Van Persie eerlijk: 'Die haat begrijp ik niet'

BVeenstra, 26-10-2018 om 07:50, 15176 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Feyenoord-aanvaller Robin van Persie kan niet begrijpen dat supporters van Ajax en Feyenoord elkaar haten. De Rotterdammer, die eerder al aangaf het niet zo tof te vinden als er wordt gesproken over 'die club uit 020', vertelt in De Telegraaf vooral te genieten van de sportieve strijd tussen de twee clubs.

'Ajax-Feyenoord is een mooie strijd. We moeten juist blij zijn dat we die rivaliteit hebben en dat iedereen het over de Klassieker heeft', begint Van Persie, waarna hij over de haatgevoelens begint. 'Haat, zoals sommigen die kennen, begrijp ik niet. Haat is sowieso niet goed. Zelfs toen ik met Jong Feyenoord daar die ontspoorde wedstrijd op De Toekomst meemaakte, heb ik daar nooit over gezeurd. Dat vond niemand leuk. Ik niet, de spelers van Feyenoord en Ajax niet, Marco van Basten en John van ’t Schip, die net trainer waren van Jong Ajax, ook niet.'

Van Persie speelde in zijn loopbaan vooral in het buitenland en bij zijn clubs speelde hij veel wedstrijden tussen rivaliserende clubs. De vraag is of Manchester United-Liverpool te vergelijken is met Ajax-Feyenoord. 'Dat is een pittige. Ik heb ook Fenerbahçe-Galatasaray meegemaakt. Maar in mijn ogen haalt niets het bij Arsenal-Tottenham in Noord-Londen. Daar zat iedereen, van de wasvrouw tot de materiaalman, de hele week in spanning. Ze lieten me weten dat we niet van Tottenham mochten verliezen.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Respekt voor Robin geweldige speler. Jammer voor hem dat hij daar speelt. Steekt er nu nog steeds bovenuit, dat zegt genoeg over het niveau.
Ik moet alleen maar lachen om die Bassies.
0 0
KKoossiiee
De haat bij Ajax fans is met de jaren zeker afgenomen en omgeslagen in hoon gelach.
Die haat zit echt bij de Rotterdammers, die kunnen zelfs geen Amsterdam meer zeggen.
Maar laten we eerlijk zijn; het zal niet makkelijk zijn om jaar in jaar uit te kakken te worden gezet.
1 0
Stamstadam
Is dit diezelfde van Persie die toen een kusgebaar maakte na een goal tegen al die gasten op De Toekomst? Tsja..
0 -4
3*stars*3
Een kushebaar geeft niemand het recht om dan als dolle stieren het veld op te stormen en deze man en die Chileen, in elkaar te trappen.
3 0
Ferd
Een beetje provoceren mag wel, een kusgebaar is niets mis mee als je op sportieve wijze je gram haalt. Of vond je het provocerende juichen van Van der Vaart in De Kuip ook een uiting van haat richting Feyenoord?
1 0
Red Devil
Die haat komt vooral uit 010 want wij lachen alleenmaar omdat clubje uit Zuid.
v Persie moet eens aan Gio vragen hoe het er bij Rangers-Celtic aan toe gaat want die slaan helemaal door daar met hun geloof.
Zelf heb ik Sevilla fc- Real Betis een keer meegemaakt en dan staat ook de hele stad op zijn kop net als bij de Oldfirm.
Zondag ook Barca-Real Madrid meteen na Ajax.
2 0
gi0vanni
In Schotland daar heeft niets met geloof te maken maar het is makkelijk voor ze om zich er achter te verschuilen. Maar je achter een geloof, sport of wat dan ook schuilen om de regels maar te negeren heeft geen zin. Gewoon de straffen extreem verhogen is een goed idee.
0 0
ghouleseddik
Van Persie is een grote geworden, die heeft 't niet nodig om nog een wit voetje te halen bij de supporters. Helaas zijn er minder begnadigde voetballers die graag het vuurtje opstoken uit eigen gewin. En hoe kan je verwachten dat ze zich op de tribunes gedragen, als 't op het veld al niet lukt.
1 0
AjaxForEverAjax
John de Wolf, John Gudettie, Michiel Kramer, ....

van Perzië is idd een grote voetballer en heeft wat geleerd van Bergkamp qua mentaliteit, trainingsarbeid.
0 0
Ferd
De Wolf is ook altijd vrij realistisch over Ajax, heeft zelfspot in reclames. Is geen Ajax hater.
2 0
ram
Robin is een man naar m'n hart. Als speler maar ook (vooral de laatste jaren) als persoon. Fenomeen.

Dit soort uitspraken vind ik geweldig en ben het er zó mee eens. Ik vrees dat ik het niet meer ga meemaken maar hoop dat Ajacieden en Feyenoorders ooit door elkaar in een stadion kunnen zitten. En dan elkaar een beetje stangen maar elkaar ook gewoon feliciteren na afloop.

Wat mij betreft fluiten we hem eens een keer niet uit maar geven we hem een staande ovatie!
7 -2
Bjorn
In mijn ogen altijd een faire gozer en ik heb gruwelijk van hem genoten in de tijd bij Arsenal met Henry en Adebayor. Ook hoe hij eigenhandig Man Utd kampioen maakte in de PL daarna was indrukwekkend. Laat zich nooit negatief uit over Ajax, kun je moeilijk wat slechts over zeggen.

Vergelijk zijn omgang met deze wedstrijd met die schuimbekkende Guidetti, is toch gewoon dag en nacht. Verschrikkelijk wat een enge gozer was dat.
5 0
RusselWestbrook
Deze man is dus ooit, als jeugdspeler van Feyenoord, in mekaar getrapt door een stel debielen die zichzelf Ajax supporter noemen

en nog gooit ie dit soort teksten er uit. Respect.

De voetballer van Persie is trouwens in elk opzicht de perfecte Ajax spits en ik vind het doodzonde dat ie bij Feyenoord speelt en speelde.
13 -2
gras
Ik vind hem als spits te passief. Hij maakt nooit een goede vooractie, maar is afhankelijk van de combinatie met inkomende middenvelders. Pure stylist, briljante traptechniek, maar enkel bij Arsenal zag in dat beweeglijke voetbal dat hij helemaal tot zijn recht kwam. Als Ajax spits sta je vaker met de rug naar de goal en dat heeft Persie nooit echt goed gekund. Zelfs Dolberg kan dat nu al beter: wegdraaien, versnellen, op doel schieten. Persie is altijd de speler uit de jeugd gebleven: als je hem uit de wind houdt, is hij een artiest.
0 -2
3*stars*3
Arsenal en zijn 1e seizoen bij United.
Volgens mij ook PL topscorer geworden en hij had echt een grote aandeel in die titel.
Was ook zijn laatste topseizoen.
1 0
3*stars*3
Ik vond RVP altijd een geweldige speler om te zien maar lange tijd een eng ventje.
Vooral in zijn fase bij oranje.
Maar hij is volwassen geworden.
Bij hem kan het diep zitten na dat gedoe op De Toekomst en hij kan het vuurtje aanwakkeren in de media maar dit doet hij goed.
Net als paar maanden geleden, toen een klein meisje vroeg of hij ook zo’n hekel had aan “020”.

Ik heb altijd gezegd dat ik Fey een echte club vind (itt PSV) maar dat ik wel een hekel heb aan gedrag van een groot deel van die fans en daarom gun ik hun niks.
8 0
gras
De laatste tijd komt hij wijzer en oprecht over, in zijn eerste jaren absoluut niet. Helemaal met je eens. Hij was ook irritant in de jeugdelftallen.

Maar wat hij hier zegt, klopt als een bus en is op zich sterk. En dat steekt schril af tegen de makkelijke teksten van een Jorgensen, die dacht dat als ik ze niet in het mandje leg, dan scoor ik zo wel.

Toont wel aan dat Van Persie een grote speler is (geweest), omdat hij afstand kan nemen van goedkope onderbuik gevoelens en hij zijn vertrouwen daar niet aan hoeft te ontlenen, zoals supporters dat wel doen. Feyenoord moet eens wat kritischer gaan kijken naar het eigen onderpresteren gedurende de afgelopen decennia. Dat tot cult verheffen van hard werken en lijden is een belediging voor hun soort voetbal en hun soort voetballers begin jaren 70.

Eigenlijk diep tragisch en diep triest dat ze zijn afgegleden tot een haatclub die niet in staat is goed voetbal na te streven.
2 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
0 0
AFCAMM
Die laatste alinea geeft goed aan hoe ik er over denk. Er zijn clubs in Nederland met een prachtige geschiedenis. PSV schaar ik daar niet onder. Ajax is er natuurlijk wel één van, maar dat geldt ook voor Feyenoord. We maken deel uit van elkaar’s geschiedenis. Maar er zijn zó veel supporters die zich compleet debiel gedragen... Het is gewoon een mooie club, maar ik kan helemaal niks met dat aan een collectief minderwaardigheidscomplex lijdende volk.

Sparta, waar Ajax nu mee gaat samenwerken, is trouwens ook één van de andere clubs. Daarom is het ook extra mooi dat ze gaan samenwerken.
3 0
gras
Maar speelt hierin soms ook een rol dat PSV eigenlijk de enige echte sportieve rivaal van Ajax is geweest van den jaren 80? En dat ze gewoon erg veel hebben gewonnen, spelers van ons kochten en probeerden los te weken, geen probleem met resultaatsvoetbal hebben en daardoor makkelijker een titel kunnen halen en ook hun internationale successen hebben gehad?

PSV heeft natuurlijk ook zijn geschiedenis. Juist omdat zij ons veel en veel meer pijn hebben gedaan, willen wij hen de status van echte club niet gunnen.

Maar wacht maar tot Feyenoord zulke resultaten boekt, dan wordt er wel een beeld geschetst dat Feyenoord tot op de vezels een nepclub is.

Ik kon lang juist de successen van PSV niet verteren. Feyenoord heb ik zelden serieus hoeven nemen. De oude generatie supporters zijn heerlijke lui, de jongere zijn te bitter en te weinig verwend. Die halen bijna alles uit het afzetten tegen Ajax en niet uit trots op resultaten en uitstraling in het verleden.

Maar soms is Ajax zo goed, zoals dit jaar qua geld, omzet, kwaliteit van de selectie, dat de andere clubs me niet interesseren en er maar een club verantwoordelijk is voor goede en slechte resultaten: Ajax. En dan kijk je ook extra kritisch naar die club. Maar aan het einde van de rit, maken we elkaar uiteindelijk allemaal sterker. Zonder PSV heb je gewoon geen competitie, let's face it.
1 0
3*stars*3
Mooi dat je Sparta noemt.
Na Ajax, altijd mijn 2e club geweest en mooi dat ze nu ook gaan samenwerken.
0 0
PJK54
Het blijft een topper. Misschien kan hij samen met wat Ajax- en Feyenoordiconen het voortouw nemen om die "haat" voor eens en altijd uit de wereld te helpen. Waarom kan het in andere landen wel en in ons klein kikkerlandje niet?
3 0
De Stift
Van Persie is een sierraad van het Nederlanse voetbal en Feyenoord een club die bij Nederland hoort zoals water bij dijken. De haat is walgelijk, de concurrentie en flauwe grappen zijn mooi. Daarom hoop ik dat we ooit weer terugkeren naar een top drie.
7 0
Bennyben
Verstandige speler heb altijd veel sympathie voor hem gehad toen die op de toekomst werd aangevallen door supporters maar nooit wrok heb getoond richting Ajax, een hoop supporters kunnen een voorbeeld nemen aan deze man.

Ook veel spelers kunnen hier een voorbeeld aan nemen, neem nou een dirk Kuijt die altijd deze haat aanwakkerd.
3 0
RobbieWielaert
Wat een klasbak deze man. Benieuwd of hij en Klaas elkaar een hand schudden.
5 -2
3*stars*3
Waarom zouden ze elkaar geen hand geven?
0 0
Voetbal1900
Ik vind die rare haat gevoelens ook idioot. Ik was laatst in Barcelona en heb in die stad twee fanshops van Real Madrid gezien. Dat kan daar dus wel. Als Ajax fan een fan van Feyenoord wat plagen is leuk, maar haat, nee.
13 0
Duif63
Van Persie is wel een gentleman. Is als voetballer veel meer een "Ajax type" dan een Feyenoorder.
9 -1
Ruff Rhythim
Dat heb ik ook altijd gevonden. vPersie is qua voetbalstijl helemaal geen feynoorder.
5 0
w86
Dit doet Van Persie toch wel netjes. Als er één speler is die mag klagen is hij het wel (genoemde beloftenwedstrijd), maar juist hij begint niet te schuimbekken zoals die eerdere spitsjes in Rotterdam.
10 0
Ajacied33
Haat is ook niet goed, zolang het gezonde rivaliteit is en blijft vind ik het leuk. Ik heb een serieuze hekel aan Psv, maar haat is een groot woord. Op sportief vlak gun ik ze niks. Haten is iemand iets ergs toewensen, en dat doe ik niemand. Zondag gewoon lekker knallen en 3 of 4-0 zou welkom zijn
7 -1
Horrontelli
Wat heeft PSV jou ooit misdaan als ik vragen mag?
0 -5
Middenweg401
Vreemde vraag.. Ik weet niet hoe oud jij bent, maar ik heb ook niks met PSV. Dat iemand voor PSV is vind ik onbegrijpelijk. Je zal dat uit die buurt moeten komen denk ik.
Feyenoord heeft inderdaad nog een eigen identiteit (het Rotterdamse vechtvoetbal) en Ajax staat natuurlijk voor creatief, aanvallend, Amsterdamse bluf, lef etc.
PSV is die club die eind jaren 80 een half ex Ajax team had staan, en er nog steeds op jaagt. Hun historische helden zijn (goed gescout weliswaar) 2 Brazilianen. Ajax heeft Cruijff, Van Basten en Bergkamp, Feyenoord Van Hanegem en Moelijn en PSV eh... Die club heeft helemaal niks eigens. Zelfs dat fantasieloze tenue en stadion straalt niks uit vergeleken met Ajax en Feyenoord. Ik haat Feyenoord ook niet, maar de rivaliteit is schitterend.
1 0
Aetim
Heb je dat logo van psv weleens gezien ;)
0 0
Aetim
Heb je dat logo van psv weleens gezien ;)
0 0
Aetim
Heb je dat logo van psv weleens gezien ;)
0 0
Ajacied33
Een club zonder identiteit, vaak op een vieze gluiperige manier haar potjes winnen, afgeven op Ajax maar graag ex Ajacieden in haar gelederen wilt hebben, en als wij de titel niet pakken doen zij het. Kortom, een echte vijand/concurrent van Ajax in mijn optiek. Een nare club met dito supporters
6 0
Horrontelli
Dit is precies de haat die Feyenoorders tegen Ajax voelen en waarvan Van Persie zegt dat die niet nodig is.

Ik vind het jammer dat het zo moet gaan blijkbaar.
0 -1
Ajacied33
Ben je nou echt serieus? De hatelijke kenmerken van Psv op Ajax projecteren?
1 0
Horrontelli
Je bent een beetje verblind. Zonde. Dit artikel gaat over haat en waarom dat onzinnig is. En dan staan daar allemaal reacties onder die hatelijk zijn. Van mensen die zelf denken dat het over anderen gaat.
0 0
Middenweg401
Precies?? Ik denk niet dat ze vinden dat Ajax een fletse identiteit heeft. Ik denk ook niet dat ze vinden dat Ajax probeert zo veel mogelijk oud Feyenoorders op te pikken.
1 0