Tete denkt soms aan vertrek bij Lyon

BVeenstra, 14-11-2018 om 08:00, 7846 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Kenny Tete denkt af en toe na over een vertrek bij Olympique Lyon. Bij de Franse club komt de rechtsback niet altijd aan spelen toe en daar baalt hij van. 'Maar ik wil er ook niet te veel mee bezig zijn', zegt hij in gesprek met de NOS.

'Er komt altijd iets voor mij, nu focus ik me op Lyon, maar er staat al geschreven wat er gaat gebeuren. Daar geloof ik heilig in', aldus Tete, die weet dat hij daar zelf geen invloed op kan uitoefenen. 'Ik probeer bezig te zijn met dingen waar ik wel invloed op heb.'

En dat is vooral zijn 'stinkende' best doen. 'Ik werk keihard om meer minuten te maken. In de afgelopen wedstrijd mocht ik in de basis beginnen en mijn concurrent niet. Bij Oranje doe ik ook mijn stinkende best. Dat is mijn motto', aldus Tete, die graag wil voetballen. 'Blijkbaar gaat het niet zoals je wilt, zoals op dit moment. Ik doe dan juist een stapje meer.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Chesterson93
Goede tekst van hem.
0 0
JBM
Ojee Psv leest ook mee
0 0
masterrr
Vraag me af of hij wel bewust bezig is om zijn spel te ontwikkelen.
Verdedigend zat hij al lang op topniveau, maar zijn voorzet en pass vooruit waren lange tijd slecht. Dat moet met training toch te verbeteren zijn.
1 -1
Ajax#1900
Hij heeft een goede tackle maar je kunt echt niet stellen dat hij verdedigend op topniveau is hoor. Staat vaak helemaal verkeerd.
2 -1
gebruikersnaam
Inderdaad en daarom moet hij zo vaak tackelen. Puur zwaktebod
1 -1
Web
Koeman zij in de persconferentie dat hij hem de beste in potentie vind hebben onder de rechtsbacks
Kijk eens wat een progressie Tagliafico gemaakt heeft als back, waarom zou Tete dat niet kunnen?
Maar ja afgedankt door Bosz, die hij maar al te vaak aan sucses heeft geholpen door onodige gele en rode kaarten van Veltman.
2 -3
Ferd
Waarom zou Tete dat niet kunnen? Nou, dat antwoord is simpel. Tete kan niets met een bal, raakt in paniek wanneer hij de bal krijgt. Heeft positioneel inzicht van een dronken vrouw, daarom moet hij zichzelf vaak redden met een spectaculaire sliding.

En Bosz? Ach, meneertje Tete en zijn geldgeile zaakwaarnemer weigerde al te verlengen toen Tete nog basisspeler was onder FdB. Die speelde het spelletje wat Kluivert een jaar later speelde (zelfde zaakwaarnemer btw), alleen was het een streep door de rekening dat Bosz doorhad dat Tete een waardeloze voetballer is.
6 -1
Web
Wat een ongeloofilike zielige opmerking
En rascistisch ook nog dwaas
1 -2
ETM
Ik kan de rascistische opmerking hier niet vinden.
0 0
OpaVerteld
Dat "rascistische" ontgaat me even, maar dat zal de tijdsgeest wel zijn.
Je kunt het vast goed uitleggen. Ben benieuwd....
1 0
Chesterson93
Ben blij dat Tete respect van je geniet. Zielig
0 -1
BokkieBokstra
Vond ik leuk om te horen dat Koeman het in hem ziet zitten, en terecht volgens mij.
0 0
chrisjuhhh
Ja maar Raiola zei dat dit beter was voor hem toch ????
2 0
Web
Uitgekotst door Bosz.
1 -2
BokkieBokstra
Die Bosz heeft een hoop schade aangericht.
0 0
KKoossiiee
Weer een speler die helaas te vroeg is vertrokken.
Het geeft nogmaals aan dat als het gras elders groener is, het meestal kunstgras is.
Zonde.
2 -1
Ajaxvooraltijd
Kom maar weer terug. Als backup prima.
1 -2
Bean
Jammer voor Kenny dat hij niet spelen toekomt.. Ik vond hem bij ajax een lange periode echt goed spelen. je kwam er gewoonweg niet voorbij, opbouwend en aanvallend was het wat minder.
5 -1
Web
Tot dat hij al het zelfvertrouwen door Bosz is ontnomen.
Die had met hem moeten werken, zijn zwakke punten verbeteren.
1 -3
Ferd
Dan had Bosz nu nog individueel met Tete bezig geweest, want zijn zwakke punten zijn te groot om snel opgelost te worden.
1 -1
Web
Goed gezien Bosz had nog bezig geweest, bij Ten Hag had hij dat zo gehad.
Je leert het wel
0 0
Ozymandias
In Lyon heeft hij wel geleerd dat een moderne back de gehele flank moet bespelen. In dat opzicht is hij dus een completere back dan toen hij Ajax verliet. Van mij mag hij best terug naar Ajax komen zodat Mazraoui (als De Jong na dit seizoen vertrekt) naar het middenveld kan verhuizen. Met Tete en Kristensen heeft Ten Hag dan de keuze uit twee (totaal) verschillende type backs.
0 -3
Ferd
De hele flank bespelen is leuk, maar als je niets met de bal kunt hoor je niet bij Ajax. Kristensen is al een beperkte voetballer, maar Tete is nog erger.
1 0
Ozymandias
Tete heeft een prima lage voorzet (het soort voorzet wat tegenwoordig erg populair is onder tactisch goede hoofdtrainers). In een systeem met een '10' is het vooral belangrijk dat de back de gehele flank bespeelt, pas op de helft van de tegenstander de bal krijgt om vervolgens een voorzet te geven.

In een systeem met een '6' wordt er in het moderne voetbal veel meer van een back gevraagd. Dan moeten ze vaak in de opbouw naar binnen trekken (zoals Walker en Mendy bij City) om ervoor te zorgen dat er twee spelers achter de bal in de half-spaces staan. Dan heb je veel meer aan backs als Sinkgraven en Mazraoui.
0 0
Ferd
"prima lage voorzet" maar pas na 4 pogingen om de bal te controleren, waardoor de verdediging van de tegenstander alle tijd heeft om in positie te staan. Tete raakt in paniek als hij de bal krijgt, door een gebrek aan functionele techniek, en speelt daarom altijd terug.
0 0
RusselWestbrook
Tete heeft gemiddeld 3 balcontacten nodig om de bal onder controle te krijgen.

Die is dus per definitie ongeschikt voor Ajax.
2 -1
Web
Ja dat zou ik ook wel willen zien.
0 0