Alderweireld over contract: 'Niet mee bezig'

NielsOpdam, 10-10-2018 om 15:30, 12145 views, Persconferentie |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Toby Alderweireld is totaal niet bezig met zijn aflopende contract bij Tottenham Hotspur. Dit vertelt de oud-Ajacied op de persconferentie van het Belgisch nationaal elftal. 

'Ik ben totaal niet bezig met mijn aflopende contract', begint Alderweireld. 'Want we spelen zoveel wedstrijden in een seizoen. Je zit in een vaste routine waardoor je bijna continu een wedstrijd hebt om de drie à vier dagen in een heel druk programma. Ik probeer te genieten van elk moment en zie wel wat er komt.'

De afgelopen maanden gingen er veel geruchten rondom Alderweireld. Volgens verschillende media waren veel Europese topclubs geïnteresseerd in hem. De oud-Ajacied speelde niet bij de Spurs, maar daar is verandering in gekomen. 'Ik voel me heel goed en speel bijna elke wedstrijd. Ik geef me zoals altijd, dat is op zich niets nieuws onder de zon. Maar het gaat echt wel goed.'

Het oude gastgezin van Alderweireld vertelde afgelopen zondag in gesprek met Veronica nog dat ze hoop hadden op een terugkeer van hun oude huisgenoot. 

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de nieuwe collectie voor nieuwe Champions League-artikelen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
masterrr
Toby heeft de clubs natuurlijk voor het uitkiezen. Wat zal het worden? Juventus, Atletico of toch ManU?
0 0
Babangida83
Heel veel respect voor Toby. Maar toch heb ik hem nooit een topverdediger gevonden. Altijd net eronder. Eentje die je relatief makkelijk opnieuw opleidt (Timber b.v.) . Dus dan zou ik enkel op Verthonghen inzetten. Desnoods betaal je er wat voor, maar dan heb je wel echte kwaliteit. Aangezien je er een talent naast wil hebben voor de combinatie, is er dan helaas geen plek meer voor Toby.
0 0
AjaxCitizen
Toby geen topverdediger? Alderweireld behoort tot de beste verdedigers van de PL. Denk dat hij momenteel wel in de top-10 kan zitten wat betreft beste centrale verdedigers ter wereld. Die jongen heeft zich keihard ontwikkeld sinds hij in Engeland speelt en in mijn ogen ook Verthongen voorbij gestreefd.
0 0
Ferd
Als je puur naar de Toby van Ajax kijkt heeft Babangida83 wel gelijk. Toby was daar duidelijk een typische 2de man, de adjudant van een leider in het veld. Iemand die een sturende speler naast zich nodig had.

Maar sinds zijn vertrek bij Ajax heeft hij zich enorm doorontwikkeld. En als je hem in Engeland niet zo gevolgd hebt dan begrijp ik dat het beeld van Ajax is blijven hangen.
0 0
Babangida83
Ik heb z'n laatste wedstrijd tegen Barcelona en zn WK ook meegenomen. Dan vind ik hem overgewaardeerd in de PL. Op het allerhoogste niveau komt hij tekort. Maar in de PL letten ze met name op fysiek en kopkracht. Daarnaast kan hij redelijk goed meevoetballen. Zeg maar goed niveau voor Tottenham. Maar niet voor niveau Atletico Madrid of Ajax.
0 -1
AjaxCitizen
Wat een onzin. Een speler beoordelen op één toernooi, waar hij het gewoon heel goed deed, en een wedstrijd tegen Barca.

En in het meevoetballen niet goed genoeg voor het niveau van Ajax? Waar heb je het over?
0 0
Babangida83
Hij laat ze man gewoon nog steeds zo vaak lopen als in zijn ajax-tijd en is niet erg wendbaar. Voetballend vind ik hem ook te weinig brengen voor Ajax. Heeft wel goede crosspass en afstandsschot. Maar nogmaals, vind het een erg goede verdediger. Echter op de details legt hij het af tegen b.v. Vertonghen, die bovendien nog andere kwaliteiten heeft met meerwaarde zoals Leiderschap. De Ligt en Vertonghen spelen zichzelf b.v. nog wel eens vrij. Alderweireld is daar wat 'degelijker' in. Komt ook niet gauw het middenveld op.
0 -1
Ajacied0343
Toby, Jan, Luis terughalen, betalen met transfer van de ligt, Frenk en Hakim nog n jaar behouden en dan met Onana-Noussie-Jan-Toby-Nico-Frenk-Donny-Hakim-David-Luis en Tadic/dolberg spelen... heb je verdomme een europeens top team opeens..
0 -1
Ferd
Je wilt Feyenoord worden? Geld opmaken aan oude helden zonder wisselgeldswaarde? Dat lijkt me niet verstandig. Je mag best een deel investeren in ervaring, maar om 80 miljoen in 30 plussers te steken is heel onverstandig.
4 0
Tinus
Ziet er op het eerste gezicht fantastisch uit. Maar ik zou er niet voor tekenen. Ajax is een club waar nieuwe talenten de kans krijgen en doorbreken. Met zoveel routiniers die terugkeren hebben die talenten nul perspectief. Zonder perspectief gaan ze ergens anders voetballen en dan ben je op wat langere termijn je levensader kwijt.
4 0
ghouleseddik
In een ideale wereld bestaat voor mij de selectie volledig uit zelfopgeleide spelers: een gezonde mix van verse aanwas van De Toekomst en terugkerende alumni.
2 0
Babangida83
En nog een paar zeer gerichte aankopen zoals b.v. Neres of Finidi George.
0 0
Ajax27
Eens, op iedere linie 1 grote ervaren speler is voldoende. Met Tadic en Blind heb je er al 2. Voor de achterste linie zoeken we er nog eentje die de komende 3-4 jaar sowieso fit is.
1 0
Ferd
Toby of Jan.
0 0
afca-mark1990
volgend jaar lekker met luis terug naar Amsterdam toby
0 -1
Ajax4life16
Redelijke vervanger voor de Ligt
0 0
afca-mark1990
zou mooi zijn maar met zijn 29/30 jarige leventijd denk ik dat het nog iets te vroeg is.
1 0