Koeman: 'Als ik de toto moest invullen? Een ééntje'

NielsOpdam, 12-10-2018 om 13:50, 4265 views, Persconferentie |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ronald Koeman gaat ervan uit dat het Nederlands elftal zaterdagavond wint van Duitsland. De bondscoach vertelde op de persconferentie ook dat hij het zou aandurven om meerdere debutanten op te stellen tegen de Oosterburen. 

Verslaggever Wilfred Genee vroeg de bondscoach wat hij in zou vullen voor de toto. 'Een ééntje (thuiswinst, red.). Ik verwacht dat we het niveau van tegen Frankrijk halen en dat we dat langer volhouden. Als dat lukt, denk ik dat we gaan winnen. Maar goed, dat denk ik. We moeten op de juiste momenten druk zetten. Verder van goal dan in de eerste helft tegen Frankrijk.'

Koeman heeft vier debutanten opgeroepen voor deze interlandweek. 'Of ik de debutanten op durf te stellen? Dat lijkt me logisch als ik ze oproep. Ik zeg individueel niets over de nieuwe jongens, maar ze maken stuk voor stuk allemaal een prima indruk. De jongens weten door de Champions League wat het vereiste niveau is en ze passen zich aan. Ik maak gewoon mijn opstelling en ik heb er geen problemen mee als er één, twee, drie of vier debutanten bij zijn.'

Duitsland

De bondscoach ging op de persconferentie, uiteraard, ook in op tegenstander Duitsland. 'Toen ik tegen de Duitsers speelde, was de periode wat heter. Laten we daar niet meer over uitweiden. Ze hebben gekeken bij ons en geweldig gepresteerd. Wij kijken nu meer bij Duitsland. Tijdens het WK had ik verwacht dat ze verder zou komen. Dat zijn we ook gewend. Ik heb dingen gelezen en het leek erop dat het een stuk minder soepel liep dan normaal bij de ploeg. Het was onrustiger.'

Koeman weet niet of deze Duitse generatie aan het einde van zijn Latijn is. 'Misschien zitten ze even in een overgangsfase. Er zijn veranderingen, spelers zijn gestopt. Er zijn ook blessures. We zullen het de komende tijd zien. Wij zijn met Oranje op de weg terug en aan ons is het nu om dat ook in wedstrijden te laten zien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Volgens mij heb je net mn toto verpest met je vreemde opstelling....Dumphries & De Rhoon...geloof r niks van....
0 0
Mokum31
Wij gaan winnen
Oh kut geen Ajax ;-)
Sorry denk dat Oranje wint... komt door Ajax flow
0 0
Cello
Prima reaktie van Koeman. Tuurlijk zegt ie dat ie denkt te gaan winnen en daarom het heeft over de 1 op het tot-formulier. Ik zou het niet anders willen horen van de coach. Beter nog....als ie zegt dat we nederigheid moeten tonen, realistisch moeten zijn....dan kom je er nooit.

Wat denk je als Ajax eind jaren Zestig van de vorige eeuw, vlak voordat de triomftocht begon, nederig en realistisch was geweest in doen en laten, dat men dan in 1969 de EC1 finale had gehaald en hem later 3 keer wisten te winnen?. Was je nederig en realistisch geweest toen, had je eigenlijk al je gewonnen gegeven voordat er 1 bal getrapt was. Hetzelfde geldt voor de periode onder Cruijff in de jaren 80 en Van Gaal in de jaren 90.
Een winnaarsmentaliteit kweet je niet met nederigheid en realisme en al helemaal niet met termen 'doe maar gewoon, dat is gek genoeg'.
Het begint met geloof in eigen kunnen, je ambitie's uitspreken, doelen stellen en daar ook op afgaan. Dat dat soms wat arrogant kan overkomen, tsjah....arrogantie is bij Ajax nooit een echt vies woord geweest en is in zekere zin ook het gevolg van het vele succes dat we gekend hebben.

Als ajacied heb ik dan ook geen problemen met de manier hoe Koeman het brengt.
0 0
Aeter
Wat een gezeik hier zeg, stel jankerts. Ik vind dat je dit best mag uitspreken, want het is gewoon de realiteit op het moment.
0 -4
EuforischeRealist
Hoogmoed komt voor de val Koeman. Zorg nou eerst eens voor een sterker fundament alvorens je begint dit soort dingen te roepen.

Feiten;
Je wint met moeite van Peru, wat toch echt geen hoogvlieger is.
Je wordt een helft lang tureluurs gespeeld door Frankrijk, een team dat allerminst geconcentreerd was en er een feestpotje van wilde maken.
In 6 wedstrijden al 32 spelers gebruikt (en daar gaan er morgen weer 2 of 3 bijkomen) terwijl er naar een vast team toegewerkt ging worden.
In 6 wedstrijden 2x een helft leuk gevoetbald (1e helft Portugal en 2e helft Frankrijk).
Nog zo goed als iedere wedstrijd in een ander systeem gespeeld, 3-4-3, 4-3-3, 5-2-3 en 5-3-2 terwijl ook hier het de bedoeling was om naar vastigheden toe te werken.

Duitsland mag dan redelijk uit vorm zijn, op papier kunnen zij nog altijd een flink sterker team dan wij opstellen. Nederigheid is nog altijd op z'n plaats als NL zijnde op het internationale podium.
1 -1
Mijnmening
Ga gewoon eerst voetballen i.p.v. meteen zeggen wat het gaat worden. De afgelopen jaren is het voetbal niet om aan te zien...
2 0
Ajaxvooraltijd
Zo dom dit. Dit is nu net wat die Duitsers nodig hebben om gemotiveerd te raken.
3 0
Bullmajor
Net als Schone over Pisvee-Ajax. Dat zijn ook net Duitsers.
0 0