Bosz weigerde PL-aanbod: 'Die man begreep er niets van'

BVeenstra, 14-11-2018 om 12:30, 13941 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Voormalig Ajax-trainer Peter Bosz wacht rustig af tot hij aan de slag kan bij de 'juiste' club. Direct na zijn vertrek bij Borussia Dortmund vorig jaar, kreeg hij veel telefoontjes, maar op dat moment was de oefenmeester nog niet klaar voor een nieuwe klus.

Clubs uit Nederland, Engeland, Frankrijk en zelfs het Midden-Oosten toonden interesse in Bosz, maar de trainer vond weerstand bij zichzelf. 'Ik heb goed naar mijn gevoel geluisterd', zegt Bosz in de nieuwe Voetbal International. 'En mijn gevoel zei vorig jaar toen ik bij Dortmund vertrok: Ik heb er even geen zin in. Om weer te beginnen, vol energie. Ik dacht in het begin ook: Na twee maanden zal het wel weer gaan kriebelen. Maar dat was niet zo. Ik voelde die prikkel helemaal niet.'

In januari kon Bosz aan de slag in de Premier League, maar hij reageerde afwijzend op een telefoontje van een voorzitter. 'Hij zei: “We gaan onze trainer eruit gooien en we willen dat jij het overneemt”. Ik antwoordde: Ik ben vereerd, maar ik denk dat jullie de verkeerde hebben gebeld. De voorzitter zei: “Hoezo?” waarop ik antwoordde: Ik ben iemand die staat voor aanvallend, avontuurlijk en dominant voetbal. Jullie moeten tegen degradatie vechten. Dan hebben jullie een trainer nodig die de boel opzweept en dichttimmert. Daar ben ik niet de aangewezen persoon voor. Die man begreep er helemaal niets van. Ik kon werken bij een club in de Premier League en dat legde ik naast me neer. Maar ik had er gewoon de energie niet voor. Als je ergens instapt, moet je echt honderd procent zijn, anders heeft het geen zin.’

Sinds augustus is Bosz helemaal klaar voor een nieuw avontuur. Het liefst gaat hij aan de slag in landen als Engeland, Spanje, Frankrijk of Italië. 'Maar wel als het perspectief biedt om het op míjn manier te doen. Er zijn heel veel clubs in Europa waar het best een uitdaging zal zijn daarheen te gaan en aan te vallen. Maar ik ben niet achterlijk, zoiets kan ook stap voor stap. Ideaal is het instapmoment in de zomer, maar het kan ook volgende week', aldus Bosz, die een Nederlandse club 'niet logisch' noemt. 'Ik denk niet dat er een Nederlandse club is waar ik naartoe zou kunnen gaan.’

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
kaashaas
Ik vind ten hag het behoorlijk goed doet, ik dacht echt dat hij er geen klote van kon. Hij heeft mij wel overtuigd.

Maar Bosz laten we eerlijk zijn die zette een geoliede machine neer en haalde het maximale uit de groep.
Hij had minder kwaliteit dan ten hag nu heeft.

Zijn filosofie lijkt op die van Cruijff en is geïnspireerd door Cruijff.

In mijn hart zie ik liever Bosz voor de rust in de toko hou ik liever ten hag.
0 0
BarAjax
''ik dacht echt dat hij er geen klote van kon''

Hier ben ik afgehaakt en geloof ik Ajax27 helemaal.
0 0
Ajax27
oh wauw... zoveel onwaarheden in 1 reactie. Lachwekkend gewoon.
0 0
T.reckveugel
Hij wordt nog betaald door Dortmund, dat godsvermogen waar hij bij Ajax zogenaamd met ruzie voor is vertrokken. Hij mag niet eens in een praatprogramma opdraven
0 -4
Ajaxxxisdebeste
Hij heeft de smaak te pakken gekregen bij Ajax en wil eigelijk geen andere club meer in NL.
3 0
AjaxPassion
Haha prachtig.

Maar opnieuw:
Wat een dramatisch gekozen titel weer AS!!
1 0
..::Rootje::..
Wat was volgens jou de beste titel aller tijden geweest? Verlos ons alsjeblieft, oh AjaxPassion.
0 -2
Noxin
De landstitel zou al mooi geweest zijn.
2 0
Cisco2
Bosz: 'ik ben niet achterlijk'

Letterlijke quote uit de tekst en goede clickbait.
0 0
Bensco
Ten Hag is een completere coach, beter in staat om zijn team te managen en heeft een goede balans in zijn speelstijl. Hij heeft echter ook een betere selectie dan Bosz en speelt 4-2-3-1. Bosz mag dan een paar tekortkomingen hebben maar zijn speelstijl is meer des Ajax dan die van Ten Hag.
4 -5
AjaxPassion
Hoe kun je nou zeggen dat ten Hag completer is dan? Dit moet allemaal nog maar blijken. Beide hebben op het moment van spreken ongeveer 1 jaar de tijd gehad.

Ik had het allemaal wel eens willen zien als Bosz de kans had gekregen om door te gaan met wat hij neergezet heeft en zoveel geld mocht besteden als ten Hag.

Ten Hag kwam in een gespreid bedje t.o.v. Bosz.
5 -2
Bensco
Ten Hag zijn manier van trainen is innovatiever, zijn spelopvatting is meer compleet vooral in verdedigend opzicht, hij is een betere team manager en ik vind Ten Hag vooral tactisch zeer sterk.

Bosz is een trainer met een duidelijke filosofie of spelopvatting. 4-3-3 met opkomende backs, hoge druk maar vooral verdedigend naïef. Het nadeel is dat dat ook gelijk zijn enigste spelopvatting is omdat Bosz gelooft dat je jouw wil moet opdringen aan de tegenstander. Aanpassen staat voor hem gelijk aan het initiatief uit handen geven. Hij is geen team manager, er zijn veel mensen onder zijn hoede vertrokken of in conflict met hem geraakt. Niet alleen bij Ajax maar ook bij Feyenoord en BVB. Zijn manier van trainen sluit aan op zijn filosofie, kort en explosief. En alhoewel bijna niemand zo traint in Nederland is het wel een manier van trainen die veel andere trainers toepassen.

Ten Hag is wel degelijk completer. PS: dit komt van een Bosz fanaat ;) ik genoot echt van het Ajax onder hem.
3 -4
Joseph
Het hangt er dan net vanaf wat je "completer" vindt.

Ik vind Bosz een zeer complete trainer, binnen een jaar heeft hij een compleet nieuwe spelopvatting geintroduceert dat hetzelfde jaar nog leidde tot de finale van de Europa League. Ten Hag profiteert nu nog van die aanvallende spelopvatting..

Dat ten Hag meer focust op de verdediging, maakt hem voor mij niet completer. Of hij een betere manager is weet ik ook niet, ook onder Ten Hag hoor je geklaag. Tactisch is Ten Hag zeker niet beter, wel voorzichtiger. Ten Hag zou nooit de finale van de EL halen met dat team, maar zou ook niet zo verliezen van United..
0 0
AFCAsphere
Bosz liet ons leuk voetbal spelen, dat klopt. Maakt het verder uit dat de speelstijl van Bosz meer des Ajax is? Nee, toch? Ik bedoel, onder ten Hag zien we nog steeds aantrekkelijk voetbal en bereiken we er ook mooie resultaten mee in de Champions League. Ik respecteer beide coaches, maar mijn voorkeur gaan uit naar ten Hag omdat hij variatie wilt hebben in de manier van spelen. Het team zit niet vast aan één tactiek. Dus als het niet loopt, dan kan de wedstrijd gekeerd worden.
0 -5
HZMKK
hahaha je leest regelmatig onzin, maar jij spant de kroon!
0 0
Aeter
Nee, hij heeft gewoon gelijk.
0 0
AjaxPassion
Jij snapt er echt geen fuck van hè je neemt Bosz een EL finale kwalijk?!?!?

Weet je nog wel het startpunt waar Ajax vandaan kwam voordat Bosz begon? Ajax vloog eruit tegen Molde en al die flut teams...

Bosz had niet zoveel tijd als ten Hag om er een nieuw systeem in te slijpen en had bovendien veeeel meer werk te doen.
3 -1
Bensco
Ja ik moet ook toegeven dat Ten Hag momenteel een streepje voor heeft. Het is ook alleen maar gissen wat Bosz voor elkaar had gekregen wanneer hij zijn gewenste backs had gekregen en zijn staf naar eigen inzicht had kunnen invullen. Het vreemde is wel dat ik een tijdje geleden al opperde dat we 4-2-3-1 moesten gaan spelen door gebrek aan goede buitenspelers maar toen werd dat gelijk afgeblaft. Nu doet Ten Hag het en is het ineens allemaal goed.
2 -1
ChelseaMan
TH speelt al een tijdje 4-2-3-1, het viel alleen bijna niemand op. De media denkt zelfs dat we nog steeds 4-3-3 spelen. In de eredivisie totaal overbodig trouwens....in Europa met Lasse op het middenveld zelfs in een 4-2-3-1 nog steeds kwetsbaar.
0 0
AjaxPassion
Ik had het ook wel eens willen zien als Ten Hag het van de Boer over had mogen nemen.

Maar dat is alleen maar gissen...........
1 0
Bensco
Had die niet gered. Bosz zijn redding was dat hij zijn vuist op tafel durfde te slaan en versterkingen durfde te eisen na de uitschakeling tegen Rostov. Die kwam in de vorm van Ziyech, die later cruciaal bleek in zijn middenveld. Ik zie Ten Hag zoiets niet eisen van Ajax. Heeft die de persoonlijkheid niet voor.
0 -2
trainerdv
Sorry hoor, maar dit is natuurlijk een kul-argument. Als het aan hem zelf lag, namelijk nog neit klaar voor een nieuwe baan is meeer dan logisch, maar dat je met laaggeclasseerde ploegen per se beton-voetbal moet spelen slaat natuurlijk nergens op.
0 0
Ajacied33
Hoe lekker het ook loopt nu onder TH, Bosz is toch de trainer naar mijn hart. Voor nu hoop ik dat TH ons lekker kampioen maakt en ver brengt in de CL. Maar in de nabije toekomst zou ik graag Bosz weer willen zien als trainer van Ajax 1
5 0
ETM
Voor staat het buiten kijf, het zou voor zowel die kerel als voor Ajax goed zijn als hij nog eens terugkeert.
5 0
ziz0u.
die trainers hebben toch vaak in de afkoopclausule staan dat als ze binnen x termijn een volgende klus beginnen het mee te krijgen bedrag drastisch lager is of vervalt?
1 0
mallerd
Dat was ook meteen het probleem van Bosz, hij wilde tegen elke tegenstander vol gaan aanvallen en proberen te domineren. Het is niet voor niks dat we in de Europa League bijna elk uitduel in de knockout-fase hebben verloren.
2 -10
Cruyffie
Dit is echt een fascinerende reactie. Probleem? We hebben de UEFA Cup finale gehaald. Je praat jezelf volkomen naar de mond. Wat had je dan gedacht, uitduels bij Schalke en Lyon met dikke cijfers winnen??

Het echte probleem in Nederland ligt bij gasten zoals jij die niet snappen wat goed voetbal inhoudt, en focussen op verdedigen en fysieke kracht.
8 -4
AFCAsphere
En vervolgens de finale kansloos verliezen omdat Bosz stoïcijns op dezelfde manier voort bleef kloten. Iedereen zag dat we ontzettend veel moeite hadden tegen United, maar Bosz maakte geen aanpassingen, waardoor we de wedstrijd kansloos verloren. Speel die wedstrijd nog 10 keer over en we verliezen hem 9 keer op identieke wijze. Maar nee, vooral naïef blijven geloven in eigen kunnen hoor.
0 -4
Petterson1964
Ten Hag moest in de zomer door zijn eigen spelers tot de orde worden geroepen, over eigenwijs gesproken.
En wat wist ons aller Erik het geweldig tegen Psv om te zetten toen na een aantal minuten al duidelijk was dat het totaal verkeerd stond he?
3 -1
AFCAsphere
Tot de orde geroepen worden? Echt joh... en geloof jij ook alle andere fictie die Valentijn Driessen in zijn dagboek schrijft? Want volgens hem zijn er meerdere conflicten geweest tussen de selectie en de trainer, maar welke bronnen heeft hij daarvoor? Je snapt toch wel dat drama goed verkocht word, hè? Uiteindelijk liet ten Hag deze selectie verzorgd voetbal spelen en bereikten we voor het eerst de CL groepsfase door drie rondes te overleven, door o.a. Europese sub-topper Dinamo Kiev op te vegen. Niet alleen was sportief succes daarmee gegarandeerd, ook verzekerde wij ons van een flinke smak geld. Maar volgens Valentijn was er een enorm conflict en dat gelooft Petterson natuurlijk maar al te graag, want dat past in zijn straatje met ‘argumenten’ tegen ten Hag. Dat Tadic zegt dat ten Hag beter leerde overleggen met zijn selectie (ook door de Telegraaf geschreven) zegt niets over dat hij ‘tot de orde geroepen moest worden’ door zijn eigen spelers, maar zoals ik al zei, dat past natuurlijk perfect in jouw straatje.

Die doelpunten tegen PSV vielen razendsnel, allen voor de einde van de eerste helft, door persoonlijke fouten. Kon ten Hag dat voorzien? Hij had Wöber kun opstellen, maar zou hij ook zo’n grandioze fout maken als Frenkie? Hij had kunnen wisselen in de eerste helft, maar had dat veel zin bij een stand van 3-0? Ik denk het niet.

Overigens blijf jij maar zo ontzettend makkelijk en kinderachtig terugvallen op PSV, want dat is het enige argument dat je tot nu toe tegen ten Hag hebt. Oh ja, en zijn eerste halve seizoen bij Ajax, maar die situatie heb ik allang weten te relativeren. Het enige wat jij nu doet is het negatieve benadrukken, wat zo ontzettend triest is, maar wanneer mensen het negatieve van Bosz benadrukken dan zijn de rijpen gaar bij Petterson hoor!

Het feit dat jij je hier op AS wilt voordoen als een know-it-all maar vervolgens niet objectief kan oordelen over ten Hag zegt mij genoeg over jou.
0 -2
Petterson1964
Dus De Ligt en Wober hebben dat verhaal verzonnen volgens jou?
0 0
AjaxPassion
Dit is door de Ligt zelf gezegd, wel bij de feiten blijven gozert.

Je zegt iets over kinderachtig en PSV. Maar hoe facking kinderachtig/onmogelijk ben je als je Bosz een EL Finale verliezen tegen Man U met een Budget van 400 Mil aanrekent?
3 0
Horrontelli
Spot on! Op een of andere manier is in de ogen van veel mensen de kwartfinale halen met verdedigend voetbal knap en 'realistisch' en met goed en mooi voetbal de finale halen maar die verliezen naïef.
2 -2
AFCAsphere
Omdat het ook hartstikke naïef is haha! Kom op zeg, je komt zo ver in een Europees toernooi en dan gooi jij je eigen ruiten in omdat het per se volgens Plan A moet. United ontregeld dat kinderlijk eenvoudig, maar we blijven lekker eigenwijs door kloten zonder één kans te creëeren. Als jij dat niet naïef vind, dan ben je of niet objectief, of dan begrijp jij de definitie van het woord niet.
0 -3
AjaxPassion
Leg PSV uit eens uit dan? Niet tof gaan lopen doen over Man U en PSV bagetaliseren.

En ik ben compleet objectief over beide trainers, ik probeer jij als pot verwijdt de ketel persoontje gewoon even een spiegel voor te houden.
2 0
AjaxCitizen
Hoop dat Bosz weer een keer terug komt. Fantastisch seizoen onder hem gedraaid, ondanks dat we prijzen misliepen. Vraag me af hoever we hadden kunnen zijn als hij was gebleven.

Jammer dat het niet boterde tussen hem, Spijkerman en Bergkamp. Maar zulke dingen kunnen nou eenmaal gebeuren binnen een voetbalclub.
10 -3
AJAIXIXIXI
Hoop ergens dat Bosz nog een functie binnen Ajax kan krijgen.
12 -1
Web
Fijn dat weten wij ook weer
Kan nu weer rustig slapen
Maar Bosz alles wat je zegt, kan waar zijn?
Maar ook groot spraak.
De grote clubs die aanvallend willen spelen denken wel drie keer na.
Misschien eens een maandje mee lopen met Ten Hag, die weet evenwicht te zoeken in het spel, denkt aan de rest verdediging, kun je nog heel van opsteken.
3 -17
Ozymandias
Bosz was een geweldige hoofdtrainer voor Ajax die ervoor heeft gezorgd dat Ajax voor het eerst in vele jaren weer Europees echt van zich liet spreken. Zonder de basis die Bosz twee seizoenen geleden heeft gelegd was het Ajax van nu veel minder ver geweest. Hij heeft na een aantal donkere jaren onder De Boer ervoor gezorgt dat Ajax weer attractief is gaan voetballen.

Wat maakt het nu uit wat Bosz deed voor zijn periode bij Ajax en waarom zouden we ons vasthechten op de manier waarop hij is vertrokken? Van beide kanten hebben ze dat onhandig opgelost en als Overmars toen al de macht in handen had gehad was Bosz nu waarschijnlijk nog hoofdtrainer van Ajax geweest. Ik hoop dat hij in de toekomst na een aantal succesvolle seizoenen onder Ten Hag terug naar Ajax komt.
1 0
Bensco
Jezus, een aantal donkere jaren onder De Boer? 4 kampioenschappen, tal van goede wedstrijden en een hoop talenten die onder Frank hun debuut mochten maken. Ik vind dit vrij respectloos naar een trainer die een hoop betekend heeft voor de club.
0 0
Kuningast
Jij hoeft niks meer te zeggen over 'kinderachtige' reacties...
4 0
Petterson1964
Wellicht dat Bosz mee kan lopen tijdens Ajax-Psv en Heracles-Ajax.
Dan is het wel hopen dat Ten Hag zelf ook iets opgestoken heeft.
4 -4
AFCAsphere
Haha, jij kan echt geen goed woord over ten Hag spreken, hè? Altijd maar terugvallen op het puntenverlies tegen Heracles en PSV, maar geen enkel goed woord over kwalificatie voor de CL en de daaropvolgende campagne in de groepsfase.
0 -2
AjaxPassion
Dit is gewoon Web een spiegel voorhouden. Dit is namelijk exact de manier hoe Web het ook aanpakt.
1 0
JPM
Man, man. Wat ben jij toch ontzettend kinderachtig. En dit zeg ik overigens als Ten Hag fan. Onder elk Bosz-topic zie ik je dit soort dingen plaatsen en onder werkelijk elk topic geforceerd alles pro-Ten Hag. Nu weten we het wel, relax maar even.

Vaak wanneer iemand een andere mening heeft ook beginnen over leeftijd; ze zijn allemaal een stuk jonger en zullen het daarom vast niet zo goed begrijpen als jij. Ik zal je wat vertellen, Web: als jij daadwerkelijk zo oud en (qua leeftijd) zo volwassen bent als je je voordoet, maakt dat het des te triester, aangezien je je gedraagt als een rancuneus kleutertje.
8 0
Web
Ik ken Bosz langer dan jou ( weet ik wel zeker ) en ken zijn praktijken.
Loop iets langer mee waarschijnlijk. Hij is hoogst persoonlijk verantwoordelijk voor de financiële chaos in Rotterdam, en haalde ook nog zijn vriendje Gert Jan van Beek binnen over de voetballer zal ik het maar niet hebben. En hij is niet ontslagen, maar weggelopen voor het grote geld. En nog erger, hij heeft het achter de ellebogen
Prima dat jij daar anders over denkt.
0 -4
AjaxPassion
Ligt eens verder toe, ben oprecht zeer benieuwd! Heeft hij jou persoonlijk iets aangedaan?

Hoezo, Hij is hoogst persoonlijk verantwoordelijk voor de financiële chaos in Rotterdam???

haalde ook nog zijn vriendje Gert Jan van Beek binnen
dit zou kunnen, maar wat dan nog???

Over de voetballer zal ik het maar niet hebben.
Wat wil je hiermee zeggen??? Hij heeft zelf altijd gezegd dat hij als speler totaal anders was dan als trainer...

En hij is niet ontslagen, maar weggelopen voor het grote geld.
- Dit is gewoon niet waar

En nog erger, hij heeft het achter de ellebogen
Hoe bedoel je???
2 0
JPM
Het is idd een verzameling kinderachtige, loze statements. Laat maar gewoon gaan.
0 0
AjaxPassion
Ben oprecht benieuwd waar de man zijn haat jegens Bosz vandaan haalt. Het is echt van ongekende proportie als je een Ajax aanhanger bent namelijk...
0 0
JPM
Fijn dat je geen reet van mijn comment hebt begrepen en wederom komt met het "ik loop zo lang mee" argument. Chapeau.
1 0
Knalpot
Nou deze reactie heeft ook wel even wat meer historie dan er zo kortzichtig naar te kijken. Er is hier in het verleden een Boszorgasmus van jewelste geweest, alles wat Bosz deed was goed en alles wat onze cultuurbewaker Dennis/Marc of Edje deden was tegenwerking t.o. onze professor. Vervolgens ging het adoreren over in het kleineren van de opvolgende trainers, Keizer had nog geluk door zn voorgeschiedenis bij jong-Ajax en het voordeel vd twijfel door het Nouri-drama. Maar TH is gewoon door 80% van de AS-gebruikers van het begin af al gefileerd en het enige geluid dat je daarbij hoorde was Petertje moest terug, Peter is toch vrij, geef ons Bosz terug.

Ik hou niet zo van die adoraties, niet van de spelers niet van de trainers maar hier zijn zoveel fans bezig met hun eigen favoriete spelertje of trainertje te hypen dat ik er bijna misselijk van wordt. Ik ben nooit voor TH geweest, vond het onnodig dat Keizer ,moest vertrekken maar mede door dat onterechte gehype hier ben ik TH gaan verdedigen puur alleen maar omdat mensen hier de realiteit niet onder ogen willen zien en bezig zijn met het zwartmaken van een ander.
4 -3
AjaxPassion
Ik denk dat je dit meer bij jezelf moet zoeken. Daarnaast inhoudsloze roeptoeters niet serieus nemen.

Kamp pro - bosz wil niet zeggen kamp anti Ten Hag. Daarnaast, Bosz had zijn strepen gewoon verdiend.
0 0
JPM
Ik ben het met de inhoud volledig eens en ik heb TH ook vanaf het begin verdedigd, maar dat doet niets af aan wat ik vind van de manier waarop Web zit te reageren op zowel Bosz als TH steeds.
1 0
Web
Dat bepaal ik wel
Ten Hag is vele malen een betere trainer dan Bosz, omdat hij het realistisch neer zet, ik durf te stellen dat je met Bosz twee keer in het mes van Benfica was gelopen. Daar gaat het om.
0 -2
AjaxPassion
Ik durf te stellen dat Bosz PSV had opgerold met dit materiaal. En daar gaat het om.
0 0
Web
Dit heb je heel goed omschreven.
0 -3
godenzonenssuper
Nee Bosz is lekker behandeld.
Die stond met een kruis door zijn hoofd op internet dankzij de Fside.
En uiteindelijk is hier nog maanden gezeken op Bosz vanwege oa. zijn keuzes voor Sinkgraven, Traore en Veltman.
Er hoefde maar even iets tegen te zitten of er werd geroepen om De Boer die zogenaamd geen geld mocht uitgeven.
Uiteindelijk heeft Bosz een hoop haters stil gekregen vanwege uitstekend voetbal en de EL finale.
2 0
AFCAsphere
Die “zeg nee tegen Peter B” onzin die de F-Side op hun website plaatste werd door een groot deel van AS direct als belachelijk bestempeld.

Na de uitschakeling in Rostov heerste er veel negativiteit, maar toen hij langzamerhand zijn speelstijl erin begon te slijpen, ontstond er wel begrip voor Bosz. Zeker in de EL groepsfase werd duidelijk dat hij in bepaalde mate wel verstand had van het spelletje.

De EL finale is - ondanks het bereiken daarvan - juist een punt dat tegen Bosz gebruikt kan worden. Hij was veel te naiëf wat betreft zijn tactische keuzes. Bosz is eigenwijs en alles moet precies op zijn manier, maar als een ploeg zijn spel ontregelde, dan deed hij weinig om de wedstrijd te keren. In Gelsenkirchen gingen we door puur op overlevingsvermogen, niet vanwege het mooie voetbal. Schalke had ons in de houdgreep en Bosz deed er niets aan. Uiteindelijk ga je door omdat een verdediger van S04 de bal tegen Viergever aan schiet. Bosz had toen al moeten realiseren dat hij een plan B moest hebben, maar hij ging stoïcijns verder op dezelfde manier. Daardoor zijn we er nooit aan te pas gekomen in de finale. Erg zonde, en dat reken ik Bosz aan.

Daarom ben ik ook voorstander van ten Hag. Hij wilt ons attractief aanvallend voetbal laten spelen, maar wilt ook aanpassingen maken wanneer de wedstrijd daar om vraagt. Onder Bosz waren we tegen Benfica ongetwijfeld in het mes gelopen.
0 0
AjaxPassion
"De EL finale is - ondanks het bereiken daarvan - juist een punt dat tegen Bosz gebruikt kan worden."

Als je dit echt meent, ben je te stom om te poepen. Ga je dit ook roepen als ten Hag een halve finale CL haalt?

Ontleed even PSV onder ten Hag. M.a.w. IEDEREEN maakt fouten.
0 0
Sunstridr
Het lijkt mij waarshijnlijk dat de premier league ploeg de Bosz belden was Stoke City, maar het zou ook Newcastle kunnen zijn (bijna alleen gebaseerd op de commentaar over de voorzitter).
1 0
Redrum
Welke club het ook was, erg slim zijn ze daar niet. Als je degradatievoetbal speelt en dan kamikaze Peter als coach wil halen dan begrijp je er inderdaad niets van, zoals Peter zelf al aangaf.
3 -2
MK77
Off: denken jullie dat die invallen in België nog een staartje krijgen in Nederland?
0 0
Redrum
Oh ja, die invallen in België was ik bijna vergeten. Maar blijkbaar was ik niet de enige die dit vergeten was, aangezien niemand het hier gister over had in het topic over de Bene Liga.
2 -1
MK77
Zoals de doelpunten soms worden weggegeven in de eredivisie lijkt het soms ook van te voren afgesproken
0 0
Bjorn
Ik had / heb een beetje het gevoel dat Bosz hoopte dat Ten Hag als een gieter af zou gaan afgelopen zomer zodat hij bij Ajax weer met zijn werk verder kon. Zeker toen hij in de zomer bij VI Oranje zat liet hij toch wel sterk merken het liefst weer met die jongens door te gaan. Zeker nu Spijkerman en Bergkamp weg zijn.

Ik zie hem in de toekomst wel weer terug komen.
6 0
Ozymandias
Het aandeel van Bosz heeft een flinke klap gekregen doordat hij in de Bundesliga tactisch werd overklast door zijn tegenstanders. Ik hoop dat hij daarvan leert en inziet dat hij meer variatie in zowel zijn opbouw- als aanvalsspel moet toevoegen als hij in een tactisch sterke competitie wil slagen. Nu is het te makkelijk voor een tegenstander om zijn speelstijl te ontregelen. In Duitsland duurde het een aantal wedstrijden voordat de tegenstander doorkregen hoe Bosz speelt en vervolgens verloor hij veel punten op tactiek. In mijn ogen is Bosz nog steeds een geweldige trainer voor Ajax maar de juiste intentie hebben (om aanvallend en avontuurlijk voetbal te spelen) is niet genoeg om in een Europese topclub te slagen. Je moet als hoofdtrainer ook tactisch sterk genoeg zijn om ervoor te zorgen dat die intentie uitgevoerd kan worden en bij Dortmund slaagde hij daar totaal niet in.
4 -1
AsensioWillemsen
En salaris technisch is het ook beter om nog niet meteen ergens te beginnen. Nu betaalt Dortmund hem nog tot zijn contract, als ie een nieuwe club heeft vervalt dat
2 -1
Ferd
Waar komt dat gelul toch vandaan? Dortmund heeft het contract gewoon afgekocht, dikke zak centen mee en voor de rest geen verplichtingen.
1 -4