[Update] Nog meer stadionverboden bij Vitesse

BVeenstra, 19-11-2018 om 15:55, 7142 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Vitesse heeft zes fans van de Arnhemse club een stadionverbod opgelegd, zo meldt De Telegraaf donderdagmiddag. Voor en na de thuiswedstrijd tegen Ajax (0-4) maakte een groepje fans van Vitesse zich schuldig aan 'het bezigen van antisemitische spreekkoren'.

Beelden daarvan kwamen terecht op sociale media en dat zorgde voor opschudding. Vitesse riep de schuldigen op zich te melden. Op dit moment zijn zes supporters geïdentificeerd. Ook het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld. Afhankelijk van dat onderzoek zijn de supporters niet welkom in de Gelredome.

Het duel tussen Vitesse en Ajax in september eindigde in een simpele 0-4 zege voor Ajax. Al na twintig minuten stond Ajax met 0-3 aan de leiding door treffers van Hakim Ziyech, Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic. Na rust zou Huntelaar nogmaals scoren.

Update - 15.55 uur (19 november 2018) - Nog meer stadionverboden bij Vitesse

Vitesse heeft in het onderzoek naar de antisemitische en racistische spreekkoren rond de wedstrijd van Vitesse tegen Ajax nog eens drie stadionverboden uitgedeeld. Dat laat de Arnhemse club maandagmiddag weten aan Omroep Gelderland. Bovendien worden nog meer stadionverboden niet uitgesloten. De Vitesse-fans waren onder meer schuldig aan het roepen van 'alle joden aan het gas'.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KKoossiiee
Hulde, op naar normaal doen.
Ben benieuwd hoe lang dit in Utrecht en Rotterdam nog onbestraft blijft.
0 0
InOost
Tokkie volk.
1 0
smokum
Kijk anders even de wedstrijd van PSV tegen Inter terug. Daar zie je op een gegeven moment ook een ingezoomd beeld op een supporter van PSV, die het liedje 'mijn moeder was luftwaffe, mijn vader SS' oid aan het zingen was, nooit iemand over gehoord maar je kon duidelijk liplezen wat ie aan het zingen was..
2 0
davidoff
"mijn moeder was bij de gastapo, mijn vader zat bij de ss en samen verbranden zij joden want joden die branden het best"....deze dus.
stelletje idioten, die dit zingen.
0 0
Adamoost
Weet niet dat specifieke geval maar k dacht een tijd geleden ook dat ze dat zongen maar het blijkt dus dat ze een eigen song hebben op dat deuntje
0 0
Jari_held
Hun originele liedje hiervan gaat over de lampen van philips want die branden het best. Dat dat lied verneukt is door een paar gekken wil idd niet zeggen dat het hele stadion dat zingt
0 0
DaHool
En Bouke maar zingen 'joden worden kampioen'!
0 0
Bouke
daar gaat het niet om wat zij zingen is iets heel anders dan wat jij aangeeft. Omdat wij "joden worden kampioen zingen" wil dat nog niet zeggen dat zij dan mogen zingen "aan het gas "toch ? Dat refereert aan iets heel anders wat ik je hopelijk niet hoef uit te leggen. Waar het mij om gaat is dat ze Arnhem al jaren er niks tot weinig aan doen. Die hele groep staat op video van die zogenaamde Arnhem ultra's je ziet ze letterlijk voorbij lopen op you tube en dat zijn er echt geen 6 hoor .. ze hadden een aantal jaar terug ook een spandoek dat "joden aan het gas" betekende en dat hebben ze afgezwakt met "jongeren arnhem groep" wat natuurlijk helemaal nergens op slaat. En vergeet de banaan naar Onana niet ... ook in Arnhem. Ik erger me gewoon aan dat slappe gelul dat ze steeds de andere kant kijken met zoiets ..
2 0
Bouke
6 is veel te weinig ... elk seizoen roepen ze dat , en elk seizoen wordt er halfslachtig opgetreden, miss dit seizoen eindelijk eens goed ...
1 -1