Olde Riekerink: 'Het leek mij geen penalty'

FinnDekker, 21-10-2018 om 14:00, 4497 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jan Olde Riekering vindt dat Heerenveen zaterdagavond geen aanspraak maakte op punten in eigen huis tegen Ajax. De trainer van de Friezen, die een verleden heeft in Amsterdam, vond de bezoekers vele malen beter. Heerenveen had daarnaast het geluk niet mee, waar dat bij Ajax juist mee zat, stelt Olde Riekerink.

'Als je 0-4 wint, heb je verdiend gewonnen, vind ik. Je moet tegen Ajax wat geluk hebben. Dit soort wedstrijden zijn heel lastig. Tegen Ajax worden andere dingen gevraagd', vertelt de coach aan de NOS. 'De eerste helft hebben we het niet onvoldoende gedaan. In de rust zag ik dan ook mogelijkheden om in de tweede helft op gelijke hoogte te komen.' 

Na rust viel het kwartje echter de kant van Ajax op, mede door een discutabele strafschop. 'Het leek mij geen penalty. Het was een zware straf. We hebben niet het geluk gehad.' Met of zonder penalty, Ajax was een maatje te groot. 'Ajax is gewoon goed. Als je druk zet tegen Ajax, dan voetballen ze daaronder uit. Dat is een kwaliteit van die spelers.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wat een geneuzel om die penalty! Onterecht maar het had totaal geen invloed op de wedstrijd dus who cares?
0 0
Michels
Makkelijk gegeven, dat is idd waar. Maar een schouwderduw is volgens mij altijd in een duel om de bal. In dit geval ging het niet om de bal, maar om de man uit z'n evenwicht te halen. Er was totaal geen gedachte om de bal te veroveren. Dolberg maakte zich zelfs al klaar om te schieten. Als het een duel om de bal was geweest had hij zichzelf wel voor Dolberg proberen te glijden om het schot te blokken of een sliding op de bal te maken. Ik heb nooit een scheidsrechterscursus gedaan, dus de officiële uitleg ken ik niet, maar volgens mij moet die redelijk overeen komen met wat ik net schreef.
2 0
T.reckveugel
Mooi gesproken. Dat ouwe wijf van een Olde Riekerink, spuit elf
0 0
ram
Het was inderdaad een zware straf. Je kunt hem geven hoor... maar dit was wel echt op het randje.

Laten we eerlijk zijn: als deze tegen ons was gefloten, was 95% hier het er niet mee eens geweest.
0 0
appeltje
Dolberg draait slim zijn rug naar de verdediger van Heerenveen toe. Dan is het aan de verdediger om niet zo dom te zijn om dan toch een duw uit te halen. De penalty kun je zeker geven. Snap dat er discussie over kan zijn of het dan wel een schouderduw of een duw in de rug was, maar hoe hysterisch er nu weer over gedaan wordt, vind ik wel raar.
0 -1
edalm
Hoor niemand meer over dat hedrix 2e geel had moeten hebben. Dan had ik het nog moeten zien
6 -1
michel76
Of die vieze overtreding van Rosario op de achillespees waar hij slechts geel voor kreeg
4 -1
ambtenaar
Was een twijfelgeval, maar als je toch zo van achter een beuk erin gooit speel je met vuur.
Heb gekkere penalty's gezien waar je niemand over hoort.
1 0
Ferd
Niets twijfelgeval. Dit is toegestaan in ijshockey maar niet ik voetbal
1 -1
Gonzo
Ze zijn gewoon kansloos weggetikt.
0 -1
Figo
In de rust zag ie mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen in de tweede helft. Dit gelooft helemaal niemand. Zelfs je assistenten niet.
0 -1
SilverHaze
Ik vond het wel heel ernstig die penalty. Dit soort beslissingen ga je ook een keer tegen je krijgen. Schandalig gewoon.
1 0
afcas
schandalig dat de scheids de regels hanteert?
0 0
SilverHaze
De regels in voetbal zijn zo onduidelijk als wat. Dit was gewoon een schouderduw. Hij komt wel dom in, maar het was een correcte charge. Dolberg was er namelijk nog niet langs.
0 0
insectenverdelg
moet je niet op zon manier inkomen. een wcjouderduw mag in t voetbal mits je beide vo9r de bql kqn gaqn en het puur is om t duel voor de bal tw winnem. Daar was hier geen sprake van. het was een duw pm de man weg te krijgen. Begrijp me goed, ik vond t ook licht. maar volgens de spelregels kan je t gewoon geven. Om dit moment zo door te zagen is weer typ8sch alleen omdat t bij Ajqx is. Laten we t is over Nijhuis hebben. dat is veel schandaliger. die maakt zn eigen regels. Zo stuurt hij gisteren 2 man niet t veld uit die volgens de eegels mochten douchen. Maar die blikft maarcveren in zn kon5 krijgen. ongelofelijk.
1 -2
ram
Wtf is dit...
0 0
ajaxfan83
lekker getypt zeg .
klasse
2 0
Van Reenen
J.O.R. je cluppie heeft mazzel gehad dat Ajax er geen 7 of 8-0 van maakte. In de 2e helft zat ik wéér te kijken, zoals wel vaker, naar de FC kansen missen!
0 0
insectenverdelg
t was wel een heel belangrijk moment dat de hele wedstrijd deed kantelen. Dus ik snap dat dit HET onderwerp van t weekend is.
4 0
apeldoorner
serieus? was 1 ploeg die (op halve kracht) speelde en dan nog een makkelijke avond had..... heeft heerenveen ubehaupt balbezit gehad ?
0 -2
Raoul14
Lezen vriend
0 0
ambtenaar
sarcasme bro
0 0
Raoul14
En toen viel heel Nederland weer over een pingel die wij meekregen. Als dat in EH was heeft niemand het er over.......
0 0
JordyAjacied
Boeie, verder ben je compleet scheel getikt en heb je verloren van een Ajax die deels van de wedstrijd op 70% speelde en nog steeds geen schijn van kans.
1 0
Mokum2018
Klopt was het ook niet, erg makkelijk gegeven.
0 0
RobbieWielaert
Mij ook niet maar ach who cares. 4-0 staat leuker dan 3-0.
1 0