Van Persie: 'Mag in mijn ogen geen goal zijn'

JesseTH, 28-10-2018 om 21:25, 8854 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Robin van Persie is het niet volledig eens met alle genomen arbitrale beslissingen tijdens de Klassieker. De openingsgoal had volgens de aanvaller niet mogen tellen en verder is hij van mening dat er een handsbal van Nicolás Tagliafico is gemist. De rode kaart echter, is Van Persie het wel mee eens.

'Het moment van de rode kaart verandert natuurlijk de hele wedstrijd', is Van Persie van mening. 'Het was rood, ik heb het net teruggezien. Dat is jammer voor hem en voor ons. We stonden heel goed en het geloof was er echt, dat kan je ook zien de afgelopen dagen. Het plan was prima.'

'Dan houd je het nog best lang op 0-0 en dan heb je het moment met Justin en Dolberg', gaat de ervaren spits verder tegenover FOX Sports. 'Ik heb dat net teruggezien en volgens mij had hij minimaal één hand op de bal voor de lijn. Toen kreeg hij een tik van Dolberg. Eigenlijk mag dat in mijn ogen geen goal zijn.'

Vervolgens spreekt Van Persie over de vermeende handsbal van Tagliafico in de tweede helft. 'Dat begrijp ik dan niet. Dan heb je die VAR-mensen en vier of vijf scheidsrechters en die zien dat niet. Dat vind ik vreemd. Dan moet het ook een beetje meezitten, want volgens mij had hij al geel. Dat zou nog een kaart betekenen. Je stond op 2-0 en dan zou het misschien 2-1 kunnen worden. Tien tegen tien kan het weer omdraaien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Bijlow is een prutser Robin!
0 0
hakkietjakkie
RVP moet even een grote kerel zijn en zijn verlies gewoon accepteren. Want na die rode kaart was het gewoon klaar en een kwestie van tijd wanneer Ajax zou scoren. Achteraf heel lang zeuren over een aangeschoten handsbal in de tweede helft terwijl het 2-0 staat vind ik een beetje zielig en dat vind ik niet passen bij een voetballer als RVP.
Dan kan ik ook gaan zeuren over Toornstra die misschien ook wel rood had moeten krijgen. Had je met 9 man gestaan....
0 0
T.reckveugel
Tagliafico 2e geel? Na de vrijspraak is vPerswee de realiteit uit het oog verloren.
Alleen Mazraoui kreeg compensatie geel van marchandeur Kuipers.
Oogkleppen zijn ok, maar blindgangers die in de rust laf achterblijven zouden heel stil in een hoekje moeten blijven
0 0
Labrador
Donder op Robin.
1 0
HenryVakH1972
Zo leggen ze de schuld van hun prestatie lekker extern, ik snap het wel.
0 0
Youri08
Ik snap hem wel, laatste seizoen, hoop middelmaat om hem heen. Hij kan moeilijk zeggen dat ze er helemaal niets te zoeken hadden, eigenlijk nog minimaal 3 gele kaarten en 1 rode hadden moeten hebben, de keeper blunderde en hij zelf eigenlijk na de rode kaart van die blinde gelijk gewisseld had moeten worden omdat hij daarna nutteloos was geworden. Dan kun je beter de scheids afvallen, die trouwens inderdaad niet zijn beste dag had maar daar zou Feijenoord juist blij om moeten zijn.
0 0
Jaridebeste
Wat een gejank zeg.
0 0
Hagmag
RvP moet zijn schoppende teamgenoten maar eens toespreken en in toom houden.
Toornstra ( Rood) na 4 minuten ipv geel
St Juste Rood
v.d. Heiden met z'n imbeciele actie kreeg geen geel.
Clasie 2e helft schopt ook tegenstander compleet neer, ook dat liet Kuipers lopen.
Ze kwamen aanrijden met de bus met dat ene woord: FeijeNOOIT en bij het zien van de contouren van de JC Arena, is de angst in de bus geheel omgeslagen en kregen een aantal een waas voor hun ogen. Gelijk proberen Frenkie de Jong uit de wedstrijd te schoppen, dat is wat kakkerlak Toornstra voor ogen had met zijn actie. Kuipers beoordeelde dat 100% verkeerd.
Wat zijn het toch een stelletje mongolen die weer voor niks vertrokken waren vanuit Rotterdam-Zuid richting JC Arena.
Misschien vanavond in FC Rijnmond wat beelden uit een kroeg in Rotterdam na de vroege Rode kaart en de 1-0.
0 0
T.reckveugel
Ze hebben juist deze week om 8 uur ‘s ochtends een meeting gehad om deze schoppartij te plannen
0 0
ajaxxcied4life
Echt,11 tegen 11 was het lastig geworden, want ik vond Ajax vrij apathisch aam de wedstrijd beginnen, maar ik denk dat zij uiteindelijk wel hadden gewonnen. Bij dit soort wedstrijden staat het bol van de als, als, als.... En dat doet toch afbreuk aan de overwinning. En de VAR is voor Ajax een zegen en ik was heel blij dat deze werd ingevoerd, want Ajax is te vaak door de arbitrage benadeeld. Het enige positieve aan de match van gisteren was dat clubs niet hoeven te denken dat ze maar kunnen gaan schoppen om Ajax af te stoppen en dat doelpunt, tja.... Goed dat Dolberg meeliep want daardoor raakte Bijlow denk ik in de stress, maar dat doelpunt was toch wel gevallen.

Van Piersie is nog steeds een zeer goede speler, maar moet niet lopen jammeren en excuses gaan zoeken want de overtreding van St. Juste was diep rood.
1 0
3*stars*3
V Hanegem heeft ook zijn columnpie eruit gegooid hoor.
Het lag aan kuipers...
2 0
insectenverdelg
er zijn wel heel veel alleen voor Robin. Als je 10 betere medespelers hrbt, maak je misschien kans. Vraag ia nog steeds was het jou of Gio zijn idee pm lekker scherp te starten Robin?

Ik ben het plezier in de klassieker thuis al lang kwijt. De pot wordt elke keer groot gemaakt in de media, maar is gewoon een schijnvertoning. Je hrbt namelijk 2 topteams nodig.
0 0
Redrum
Feyenoord heeft zijn zin: slechts een 3-0 nederlaag en ze kunnen lekker janken over de arbitrage. Dit voelt voor hun als een overwinning denk ik.
0 0
Bennyben
Hahaha lekker huilie huilie doen, jammer dat ik hem niet hoor over de rode kaart voor Toornstra de gele kaarten voor hemzelf, van der Heijden en clasie en de penelty voor tadic.
0 0
Redrum
Bijlow is toch dat extreem grote talent van Feyenoord? Was niets van te zien gisteren.
0 0
Ozymandias
1) Bijlow sprong richting de bal en toen hij die in zijn handen kreeg duwde zijn eigen lichaam de bal over de doellijn doordat Bijlow's lichaam nog steeds in forward motion was. Ook al Dolberg niet op het veld had gestaan was Bijlow met bal over de doellijn heen gegaan. 2) Tagliafico maakte geen hands. 3) Tagliafico had helemaal geen gele kaart op zak toen. Conclusie: Van Persie you're full of sh*t...
2 0
Youri08
In de slowmo vanaf het veld gezien kun je zien dat Dolberg hooguit Bijlow aait en zeker niet schopt of sleept of wat dan ook. Het was inderdaad de wet van de natuurkunde die de bal over de lijn duwde. Hij protesteerde ook niet.
0 0
Unuvar1980
' dat is jammer voor hem '...volgens van Persie over de rode kaart van st. Juiste.. tja..
0 0
NouriVandeBeek
Apart dat Van Persie dacht Tagliafico al geel had. Er waren veel overtredingen in de wedstrijd, maar die waren toch allemaal van Feyenoord.
1 0
Adios
Het was hem duidelijk allemaal uitgelegd voor zijn interview. Waarschijnlijk doelde de inlichter op een tweede gele kaart voor Maz, die "opzettelijk hands" maakte bij zijn afgekeurde goal. Wel triest om je spelers te vertellen hoe ze het beste calimero-gedrag kunnen vertonen...
0 0
Adios
Als je die eerste goal terugkijkt, zie je dat het hele lichaam van Bijlow een stukje over het veld glijdt en niet alleen zijn armen. Dus of Dolberg versleepte met zijn grote teen zo'n 85 kilo 10 cm verder, óf (en dit is misschien gek) Bijlow had al voorwaartse snelheid in die richting en gleed daardoor verder. RvP, oordeelt u maar!
2 0
NouridolbergNeres34
Calimero teksten zijn dit, als Ajax een beetje had aangezet werd het een nulletje of 6.
Al had feyenooit met 12 man gespeeld dan nog hadden ze geen schijn van kans.
4 0
Ozymandias
Wel mooi van zijn trainer dat hij begrijpt dat Van Persie te groot is om zo af te gaan en hem dus maar snel van het veld heeft gehaald.
3 -1
Frankey78
Er word gelijk een heel drama van gemaakt door de media en vooral door van Persie. Het was gewoon een tikje die Dolberg gaf, het is ook niet zo dat ie gelijk een doodschop gaf ofzo er werden wel zwaardere overtredingen gemaakt. En Bijlow schuift hem gewoon zelf over de lijn heen. Maarja...zo makkelijk als je verliest om naar excuses te zoeken toch Robin van Persie. Verder gewoon een heerlijke overwinning.
1 0
ram
Ik ben altijd redelijk objectief maar vind dit gewoon écht een terechte goal.

Als je het bekijkt vanuit het camerastandpunt achter Kasper, dan zie je dat hij het shirt van Bijlow (om 'Achilles' te quoten: "kutkeeper!") een beetje schampt. Dat is duidelijk. Maar dat kan er naar mijn mening nooit voor zorgen dat Bijlow de bal over de lijn drukt. Je ziet duidelijk dat Bijlow zelf zijn onhandige lichaam over de lijn werkt. Dat was ook zonder de aanwezigheid van Dolberg gebeurd, daar ben ik van overtuigd.
5 0
didierajax020
Hans Kraay Jr continu meeknikken met Robin, gadverdamme.
4 -1
ajaxpat
gatlikker is het
1 0
RedFeather
Zielig
Hij is groter dan dit
6 0
VoorMokum
Wat een dieptriest interview dit. Zou lekker meteen stoppen Robin!
5 0
Jantjeajax
Jongens niet te veel op zeggen
Die jongen is al zo zielig heeft nog nooit van Ajax gewonnen.
Hoorde van de verslaggever dat de ligt toen 2.5 was toen RVP voor het eerst mee mocht doen
6 0
amthree
Je hoort de teleurstelling van die kakkie hans kraay.
7 0
AlexIbarra
Vanuit 1 camerahoek lijkt het idd net alsof Dolberg de keeper raakt en dat van invloed zou kunnen zijn. Maar 1 andere camerahoek is echt perfect en laat zien dat Kasper z'n voet juist als een ideale (goden)schoonzoon precies om de keeper heen beweegt.

Als je die herhaling eenmaal hebt gezien ben je verder uitgeluld. Bijlow z'n lichaamsgewicht komt gewoon achter z'n armen aan en daardoor gaat de bal net wat naar voren.

Sowieso nooit over de scheids beginnen als je zo slecht voetbalt en het verschil zo groot is.
Kansloos.
3 0
Rsv
Waar kan ik die herhaling vinden?
1 0
Mbaku
Tagliafico stond niet al op geel schijnheilig ventje.
5 0
NUL20
Kansloos commentaar en kansloos Feyenoord vandaag...
8 0
RaynoFischer
Je bent zelf een hype Robin :p
6 0
Juichtoon
Aangeschoten hands in 16 is zeker geen geel en al helemaal niet bij een strafschop (geen dubbele straffen meer). Ik wil Robin adviseren de beelden van de Ajax Fnoord uit een ver verleden nog eens terug te kijken. Robin maakte vlak voor rust toen de 1-1, tevens eindstand, nadat hij Chivu eerst een enorme duw in zn rug had gegeven. Chivu zei na de wedstrijd niets over de arbitrage maar vond dat hij beter had moeten opletten...
5 0
mgtow
Zou even nieuwe lenzen kopen Robin.
7 0
Web
Frustratie en dat snap ik ook nog wel
4 0
Siemmie
Penalty? Je zegt het zelf al. 'Dan heb je de VAR-mensen en 4/5 scheidsrechters en die zien dat niet' Als van die 10 mensen niemand iets onderneemt, zal t ook wel geen penalty zijn he.
10 0
Simon1
Is hij nou aan het huilen...?
7 0