Bergwijn: 'Je moet niet praten, maar doen'

JesseTH, 23-09-2018 om 21:45, 7928 views, Voetbal International ; Eindhovens Dagblad |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

PSV-spelers Steven Bergwijn en Denzell Dumfries hebben na PSV - Ajax laten weten dat de uitspraken van Lasse Schöne, die dacht na zondag koploper van de Eredivisie te zijn, bij hen bekend waren. De oud-Ajacied van PSV is echter van mening dat je als voetballer niet te veel je woorden, maar je voeten moet laten spreken.

'We hebben het zeker gehoord en we hebben het besproken', onthult Bergwijn tegenover Voetbal International. 'We hebben gezegd: we gaan het zien. Je moet niet praten, maar doen. Ze hebben altijd wel uitspraken, maar we bleven heel erg nuchter. Je moet het gewoon op het veld laten zien.'

Ook Dumfries liet tegenover het Eindhovens Dagblad al weten dat de uitspraken van Schöne bekend waren bij PSV. De back gaf zelfs aan dat de woorden van de Deen bij de Eindhovenaren in de kleedkamer hingen. Ook tijdens het vorige seizoen liet de middenvelder zich verleiden tot dergelijke uitspraken en ook toen werd er met 3-0 verloren.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Genant
Als je constant roept: " Wij praten niet maar doen. Wij kijken niet naar Ajax daar zijn we niet mee bezig...."
Als je dat 365 dagen per jaar roept....heb je dan niet zelf de meeste praatjes ?
0 0
amthree
De ajax spelers moeten echt een x hun bek houden voor zo een wedstrijd en het op het veld laten zien!!! Dit motiveert de tegenstander steeds!
1 0
mikemeat
Fuck iedereen!

Ook in onze gloroe jaren verloren we kansloos bij PSV en gisteren ook weer. Slikken en weer doorgaan!
0 0
AFCAsphere
Ik zou het ook wel fijn vinden om niet constant zo af te gaan in Eindhoven. Prijzen winnen is fantastisch, maar momenteel is het uitzicht daarop ver weg. Vijf punten achterstand en een doelsaldo dat ook nog eens minder is, dus een beetje nederig leren zijn is echt niet zo erg.
0 0
mercurius3
Gun schone een vertrek naar een andere club. Ik vind hem echt niet goed genoeg en snap niet dat ie keer op keer basis staat, ook in de grote wedstrijden, waarin hij telkens door de mand zakt.
1 -1
Boer Gijs
Zoveel heeft Bergwijn niet gedaan. En hij heeft ook niks gedaan bij jong Oranje.
0 0
Raoul14
Dat heeft volgens mij ook met ervaring te maken. Beetje arrogantie past bij het Gouden ajax van vroeger toen wij op feestjes en partijen ook grappig arrogant konden zijn als supporter. De laatste jaren is het natuurlijk volstrekte misplaatste arrogantie wat werkt als een rode lap op een stier bij de tegenstander. Lasse zou dus beter moeten weten.
1 0
marty21
Mensen, waarom houden Ajacieden niet een half jaar hun mond, in plaats van na 5 goede wedstrijden weer een cover story in de VI. Is vandaag wel lekker rustig op social media.......heren begrijpen het wellicht.
3 0
Redrum
Bedankt weer Lasse. Dit is niet de eerste keer dat hij dit flikt. Bij Ajax is het tijd om die grote mond eens te houden in de media. Het is pas tijd voor praatjes als er weer eens wat gewonnen is. Voorlopig hebben we onszelf alweer in de positie gemanouvreerd waarin we alles moeten winnen vanaf nu en we zijn pas 6 rondes bezig. Het is echt niet te geloven. Ten Hag mag zichzelf ook eens goed in de spiegel gaan aankijken, want die slaat volledig door in het Ajax-coach proberen te zijn. In dit soort wedstrijden kies je niet voor voetbal, maar voor strijd en kracht. Frenkie centraal en Eiting op het middenveld was weer een ouderwetse drama-beslissing die je de wedstrijd kost. Je weet van tevoren dat die laffe honden zo gaan voetballen, stel je daar dan godverdomme op in.
6 0
Boer Gijs
Behalve die vloek, Amen!
0 0
rsvh88
Schöne moet wat dat betreft echt zn mond gaan leren houden als 1 van de oudste. Laat het inderdaad maar zien en houdt je kop voor zo een wedstrijd. Blijkt maar weer hoe erg het de tegenpartij motiveert en hoe gemakzuchtig Schöne over zulke potjes denkt.
5 0
Bennyben
Ik stel voor een mediaverbod voor dit soort wedstrijden op advies van bergwijn
1 0
Vlieske
Bergwijn had na 5 minuten in de kleedkamer moeten zitten met een donker rode kaart. Daar hoor je weer niemand over
1 0
Redrum
Nee dat soort dingen zijn bijzaken, Nijhuis was op dat moment nog even koffie halen waarschijnlijk.
0 0
Boer Gijs
Voor Nijhuis hoogstens geel
0 0
Ajacied33
Bergwijn heeft gewoon een punt. Het is echt misplaatste arrogantie telkens van Schone, vorig seizoen ook al. Hou vooraf nou gewoon je klep en ga voetballen man. Nu sta je voor schut met je uitspraken. En als Schone nou nog goed voetbalde...
8 0
Ajaxsupzuidned
Zoals vaker aangegeven Schone kan echt niet meer in grotere wedstrijden tegen betere ploegen. Eiting speelde vandaag niet zijn beste wedstrijd maar wanneer hij samen met de Jong en Donny op het middenveld speelt dan kun je stappen maken.
1 0
Harrie Nak
Eiting, Frenkie en Donny op het middenveld? Geloof je het zelf? Waar is de duelkracht dan?
1 -1
Dennis1964
Kutzooi
0 0
Cello
Als mensen werkelijk denken, dat dit het verschil uitmaakte in de wedstrijd, dan slaat dat nergens op. Ook zonder de woorden van Schone op de kleedkamerdeur van PSV waren de spelers van PSV gemotiveerd genoeg geweest.
Het verschil lag hem puur en alleen aan onze spelers, die niet genoeg gemotiveerd waren en een instelling hadden van 'lik me vessie'. Wanneer wij de juiste instelling en motivatie hadden gehad had het totaal niet uitgemaakt wat Schone. Onanna of van mijn part iedere ajaxspeler had geroepen voorafgaand aan de wedstrijd.

We hebben verloren door eigen tekortkomingen en niet door teksten op een kleedkamerdeur.
0 -2
Ajacied33
We kunnen ook de tegenstander de credits geven. Waarom waren wij niet in onze goede doen? Komt natuurlijk ook door de tegenstander, die klote lampen waren gisteren gewoon feller, gretiger en uiteindelijk beter als ons. Ajax bakte er niks van gisteren, en vooraf was de vorm er. Dat steekt me nog het meest, hoe makkelijk je de wedstrijd hebt verloren. Ik zie het somber in om PSV nog te achterhalen, terwijl ik altijd optimistisch ben
2 0
AFCAsphere
Nou nou, even eerlijk zijn. Je bent niet altijd optimistisch geweest :p

Uiteindelijk is het seizoen nog lang, dit is pas de zesde speelronde. AZ had een zelfde goede start van het seizoen in 2005/06, maar werd uiteindelijk geen kampioen. Dus er is nog hoop. We moeten de kleintjes niet onderschatten en niet onder de druk bezwijken tegen de grotere teams, dan maken we een kans.
0 0
godlike
Je hebt volkomen gelijk maar het seizoen is gelukkig nog lang
0 0
Robeerke
Als Lasse voortaan ff z'n bek kan houden in de media, zou fijn zijn.
7 -1
godlike
Het zit gewoon in de cultuur bij Ajax. Ten Hag, Vd Beek, Schone.. ze zeiden er allemaal wat over. En de supporters.. Wij zijn de beste? Wij zijn al jaren niet meer de beste...... gewoon gelul en grootspraak gebaseerd op furore uit het verleden. Het wordt tijd dat er weer gestreden wordt en afstand wordt gedaan van dit gedrag want je maakt jezelf totaal belachelijk als club.
3 0
4EVERAJAX
Barca pvs 4-0 niet lullen en niets doen, rot op mafklapoer
3 -5
RaynoFischer
Precies....
Onana en Schone moeten eigenlijk een spreekverbod krijgen voor de rest van het seizoen.
4 -1
Pierre Heno
Fingeerde jij niet een blessure toen je voor Oranje werd gepasseerd tegen de WK en jezelf te goed vond om voor Jong Oranje een superbelangrijke wedstrijd te gaan spelen en zo je collega voetballers lekker in de kou hebt laten staan? Dat was jij toch Steven Bergwijn? Jij hebt toen niets anders gedaan dan je drukken.... Voor jou totaal geen respect dus.
8 -2
RaynoFischer
Maar toch heeft hij in dit geval gewoon gelijk...
2 -2
PeterVKV
Schone praat maar doet, zeker in topwedstrijden, nooit mee in de strijd. Mooi weer voetballer. Tijd voor de bank en nu voorgoed. Naast Schone moeten Mazraoui, Eiting en Huntelaar uit de basis om het puin te ruimen. Kristensen, vd Beek en Dolberg in de basis, naast natuurlijk de Ligt. Zonder de Ligt sowieso niet naar Munchen afreizen.
6 -2
AFCAsphere
Hahaha wat? Mazraoui uit de basis, voor Kristensen, en om welke reden dan? Kristensen dekt zijn directe tegenstander op 5 meter afstand en heeft de meest houterige manier van bewegen die ik bij een Ajax-speler heb gezien. Mazraoui speelde gewoon een degelijke wedstrijd gisteren, sowieso speelt hij dit seizoen uitstekend op rechtsback. Jouw opmerking om hem eruit te halen is zonder enige onderbouwing, je wilt gewoon een zondebok. Huntelaar heeft er ook behoorlijk wat gescoord dit seizoen, zonder hem hadden we ons nooit gekwalificeerd voor de CL.
0 0
MankeNelis
Komt wel goed in Amsterdam, we gaan het zien in de CL, drama queen..
2 -2
TontoKarnaggel
Ja, Schöne kan beter zijn mond houden maar zo'n Bergwijn die dan doet of hij de grote meneer is die die arrogante ajacieden wel even op zijn plek zet trek ik nog veel slechter. Er is verdomme niet èèn psver die 2 ademteugen kan doen zonder de naam Ajax te noemen.
9 -2
AjaxCitizen
Kan jij misschien vinden van die Bergwijn, maar aan het eind van de dag staat hij gewoon de 3 punten te vieren terwijl wij met lege handen staan.
2 -4
TontoKarnaggel
En daarom gaat mijn post dan ook over de reactie van Bergwijn en niet over de wedstrijd zelf. Dat van die 3 punten was mij al bekend trouwens..
5 -1
AjaxCitizen
Nergens zie ik hem anders gedragen alsof hij doet alsof hij de grote meneer is die de arrogante Ajacieden wel even op hun plek heeft gezet. Er wordt hem gevraagd naar of de uitspraken van Schöne binnen de groep is besproken. Hij geeft daar antwoord op, waar hij ook gewoon gelijk heeft.

In plaats van de praatjes vooraf, kunnen onze spelers er beter voor zorgen dat ze het ook laten zien. En dan met name Schöne, die elke keer dit soort uitspraken in de media gooit , maar het niet kan waarmaken.
2 -1
AJAIXIXIXI
"je moet niet praten maar doen" dat hebben we gezien Bergwijn toen je met je "blessure" uitviel bij Jong. Bah bah
9 -1
EzraAjax95
Zo'n uitspraak kun je maken, maar dan moet het geloof in die uitspraak wel te zien zijn op het veld, en dat was er vandaag absoluut niet. Volgende week herpakken we ons!
0 0
ajax0916
Hahaha en die vreselijke von bommel maar roepen dat hij zich totaal niet met Ajax heeft bezig gehouden.. wat een clown zeg
5 -1
Bennyben
Winnen ze, praten ze nog over Ajax.
3 -3
Ajax-4-ever
Het enige wat schone heeft gezegd was 'dan staan we bovenaan' op de vraag 'waar staan jullie na dit weekend?'. Dat vind ik niet echt een bizarre uitspraak...
7 -1
Juichtoon
En dan hield Veltman gelukkig nog zn mond.
3 0
hallo1
Heeft hij gelijk in.

Waarom zegt Schöne dat? Ik had liever gehad dat hij zijn mond dichtgehouden had en vandaag wat duels had gewonnen. Ajax is na 5 seizoenen geen kampioenschap niet in de positie om te roepen dat je de klus wel even gaat klaren.
5 0
AFCA.
Omdat de interviewer vroeg:"op welke plek staan jullie volgende week?"
Hij had zeker moeten zeggen dat we 2e zouden staan omdat we toch niet zouden winnen daar?
Of een super leuk antwoord als "dat zien we volgende week"
Wint Ajaz vandaag is Lasse een held om zijn uitspraak. Plus, het is niet zo dat Schöne de krant zelf opbelt om te vertellen dat Ajax volgende week eerste staat hè....
4 -2
AFCAsphere
Bullshit, hij moet gewoon zeggen dat zij hun uiterste best gaan doen en hopen op de eerste plek zullen staan, maar dat ze het nog gaan zien. That's it, meer hoef je niet te zeggen.

Schöne zijn teksten werken als een rode lap voor een stier. Ontzettend dom om deze dingen te roepen in de media, en dat voor een ervaren speler.
0 0
hallo1
Je kunt altijd beter zeggen: ''dat gaan we zien''. Met de uitspraak van Schöne stimuleer je juist de tegenstander nog meer. Dat kan als je al paar jaar achter elkaar kampioen geworden bent, maar in de huidige positie kun je beter je bek dichthouden en presteren. Ik ben er namelijk schijtziek van hoe Ajax zich de afgelopen 5 jaar heeft laten aftroeven om het kampioenschap. Met vandaag weer een pijnlijke uitschieter.
4 -1
Mokumvoorhetleven
Dat is een zwaar manco van Ajax. Ook S. Zwart moet zijn mond houden. Dat werkt gewoon als een rode lap op 'n stier
2 0
Stamstadam
Huilie huilie Bergwijn, en dat terwijl je gewonnen hebt haha. Calimero's daarzo.
4 -4
ajax4ever01
Hij heeft wel gelijk, spelers bij Ajax praten soms teveel ipv hun voeten te laten spreken
5 -3
Stamstadam
Dat klopt wel, maar Bergwijn is een totale nobody vergeleken met Lasse Schöne. Bergwijn heeft niks gepresteerd, terwijl Schöne 5/6 jaar lang in de top speelt met ik weet niet hoeveel Europese wedstrijden achter zijn naam en een Europa League finale.
2 0
Ziyech23
Heeft die Schone wel hersens? Dit motiveert tegenstanders alleen maar, of laat het zien op het veld maar dat is bij Schone al tijdje al het geval niet.
5 -4
Antafca
wie denkt deze snotneus wel niet dat die is
m'n haat voor die lampen begint Feyenoord normen aan te nemen
3 -5
DarkChild
Hij heeft gewoon gelijk. Vroeger koppelden we praatjes aan prestaties, nu babbelen we als Barça en verzinnen na afloop excuses als AZ.
10 -2
Bjorn
Is niet de eerste keer bij Schone. Vorig jaar deed Donny het ook. Wat te denken van Dijks na winst in 2016 daar...

Je wint niets met dat soort uitspraken en je wordt er altijd op gepakt als het mis gaat.
11 0