast iedere wedstrijd met een andere rechtsback gespeeld.

Ik ben wel benieuwd naar de komende 2 wedstrijden, met iedereen fit kan hij nu aantonen inderdaad voor dezelfde spelers te kiezen en dan moeten er ook resultaten volgen. Bij 2 nederlagen zijn we feitelijk niks opgeschoten, wordt je laatste in de poule en krijg je nog een lange weg naar kwalificatie voor het EK. En dan hoor je echt niemand meer over die leuke fietstochtjes van het hotel naar het trainingsveld.
0 0
Libero
Een jaar geleden stond Oranje er veel slechter voor. Toen werd het volkomen van de mat gespeeld van de toen aanstaande WK. Nu heeft het toch echt wel aangetoond aardig mee te kunnen komen op dat niveau. Niet alleen tegen de huidige en vorige WK , maar ook uit tegen de huidige EK Portugal en tegen #1 van de wereldranglijst België. Of waren dat ook oefenpotten die niet zo overtuigden?
NL staat inmiddels, zonder deelname aan het WK, 15e op de FIFA-ranking waar ze in augustus 2017 nog op een laagste plaats ooit, 36e, stonden.
Met zo'n jonge ploeg zonder echte vedetten reden genoeg tot optimisme, lijkt me.
Of je nou wel of niet van Frankrijk gaat winnen.
1 0
EuforischeRealist
Jij vond België overtuigend? Ja de 2e helft toen de B-keus van België speelde. Je had net zo makkelijk na 15 minuten met 4-0 achter kunnen staan.

Inderdaad we hebben redelijk verdedigd tegen Portugal en goed gecounterd, je vergeet wel te noemen dat we 5 dagen eerder nog compleet werden weggespeeld door Engeland. Verder gelijkgespeeld tegen een Italië wat momenteel weinig voorstelt en nog wat B-landen gehad (Slowakije, Peru).

Enige daadwerkelijke verbetering is dat we minder goals tegen krijgen, maar dat is meer te wijten aan de goede ontwikkeling van Van Dijk en de opkomst van De Ligt dan van daadwerkelijk beter spel.
0 -1
Libero
Over de hele wedstrijd genomen was het aardig gelijkwaardig. Eerste helft vroeg op achterstand gekomen, maar ook vroeg gelijk gemaakt en verder niets weggegeven. Dat je hun wissels (o.a. Carrasco, Meunier, Batsu) B-keuze noemt is prima, maar die van ons waren zeker wereldtop?
Die pot tegen Engeland was idd schipperen, maar uiteindelijk miniem verloren. Maar ik vergat die pot niet hoor, je denkt echter toch niet dat ik die gebruik om mijn argument kracht bij te zetten? ;)
In perspectief geplaatst gaat het gewoon de goede kant op; je kan ook te kritisch zijn op een jonge groep in ontwikkeling.
0 0
nahfahlaar
Nee NL is natuurlijk nog verre van wereldtop, maar je ziet onder Koeman wel vooruitgang en de potentie van de spelersgroep. Het scheelt ook dat spelers zoals de Jong, de Ligt, Pröpper en Depay zich prima hebben ontwikkeld het afgelopen jaar.

Eigenlijk volstaat al een gelijkspel tegen Duitsland voor handhaving. En dan is er best een goede kans dat NL in aanmerking komt voor dat ene EK-ticket.
1 0
AjaxPassion
Ook als ze laatste worden in de poule is er nog niks aan de hand, als ze maar bij de beste 2 nummer laatst zitten. 10 van de 12 clubs in divisie A komen in pot 1 terecht.
0 0
EuforischeRealist
Maar dan moet je vervolgens wel de kwalificatiegroep voor het EK winnen of 2e worden. Als nummer 2 kun je dus makkelijk een sterk land uit de Divisie B treffen en ik zie geen reden om aan te nemen dat we (simpel) winnen van Rusland, Oekraine, Turkije, Zweden, Bosnie, Denemarken en/of Wales. We speelden troosteloos 1-1 tegen Slowakije en die hebben nog geen punt gehaald in een poule met Oekraine en Tsjechie bijvoorbeeld.
0 0