Aanvoerders KKD geven signaal aan KNVB

NielsOpdam, 23-10-2018 om 14:00, 6286 views, VVCS |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

De aanvoerders van de ploegen in de Keuken Kampioen Divisie hebben een signaal afgegeven aan de KNVB wat betreft de kunstgrasvelden. De captains geven tijdens de beoordeling namelijk erg slechte cijfers aan de kunstgrasvelden in hun competitie, dat blijkt uit de tussenstand in de veldencompetitie, die is gepubliceerd door spelersvakbond VVCS.

Voor de veldencompetitie geven alle aanvoerders van de teams in de Keuken Kampioen Divisie een cijfer aan het veld als hun ploeg uitspeelt. Het cijfer 1 staat voor een slecht veld en het cijfer 5 voor een top veld. Het veld op De Toekomst krijgt een 4 als gemiddeld cijfer. Daarmee staan ze op een gedeelde derde plek, met NEC. Go Ahead Eagles heeft het beste veld van de Keuken Kampioen Divisie, zij hebben een gemiddelde van 4.5. De nummer twee is FC Twente, zij krijgen een 4.3. 

Wat opvalt is dat alle kunstgrasvelden slecht beoordeeld worden. RKC Waalwijk, FC Den Bosch, FC Eindhoven en Helmond Sport hebben allemaal kunstgras en scoren slechts een 1.5. Het slechtste veld ligt echter op De Herdgang, het trainingscomplex van PSV en de thuisbasis van Jong PSV. Zij krijgen een beoordeling van 1.3 voor hun kunstgrasveld.  

Danny Hesp, voorzitter van de VVCS, vindt het een duidelijk signaal van de aanvoerders aan de KNVB. 'Dat veel aanvoerders kunstgras verafschuwen is in de tussenstand duidelijk terug te zien. Vanaf plaats 16 worden de kunstgrasvelden onder een voor het betaald voetbal aanvaardbaar niveau beoordeeld. Een duidelijk signaal waar de clubs en KNVB niet de ogen voor mag sluiten.'

Niet alleen in de Keuken Kampioen Divisie is er discussie over het kunstgras. Ook in de Eredivisie is er steeds meer discussie aan het ontstaan, maar daar lijkt verandering in te komen. De top drie heeft namelijk een plan bedacht om het kunstgras in de Eredivisie te laten verwijderen. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3*stars*3
Ach...In Zeist drinken ze een glas, doen een plas en alles bleef zoals het was.
0 0
Ruff Rhythim
Hoezo is dat "opvallend" dat ze kunstgras klote vinden?
2 0
DonAdam
Dat staat er niet. Er staat dat het opvallend is dat alle kunstgrasvelden slecht beoordeeld worden. De schrijver had blijkbaar verwacht dat 1 of enkele kunstgrasvelden beter beoordeeld zouden gaan worden.
1 0
Biornha
Wat ik dan afvraag is, de aanvoerders van die kunstgras clubs geven dus ook slechte punten aan die andere kunstgras clubs.. Waarom spelen ze dan zelf bij een club op kunstgras....
1 0
Barra
Spelers uit de kkd hebben niet altijd de clubs voor het uitkiezen en spelen ook om hun boterham te verdienen.
1 0
Moozz03
Dit is al jaren zo maar schijnbaar boeit het de KNVB niets. Wat een dramatische kutorgaisatie is t ook, nu zelfreflectie.
2 0