AZ contracteert oud-Ajacied Kinsbergen

AZ Alkmaar heeft oud-Ajacied Michael Kinsbergen gecontracteerd. Dit meldt De Telegraaf. De oud-bestuurder van de Amsterdammers gaat aan de slag in Alkmaar als operationeel directeur. 

De Alkmaarders hopen met de ervaren bestuurder verdere financiële stappen te gaan zetten. Zo kwam onlangs het AFAS Stadion volledig in handen van de subtopper. De leidsman gaat zich onder meer bezighouden met de nieuwe vraagstukken die deze aankoop met zich meebrengt. 

De bestuurder mag in elk geval spreken van een goede 'track record', bij Ajax zorgde Kinsbergen voor een financieel gezonde huishouding. 'Een van mijn hoofddoelstellingen was de begroting van Ajax sluitend te krijgen en dan bedoel ik een begroting zonder Champions League-inkomsten. Dat we dit binnen drie jaar hebben kunnen bereiken, daar ben ik echt trots op. Zeker omdat we ook de investeringen in de jeugdopleiding hebben laten toenemen', stelde het bestuurslid in 2015.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
T.reckveugel
Weggejaagd door de plucheplakkers, uitgevoerd door beul Dolf Collee. Wie? Volgevreten bankboef Collee. Met Sturkenboom één van de stromannen die hebben huisgehouden
4 -7
Rentokill
Nu weet ik het zeker, Jij wil gewoon graag overal tegen zijn. Toen hij nog voor Ajax werkte was je tegen hem.
1 0
MosesD
Hou eens op met onzin verkondingen. Kinsbergen heeft Sar ingewerkt. De RvC wilde er nog een jaartje aan vastplakken (Sar was er nog niet klaar voor), Kinsbergen wilde echter per se 2 jaar. Daarmee ging RvC niet akkoord, Sar moest eens op eigen benen gaan staan na dat extra jaar. Toen is Kinsbergen zelf opgestapt.
2 -1
Vak M
Kinsbergen is ongeschikt gebleken. Iedereen wilde hem kwijt. Zijn huidige benoeming bij een provincieclub onder Eenhoorn is misschien wél zijn niveau
0 -3
MosesD
Waar baseer jij op dat Kinsbergen ongeschikt was? Ik heb de indruk dat het een prima directeur was.
3 0
Web
Hij helemaal niet weggejaagd, heeft vd Sar ingewerkt, is in overleg gestopt, praat vol lof over Ajax, zit wekelijks in de Johan Cruijff Arena
Ziet AZ als een uitdaging
6 -1
Schwalbino
Kinsbergen was tijdelijk als AD aangenomen zodat VDS zich in de luwte kon ontwikkelen als toekomstig AD. Toen zijn tijdelijke aanstelling afliep gaf VDS aan nog niet zo ver te zijn dat hij het stokje kon overnemen. Ajax wilde echter het contract niet verlengen en bedacht een andere constructie om VDS te begeleiden. VDS ging daarmee akkoord en dat was dus einde oefening voor Kinsbergen.
0 -1
Libero
De werkelijke reden dat Kinsbergen weggestuurd werd was echter niet dat zijn contract afliep, maar dat hij Jonk niet wilde ontslaan. Enter koppensneller Collee.
1 -1
Web
Wel goed uitleggen graag.
Hij heeft Wim Jonk meerdere malen uitgelegd dat hij bij de vergaderingen moet wezen.
Voor vd Sar geld het zelfde. Jonk heeft zich eigelijk zelf ontslagen
1 -1
Libero
Laat ik het zo zeggen: dit is wat Cruijff zei.
Denk dat die er wel wat dichter op zat dan jij en ik.
Of Jonk terecht ontslagen werd is weer een andere discussie.
0 -2
met de punt naar voren
Is de Johan Cruijff Arena al in handen van Ajax of zijn ze nog steeds niet volledig eigenaar van het stadion?
0 0
Danos
Lees even het andere topic hier op AS
0 0
Libero
Het laatste wat ik meegekregen heb is dat er een oeverloos gesteggel gaande is over de aandelen die Ajax van de gemeente zou overnemen en of met die aandelen invloed op de besluitvorming is uit te oefenen. De overige founders lijken ook geen oren naar verkoop te hebben.
0 0
met de punt naar voren
Erg triest. Zoveel geld op de bank hebben en nog steeds moeilijk doen.
0 -1
Jari_held
Nog steeds niet. Lijkt ook niet te gaan gebeuren... heb niet de indruk dat de arena zelf aanstalten maakt om te verkopen
0 0
Babangida83
Gemiste kans voor Ajax. Zou me ook niet verbazen als Bosz volgend seizoen naar AZ gaat. Helaas alletwee niet op waarde geschat in Amsterdam. Hoop dat de heren er in ieder geval wat van geleerd hebben. Dat gaan we zien aan het eind van het jaar na de evaluatie van Ten Hag. (Ik zie geen aanleiding om die te ontslaan.)
3 -4
Web
Geen top club voor Bosz?
Maar waar baseer je dat op?
Hij zal toch een club willen hebben, komt in buitenland niet aan de bak
En ook PSV wou hem niet
0 -1
Babangida83
Natuurlijk wilde PSV hem niet. Andere voetbalcultuur.
Denk dat Bosz in Nederland alleen bij Ajax past, of een aantal clubs in de subtop. Verser zou ik ook niet verbaasd zijn als hij Koeman opvolgt. Alternatief zou zijn om naar het buitenland te gaan. Maar dat is wat risicovoller en Bosz heeft een typisch Nederlandse speelstijl, dus dat is niet het meest voor de hand liggend.
Nergens op gebaseerd, ik denk gewoon hardop.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Had nog gewoon bij Ajax moeten zitten.
3 -2
AFCAMM
Die kunnen zomaar Feyenoord voorbij gaan als men in Rotterdam de boel niet gauw op orde heeft. Wijs besluit om voor Kinsbergen te gaan.
8 0
EVH
Keurige actie opnieuw van AZ.
Beleid is daar goed doordacht.
Kunnen ze in Rotterdam nog wat van leren.
9 0