Van Bommel: 'Hoop dat onze fans weer zoiets creëren'

BVeenstra, 21-09-2018 om 14:30, 6354 views, AS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

PSV-trainer Mark van Bommel gaat ondanks de goede vorm van Ajax uit van eigen kracht richting de topper van aankomende zondag (16.45 uur). De Amsterdammers wonnen afgelopen woensdag nog met 3-0 van AEK Athene, terwijl PSV - dat goede resultaten boekte in de Eredivisie - met 4-0 onderuit ging bij FC Barcelona.

'Het was goed wat Ajax liet zien afgelopen woensdag. Ik heb die wedstrijd gezien, het was een goede prestatie', aldus Van Bommel tijdens de persconferentie. 'Ik heb me echter niet zoveel met hen bezig gehouden afgelopen week. Wij gaan uit van eigen kracht. Tegen FC Barcelona hebben we wat nuances gebracht, maar tegen Ajax willen we ons eigen spel weer spelen.'

De trainer geeft toe dat Ajax bij PSV altijd voor meer energie zorgt dan andere tegenstanders. 'De sfeer van de kampioenswedstrijd afgelopen jaar is onmogelijk te beschrijven. Ik hoop dat onze fans weer zoiets creëren', aldus de coach, die denkt zijn spelers niet heel erg op scherp te hoeven zetten. 'Natuurlijk hoef ik de realiteit niet over te brengen op mijn spelers. De meesten hebben al vaker tegen Ajax gespeeld.'

Zelf kon Van Bommel altijd enorm genieten van de sfeer en de rivaliteit tussen beide clubs. 'Ik heb meerdere dierbare herinneringen aan de wedstrijd tegen Ajax. De hattrick en de 4-0 winst horen daar zeker bij.'

'Prestige staat op het spel'

Van Bommel denkt overigens niet dat de wedstrijd van aankomende zondag van doorslaggevend belang is in de titelstrijd. 'Het is pas de zesde wedstrijd van dit seizoen. Het slaat nergens op om te zeggen dat deze beslissend kan zijn voor het kampioenschap. Maar het is natuurlijk wel een mooie wedstrijd waarin een hoop prestige op het spel staat.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ziyech23
Je kan zeggen wat je wilt over hem maar die van Bommel wordt een toptrainer hoor.
1 -3
GinoAFCA
en dat zeg je al naar 5 speelrondes?
0 0
ferrari2009
Zo goed is PSV ook weer niet, Ze doen het alleen tegen de subtop goed. Tegen de subtop counteren zij ook en de andere clubs hebben altijd een open huis tegen psv en tegen Ajax “bus parkeren”, dat is het verschil.
0 -1
Ziyech23
Doe niet zielig man! Ben je FC Emmen vergeten? Die lieten ook alles open. Dat is de eredivisie nou eenmaal.
1 0
Aeter
Sfeer? Eindeloos "Eindhovuh!" en "Boeruh!" roepen vind ik weinig sfeervol, maar ieder zijn Bommelding.
2 -1
kaashaas
Wij Ajax gaan jullie laten zien wat goed en atractief voetbal is we gaan jullie katen zien hoe het hoort.. wij gaan in jullis stadion de baas. Jullie gaan de bua parkeren en counteren in jullie eigen stadion ... dat is natuurlijk diep triest .van Bommel ga jij laf spelen... mark tip leer hier van.
1 -2
kaashaas
Gaan ze met hooivorken op.klompen naar het stadion of zo...
0 -1
jariafca020
Ik kan die sfeer wel beschrijven. Carnavalssfeer.
0 -1
Red Devil
Met een heerlijke 2-3 in blessuretijd van het veld stappen dat lijkt me wel wat.
2 -1
Ruff Rhythim
Nou eigenlijk dacht ik toen ik dit artikel begon te lezen dat hij op een of andere manier hooghartiger uit de hoek zou komen maar dat valt me nog wel mee zo. Als speler sprak ie wel anders...

Maar toch ga je verliezen mark.... :-P
1 -3
Tinus
Lezen van zijn teksten is beter te pruimen dan zijn interviews. Wat een vreselijk pedante toon slaat die VBommel altijd aan. Alsof hij de wereld even uit zal leggen hoe het allemaal moet. Niet te doen man.
0 0
Labrador
De laatste keer dat van Bommel iets riep over sfeer toen lag hij een paar dagen later onder de noppen van Poulsen
5 -1
blava
Centrale verdedigingsduo van PSV is te zwak. op basis daarvan kan Ajax winnen. Ook beide backs zijn verdedigend zwak. Ik schat de verdediging van Kiev en AEK hoger in dan die van PSV.

PSV parasiteert op het talent van Lozano maar die krijgt geen kans van onze Argentijn.
1 -2
HZMKK
Beide backs zwak? Ik vind Dumfries en Angelino helemaal niet zwak. Sterker nog, Angelino is vaak de gevaarlijkste man aanvallend, samen met Bergwijn en Lozano.
5 0
mickey2602
Daarom zegt blava ook dat beide backs verdedigend zwak zijn...
0 0
jollie18
Denk dat we Angelino moeten stoppen. Vind ik tot nu toe wel de belangrijkste speler van PSV.
5 0
Web
Ziyech gaat hem pijn doen, hij gaat echt niet zo veel opkomen als normaal.
Angelino moet dan rugdekking krijgen van Viergever, of de linkshalf komt te verdedigen.
Echt dit Ajax gaat PSV pijn doen
De zwakte van PSV gaan ze uitbuiten
2 0
meerzicht
Grote narcist die Van Bommel, en die familie kliek ook. Wordt schoonpa ergens coach krijgt schoonzoon ook een baantje. Worst schoonzoon ergens coach krijgt schoonpa ook een baantje. Wat een Kerstfeest zal het elk jaar zijn bij de Van Bommeltjes.
1 -1
geDaante
Tsja, zo gaat het overal in de wereld, het gaat meer om wie je kent, dan om wat je kan. Bij Ajax ook, met als meest recent voorbeeld Daley Blind, aangedragen door zijn pa.

Gelukkig voor PSV en het nederlandse voetbal, speelt Van Bommel niet als zijn 'realistische' schoonpa.
1 -1
Aspers73
Nepotisme!
0 0
Aspers73
Provincieclubjes...ze zijn allemaal hetzelfde. Schuim in de mondhoeken als het grote Ajax eraan komt!
12 -1
ghouleseddik
Ten Hag moet zijn stagiaire Poulsen meenemen en naast zich op de bank zetten, v. Bommel kruipt dan ver weg in zijn dug-out.
9 -2
433metdepuntnaarlinks
En tijdens het schudden van de handen ook gelijk die achillespees van van Bommel even flink aantikken. Een assistent die eraf gaat met rood is niet het einde van de wereld! ;)
2 -1
DeWijsneus
Haha jullie hebben goede ideeën mannen.
0 -1
Redrum
Haha inderdaad
2 -1
Kilum
Jammer voor Mark, maar het word 1-2
0 -1
Redrum
Dit keer zullen ze zoals gebruikelijk vocaal weer worden vernederd in eigen stadion. Daarnaast is het lachwekkend dat ze zogenaamd hun eigen dominante spel gaan spelen tegen Ajax. Hun spel is van huis uit laf counteren en niets anders. Zelfs al spelen ze dit jaar minder verdedigend, tegen Ajax wordt het sowieso weer een handbalverdediging rond de eigen 16.
5 -1
OKP-AFCA
Inderdaad en dan wordt er gedaan alsof ze ineens iets weergaloos veranderd hebben, alle lange ballen op De Jong, doorkoppen op de snelle buitenspelers en that’s it.

Schakel je De Jong uit dan heb je al de helft van hun spel eruit.
0 0
GinoAFCA
wat creëert dat publiek dan? alleen maar boeruh boeruh
5 0
Stamstadam
'Kom op PSV, kom op PSV'
2 -1
RoelH
angst . bluffertje?
0 0